raspberrytoothpaste

Nu har det varit riktigtotroligtjättemycketgigantisktväldigt varmt i snart en vecka. Jag menar, vi bor ju ändå i NORRLAND i SVERIGE, världens ände där det knappt solen vistas (herregud, det var 2 soltimmar i linköping i november). Så det chockar nog ändå ganska många när det har varit så här jättevarmt under en sån här lång period men jag måste säga att jag INTE klagar. Värmen får mer än gärna stanna för mig, ju mer solen skiner desto brunare blir jag - JAJ!
Nu är det en vuxen kvinna som är nyhetsankare på SVT2 och hon låter och ser ut som ett litet barn, det är fel. Nu sa hon fel.

JESPERKOMMERHEMIDAGOCHDETSKABLISKITROLIGTOCHJAGSKAPUSSAIHJÄLHONOMOCH
KRAMAHANJÄTTEMYCKETOCHJAGSKAALDRIGSLÄPPATAGET!

jag vill heta ofelia!

sorry för att mitt uppdaterande inte har blivit så mycket av men jag har inte haft något att säga. Det är helt tomt i skallen - nada. Jag har varit hundvakt (men det visste ni redan), solat och blivit brun. Vi (mamma,pappa,barn) var på ute på sjön hela dagen igår och pluttra omkring, det är JÄTTEKUL att sitta längst fram på båten så att fötterna når vattnet och ibland stänker det upp så man bli blöt. JAJ! Så vi var, som sagt ute på sjön hela dagen igår så nu är jag brunare än vad jag var förut och eftersom det är typnästaliksomassåexaktprecis lika fint väder idag så ska jag sola idag med nere på bryggan. Jag metade igår, jag fick en fisk. Jag gav han namnet Knut. min bästa vän, min livskamrat, min fisk, min knut.

Jag träffade bujsen igår, mycket näjz. Vi hade bestämt filmtittande i mitt place så vi var och hyrde film och det blev Surf's Up och Napoleon Dynamite och mycket prat på det och glassätande. Ben and Jerry's-glass kan vara det godaste som någon skapat (hitills) i denna värld- NAMNAM säger jag bara. 

vi ska på fotboll ikväll, vårat lag kommer förlora men vi får iallafall gratis fika.

   


BEPBEP-BEBUU. SHALAMP SHYFFGNUHG


detta jävla Trivial Pursuit!

Imorse tog jag en morgonpromenad med en brun hund, himlen var blå och solen gul. Gräset var grönt och min näsa vad röd. Skorna var ljusgröna med en hint of kissgul och grannarnas hus var fortfarande lika fult med sin mintgröna färg på plankorna. Jag längtade efter min kesomacka med skinka och gurka men när det väl kom till kritan så blev det en vanlig äggmacka.
Varför finns inte regnbågar längre?

Just nu så är det en omgång TP som äger rum i vardagsrummet och Tobbe förlorar stort mot päronen. Men nog klagar han för mycket. "det är för svåra frågor" "Det är för konstiga frågor" "Dem kan ju inte stämma!" "AIK förlorade så jag orkar inte spela" och wäh, wäh wäh..
Nu är det en omgång kvällspromenad för (den tillfälliga) hunden och mig, jag ska sätta på mig mina karamellstövlar som jag älskar allra mest.

jag är vampyr

(och jag måste ännu en gång säga att Markus Krunegård är för jävla bra!)

Igår var det byfest här i Brunnsvik, ett jäkla tjohej för de med hembränt och importerad starköl från Danmark. Men nog hade dem slagit till på stort, dansbana med musik och ljus och grejer - mycket mysigt för ett antal berusade tanter på 60+. Men inte slöade jag heller, tonåring som jag är (nu när man fyllt vuxen måste man ju leva upp till sina förväntningar), jag dansade bugg med mor min till "säg inte nej, säg kanske, kanske, kanske..", ett jävla drag var det. Men mitt jobb på festen var nog att vara pressfotograf och ta bilder som nog kommer bli dyra i framtiden. Jag tror jag ska starta min egen tidning här i Brunnsvik med 45 läsare (45 innevånare = 45 läsare) i veckan och i denna tidning ska jag pubilcera det allra senaste.
Ny hundbajshärva i dockhuset!
Träden förstör sjöutsikten för samtliga husägare
Ulla går ut med den chokerande kritiseringen: "Hon kastade sina sopor i våran soptunna"

       

Jag har haft ma böfdäj-kalas för släktingarna tillsammans med tobbe (han fyller år om några dagar så vi delar på kalajset) idag. Mycket tårta, bullar, chokladbollar, snickerskakor och kaffebröd (kaffebröd? jag börjar redan prata gammalspråkigt!). Det roligaste med festen var att få presenter och slita upp paketpappet och jag fick pengar, underkläder (Björn Borg, JAJ!) och ett kamerastativ (som jag ännu inte vet om jag vill ha, jag kan byta ut det mot pengar och spara till ett objektiv istället, eller är jag helt crazy som tänker så?)

     

ja må jag leva

whii, idag fyller jag de 17 vuxna åren som jag längtat till sedan jag var 16. nu är det bara till att längta och vänta på 18årsdagen.. (tänk att jag aldrig blir nöjd. Jag kommer nog längta till 20årsdagen när jag fyller 18. bajs)
Men iallafall, GRATTIS PÅ MIG!

           

panic on the streets of london

(älska The Smiths)
Jag tänkte bara visa vad jag köpte i london.
 

 




1. bikini. köpt på New Look
2. väska (skitsnygg!). köpt på Primark
3. jumpsuit (äntligen! har letat efter en sådan hur långe som helst!). köpt på FCUK
4. chinos. köpt på Urban Outfiters
5. klänning. köpt på Primark
6/7. kängor (Dr. Martens). köpt på Camden market (för 20 pounds!)
8. t-shirt (hehe). köpt på Camden market

london calling

efter 6 härliga dagar i london så är jag hemma här i brunsvik igen!
Även fast jag hade ingen tillgång till dator eller svenska tidingar så har jag klarat mig på fet engelsk mat, sevärdheter, min kamera och shopping.
Jag tror inte att jag kommer skriva ALLT som vi gjorde i London för då får ni nog sitta ett tag så jag lägger nog upp några bilder istället som får förklara.
Shoppingen får ni se i ett annat inlägg.
Men vi gjorde allt som man skulle göra;
se bigben, vara på madame tussauds, se house of parlament, se west minster abbey, se st Paul's cathedral, vara på towern, gå på london bridge, äta fet engelsk mat (nutella, fett stekt i fett m.m), varit i chinatown chingchong, varit i soho, varit vid picadilly circus och shoppat längs oxfordstreet.
Och nog såg man en massa fula engelsmän (de är väl för fula!) med tjocka yllejackor när det var 27 grader varmt, bilar som körde på fel sida på vägarna och inte visste man vilket håll man skulle titta åt när man skulle gå över vägen heller. Allt är fel i England (plus att man knappt hörde vad de sa!).
menmen nu är det sol och sommar här i gävle och imorgon fyller jag år, JAJ! då blir jag 17 vuxna år, bäst för er att ni grattar mig men det som är riktigt bajs är att sätraälsklingen är på grand canaria hela denna helg och nästa vecka så riktigt mycket bajs på honom.


 

 


i en annan del av brunnsvik

Alla är inte perfekta, alla har vi våra svagheter och tills nu så har vi gömt den ganska bra.
4 personer som inte är som alla andra, ni ser dem på stan och tänker att de är lika perfekta som er men innuti det perfekta så döljer sig den svåra, mörka sanningen.

  
Emma. Hon har väldigt svåra koncentrationproblem och får ibland för sig att äta saker som andra tagit/rört på. Hon har även narkolepsi, vilket gör att hon sover 2/3 av dygnet och därmed bildas koncentrationsproblemen. Hennes hörsel är mycket dålig och hör knappt någonting av vad folk säger så hon gissar sig till ett svar på en fråga ibland. Hon kan även få för sig att göra konstiga rörelser som ingen har kunnat förklarat varför men det underhåller en del i hushållet.
  
Jesper. Har väldigt lätt för att förlora kontrollen och när det väl händer så ska man ge honom romrussinglass, då blir han snäll som en bebis igen. Jesper har även tvångstankar, är perfektionist och pratar inte ofta. Jesper lärde sig prata när han var 10 år så han har svårt med uttalet och blir ganska frustrerad när folk inte hör vad han säger (det kan vara då han förlorar kontrollen, men ge honom romrussin). Jesper tror också att han är kapabel till at flyga och testat det flera ggr.
  
Marie. Tillhör en av de äldre i hushållet och är därför ganska dominerade och bestämer gärna över de yngre. Marie har så svåra perfektionsproblem och tvångstankar (hon kan städa ett hus 10 ggr om dagen, inga problem) att hon, i veckorna, får bo i ett mindre behandlingshem i stockholm för att inte skada de andra i hushållet här hemma. Marie tycker även om att klä upp sig men inte så det blir pinsamt för hon är rädd att folk ska tycka att hon ser konstig ut, så hon bryr sig om att se fin och vacker ut. Hon är även galen i skor och det finns ingen förklaring till varför, säger doktorerna.
  
Tomas. Han behöver mycket sömn och får han inte det så är hela hans dag förstörd. Och om han inte skulle få sin sömn och hela dagen blir förstörd så kan man ge han ett fiskespö och sätta honom i en båt så blir han gladare än gladast och skiner upp som solen. Och i den där båten kan han sitta i timmar och bara vika på fiskespöt fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Han gillar även verktyg väldigt mycket och tror att han är väldigt händig med dem men det slutar oftast att han slänger dem i backen eller att han själv gör illa sig på dem.

hetmärkt

min peppeponk är HETHETHET
älska honom.


rullande köttbullar

Dagen har till stort sett ut likadant hitills - tjickitjicki.
Så låter det när jag knäpper kort. tjickitjicki. (försök uttala det, snälla)
I detta (tråkiga) inlägg hade jag tänk att endast visa hur bra kameran är, så jag lägger ut lite bilder så får ni bedömma själva.
  
 
  


le mans

mormor-fika var det på schemat idag, mycket roligare än jag trodde att det skulle vara. Trodde att det skulle bli tyst, pinsamt, kallt och tråkigt men vi babblade på om mycket, plus att kag fick höra lite Sandviken-gossip. Tydligen var det någon "kärring" (enligt mormor) som hade förstört en inhägnad så man inte längre får dricka öl där, härligt med tjatter.
Jag älskade min outfit idag.
- Midjehöga jeans från Cheap Monday, inkl bälte
- magtröja från Cheap Monday
- jesussandaler från DinSko
- liten, brun handväska från farmor
  
Efter min mormorförmiddag så träffade jag peppeponken ett tag men kilade iväg hem för att bli ännu brunare, jag tror inte att jag lyckades så värst bra.. Men det är ju förbannat varmt, det går ju inte att vistas i solen mer än 20 minuter innan man måste springa iväg in i skuggan och torka av svetten nedanför näsan - It ain't right!

Jag är en nybliven och stolt ägare till en sprillans ny Canon EOS 450D. Snacka om en dyr leksak men värt varenda spänn, jag har sprungit omkring här hemma och prövat mig fram till alla konstiga former och kort (jag lägger nog ut bilderna imorgon, batterierna ska bara laddas i 15 timmar..)
jag är nog lyckligast nu.
   

Nu är det en fransk långfilm från 1971, det har gått en halvtimme och ingen har sagt någon replik hitills, Dacapo!


Gutchi´gutchi

Jag vill bara säga att imorgon så kommer jag att vara en stolt ägare av en Canon Eos 450D.
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!
Jag ville bara göra er lite avundsjuka.

Nu är det Dodgeball på 6:an men jag funderar på att kolla på Scrubs istället eller kolla efter mer fakta om London. Om någon har några erfarenheter (?) av sevärdigheter från London så hojta till.
För tillfället så känns som det är flyt. Jag har en underbar gubbe (jeppeponken), jag ska till london nästa vecka, jag ska ÄNTLIGEN få en digital systemkamera, det är sommar och fint väder och jag är faktiskt brun för en gångs (sommars) skull.

Bli lite avundsjuk så uppdaterar jag om köpandet imorgon. IIH!

dancefloor chart

Det är den finaste dagen på länge och det tar ett tag innan det blir sånt här fint väder igen och jag är fast nere i källaren och tvättar.. BAJS.
men jag har solat i pauserna mellan de fulla maskinerna med svarta, luddiga, smutsiga kläder så jag har ökat på min bränna. så nu är jag ännu brunare - JAJ!
Snart ska jag äta, sola lite till och plocka ut dem sista tråkiga maskinerna och träffa jesper - plutten.

Imorn är det mormor på förmiddagen och mamma på eftermiddagen, "tjejkväll" som mamma gillar att kalla det. Jesper är iaf upptagen på Killdejt med sina gubbar. De ska väl sitta framför tv:n med en öl i ena handen och den andra ner i byxorna och ha raptävling.
När jag och mamma går på stan imorgon så ska vi kolla en digital systemkamera (!!!!!!) för mamma kom med en underbar idé när hon sa "men kan du inte köpa en kamera för dina sparpengar då, och sätta in pengarna på konton igen när du får obligationerna från ff&fm".
Love ya, mamy!
Så om jag håller tummarna riktigt hårt så kanske jag kan köpa en innan vi far till London så jag kan knäppa fräserfoton där!

 

fnuffypuppy

råna banken för sjutton gubbar

jag ska stämma banken! iaf swedbank.
När jag jobbade ute hos ff&fm (ni vet, carwash och landrensandet?) så tjänade jag in 1000 kronor men farmor råkade sätta in det på mitt gamla konto, som jag håller på att avsluta, så jag fick gå och hämta ut dessa pengar på Swedbank idag.
Jag man gick in på banken så var det som att gå in i en bastu, hur varmt som helst, hur mycket folk som helst, ungar som skriker för att det är så jävla varmt, tjocka gubbar som sitter i tjocka jackor och luktar svett i hela salongen och alla var überstressade. Men jag tänkte "det lugnar väl ned sig efter ett tag" så jag tog en nummerlapp som det står nr 218 och det nummret som fick hjälp för stunden var  nr 143!!!! Om man inte kan jobba liiiite snabbare så får man anställa folk som inte är födda på 1600talet och inte vet hur en miniräknare fungerar.
Men jag gick runt och kollade in lite kläder och bikini's istället, njz.
  
Efter 2 timmar så fick jag hjälp på den där jävla banken - bajs.
Men på eftermiddagen så blev det en fika med johanna och medhavande oskar och min gubbe, jesper.

GE MIG CHOKLAD!

räserfräs

Jag hade tråkigt och farfar hade ingenting att göra så vi bestämde oss för att åka till Linköping, fram och tillbaka. Då fick jag en chans att hämta das Playstation som jag "råkade" glömma kvar i lägenheten i Linköping, hehe.
Jag sov halva vägen dit så farfar fick köra ensam och höra när jag dreglade sönder och småsnarkade. 4 timmar i en bil är inte direkt högt upp på min VILL-GÖRA!-lista.
40 mil senare var i gamla goa linköping där jag samlade på mig kläder, skor, playstation och lite mat. Man får inte glömma att jag tog en fika med Sofie och Maria på Wayne's - Roiboste är riktigt gott.
  
Efter prat om mycket och ingenting så kikade jag in på Rean inne på Monki, inte så utmärkande faktiskt (snyft!).. Hoppas att rean i London är bättre och billigare. JAJ!

Efter 3-4 timmar i Linköping så hade ännu 4 timmars bilresa hem igen - yaho.. Men det gick bra, farfar berättade historier om när han var liten och hur han cyklade typ 5 mil för att hälsa på sin mormor mitt ute i ingenstans. Han berättade också hur han träffade farmor, mycket mysigt. Så jag satt där, ihopkrupen i bilstolen med godis och lyssnade på.
Påvägen hem så stannade vi hemma hos ff&fm - vi fick bakelser och farmor var söt.


min VILL-GÖRA!-lista
- våga hoppa bungyjump
- skrapa fram minljoner på lotto
- uppfinna någonting
- skaffa en kompis som är rolig och känd
- göra alla jag känner glada genom att göra grimaser
- få ett eget program i tv
- bli nämnd i tv
- bli bäst


RSS 2.0