lite mat

Jag tänkte bara dela med mig lite av vår matlagning som vi gjorde i fredags, fläskytterfilé med potatis. apmums!
Först gör man en marinad som är den bästaste av den bästa. Man blandar ihop olivolja, balsamvinäger, citronsyra, basilika och lite salt och peppar. Sedan är det bara att ha i filébitar i marinaden och låta det stå i några timmar.

Samtidigt som köttet ligger och göttar sig i god sås så kan man passa på att göra diverse grönsaker och värma igång ugnen runt 200c. Skär lite potatis i små bitar och ringla över olivolja och strö flingsalt över. När ungen är klar så är det bara att skjussa in potäterna. Efter cirka en kvart/tjugo minuter kan man börja steka på köttet, ca 5 minuter på varje sida. Sedan är det klart och skitgott! Vi hade lite chilibearneaisesås och lite rödvin till, mumsmums.





Kom-men-tera

om du behagar

namn
bli ihågkommen

@? (osynlig)

besöksadress:

kommentar

Trackback
RSS 2.0