pancakes

Åh! Efter att jag kommit hem från redovisningen av vår djävulsuppgift fann jag, liggandes på hallpallen, mitt brev från JFK med mina örhängen! Som jag beställde evigheter sedan... MEN! nu är de här och fina på är de också.
Jag och Anton såg nya HP-filmen del 1, som var mest deppig och grå - men tuff! Till den åt jag tre stycke pannkakor, gjorda efter ett recept som hette "Äkta Traditionella Gammalsvenska Pannkakor" som kändes tryggt, och underbart goda blev de.
Åh massa kramar och pussar på den här dagen, morgondagen blir nog också grym. Då är jag ledig från skolan och storebror samt svägerskan kommer på besök och stannar över helgen - skoj!

morgonpasset

Här sitter jag och väntar på att mitt kaffe ska bli klart. Jag lyssnar på morgonpasset, i P3 i min nya radio - som jag köpt på Clas Ohlson, den är supersöt! Den är mörkbrun, ser lite gammaldags ut, är så liten att den får plats i kökshyllan och man kan slå av/på basen om man vill. Helt jävla underbart.

I dag uppskattas de små sakerna, för i dag avslutas världens jobbigaste delkurs i skolan= Journalistik & Samhälle. Den delkursen är anledningen till att jag inte har tränat, har missbrukat kaffe, varit sjukt deppig och stressad och helt enkelt inte haft tid till att skriva av mig här(och det är ju det värsta) på så sjukt jävla länge. MEN! I dag avslutas skiten och glad för det är jag. För anledningen till att jag gick upp 06.30 i morse är just denna djävulusiska delkurs - may you burn in hell.

mina fina glasisar från H&M




nauseating

Jag mår illa, riktigt illa. Mina hungovers är lite speciella och sjukt opassande, jag mår bara mer och mer illa allt efter som dagen går.

Jag åkte ner på stan och träffade Helene, innan hon åkte hem till Gävle och jag fick lite inhandlat som passar sig i varm och soligt väder.
(hatten, kjolen och brillorna kommer från H&M)



sundaymorning


Idag är jag bakis, hade en liten bjudning för bruttorna igår och det blev ganska mycket vin. Men nu ska jag ner downtown och möta upp min Helene.

Jag lovar att jag ska bli bättre på att uppdatera!

underambitiöst

Jag är dålig, jag vet. Men mitt argument är = tentaperiod och vi har en sjukt äcklig och svår tenta i morgon.
Dock ville jag visa min mysiga våroutfit - behold!

++++++++

Käj, sorry för ett ännu uruselt uppdaterande men jag har helt enkelt int örschkt.

MEN! i går var det ju Skavlan, den som vi var på - tufft va! Att Petter Northug skulle vara så himlans het och snygg var inget jag hade förberett mig på direkt, men ack så snygg den mannen är.

Dock blev jag så besviken på hur det var i studion, man tänker sig ju att det ska vara så lugnt och behagligt som det visas på tv kl 21.00. Men ack så fel man hade, istället sprang det omkring sminköser, 5 kameramän med feta kameror, det var teknikkillar och ljudsnubbar som testade ljud osv. Inte alls lugnt. Men Nina Persson var otroligt söt och sjöng otroligt vackert med sitt band.
Och det kostade inte ett öre! (så jävla värt'et)


monkiberry

Nu är jag helt klar inför Skavlan inspelningen. Finito pronta! Jag har på mig mysbrallorna och röd/vit randiga t-shirt från MTWTFSS/WEEKDAY, dock vet jag inte om jag ska spetsa till med klackisar eller vita Converse. Converse är ju sjuuukt sköna men det har börjat snöat (stort suck...) och klackarna är lite snyggare men inte lika sköna. Jag tar mina vita converse, de är sköna.

Jag var och sprang 6 km runt ett-tiden och jag dog lite inombords. Det var så oerhört jobbigt och det värker sjukt mycket i benen, men jag känner väldigt nyttig och god. Jävlig fräsch om inte annat.
Men jag och Anton ska åka snart till TV-huset, vid Karlaplan såååå vi hörs sen, woopwoop!


10032011

Ja, jag vet ju inte om ni kollade i går på Kvällsöppet, men Emils kropp bestämde sig även, efter en promenad för att också må skit så den enda friska människan som blev kvar, var jag. Och jag tänkte att det är ju inte så jääävla coolt att gå själv och lyssna på arga homosexuella idrottsmän direkt. Så jag blev kvar hemma och hade Vänner-marathon med Anton och bakade fula, äckliga kakor.

MEN! I dag så ska jag och Anton gå på Skavlans inspelning som visas i morgon, så sjukt skoj! Tydligen ska Petter Northug vara där enligt min mor, och Anton är beredd för att ta med sig ägg och ruttna tomater. Själv ser jag fram emot att se Nina Persson (från The Cardigans) sjunga och Fredrik Reinfeldt vara så icke-politisk i den skalliga, hundliknande privatperson som han är.

Men nu ska jag ut och springa/pw:a lite eftersom jag hade min lediga dag igår och åt sjukt mycket bullar och skit. Så nu laddar jag musik och sticker ut och är nyttig, woopwoop!


kvällsöppet

Halloj!
Sorry för uruselt uppdaterande men jag har faktiskt bara varit hemma i knappt en timme. Jag stannade efter skolan med Minna och Johanna och tog en puböl i kåren och satt och snackade tills att klockan tickade fram mot fem/sex om äckligheter så som pedofili och nekrofili, sjuka grejer.

Nu har jag ringt fram och tillbaka till folk då det var planerat att jag, Emil, Minna och Sarah skulle gå på Kvällsöppet med Ekdahl i kväll meeeeeen, det visade sig att både Sarah och Minna har fått feber, usch. Jag hoppas att jag inte får det. Jag hatar feber, jättemycket. Men det blev som så att jag och Emil ska gå i alla fall och lyssna på en dömande journalist + Birro som pratar om homosexualitet inom idrott.

Så titta på Kvällsöppet i kväll 22.40, för där ska jag och Emil vara publik. tjo!

vanillathé

Nu sitter Anton och skriker på fotbollsspelare samtidigt som jag är helt slut i kroppen. Jag var ute på en springrunda och gjorde sedan styrka + stretch = skööönt. Jag fick lite smått panik efter att ha ätit väldigt onyttigt hela dagen, så jag var tvungen att svettas av allting. Nu sitter jag och dricker vaniljte (mums!), grönt te - bra för ämnesomsättningen - och försöker slappna av. Det går ju då så där, med tanke på fotbollskommentatorer som är ganska rappa i käften och Anton är snabb på att kommentera det kommentatorerna nyss kommenterade... Som sagt, jag försöker slappna av med lite te så här på kvällskvisten.

Något som är riktigt trevligt är att jag har sovmorgon i morgon, jag ska nämligen vara i skolan 13.00 i morgon - härligt! Då kanske man hinner avnjuta uppvaknandet med att sippa kaffe i ro och faktiskt ha på sig sovkläderna i typ en timme innan man byter om och inte stressa ihjäl sig med att vaknabryggakaffekissasminkadrickakaffekläpåsigdrickakaffenyhetsmorgondrickakaffeborstatändernaGÅ!
Anton har även bakat bullar som kanske tas med till skolan i morgon som söta klasskamrater får smaka på, mums på det liksom!

Jag ville bara visa hur mycket min frippa har ändrats, tufft att jag var blond. pffht. Jag gillar det bättre som jag har det nu. Det till höger alltså.



kvinnodagen

I dag är det min dag, eller alla människor som är.. en tjej. Internationella kvinnodagen - woopwoop! Dock tycker jag att denna dag är liiiiiiite dum och aningens orättvis. Killarna då, borde de ha en liten dag för sig själva? Där de kan läsa The Times, röka cigarr, dricka smokey bourbon, sitta i stora gröna läderfåtöljer och snurra mustaschen. Eller är det helt enkelt så att killarna "har" 364 dagar om året, för i så fall så är det ju SJUKT orättvist att vi bara har EN dag och de 364 liksom. That ain't fair. Men men, orättvist för killarna i dag tycker jag i alla fall. Därför ska jag vara extra gullig mot Anton i dag.

Idag hade vi en riktigt skoj föreläsning som handlade om grundlagar (jag vet, jag är knäpp) med en skoj farbror som liknande Austin Powers samt den jättesöta råttan i Ratatouille. Allt blev skoj.
Jag funderar på om jag ska ut och springa en vända eller styrketräna här hemma. ELLER så unnar jag mig en heldag hemma utan någon som helst ansträngning + semlor med tanke på att det faktiskt är "min" dag i dag. Fan vad mysigt.

i dag är en bra dag, puss!

fireworks

Nu, så här på kvällskvisten så börjar jag bli ganska trött faktiskt. Jag sprang i en halvtimme, sedan började jag tvätta lite diverse äckliga kläder och när Anton kom em så bestämde vi oss för att äta kycklingtacos. Så efter att tvätten var klar så promenerade vi till Coop och väl där handlade vi lite bakgrejs och lite matgrejs.
Så nu har vi ätit tacos med kycklingfärs - supergott!, Anton gjort matlåda tills i morgon och jag tjatar på honom om att han ska göra kanelbullar, som han själv tjatat om att göra ett bra tag nu. Men med tanke på att klockan gått över nio så är det inte så troligt längre.

I morgon blir det en kort skoldag, efter det ska jag ut och träna + springa. Jag är riktigt taggad inför loppet i sommar med mor min. Skönt med lite inspiration!

(fota på mig, av mig)

solrosbröd

Nu är mina små söta brödbullar klara, jäklar vad goda de blev!

Något otroligt skoj jag fick höra av min kära mor är att hon har anmält mig och hon själv till Midnattsloppet den 13 augusti här i Stockholm. Fan vad kul! Nu har jag ju faktiskt en anledning till att springa lite oftare och liiite hårdare och har ett mål: att springa en mil minst en gång innan sommaren sätter fart!
Wiie, nu blev jag taggad till att sticka ut och springa! Ska bara byta om och plugga in musik i öronen, så hörs vi sedan. JAJ!





GOTT BRÖD!

jäsigt

Nu jäser mina solrosfrönsbrödsbullar under fina kökshanddukar och ska skjuts in i ugnen! alldeles snart. Jag tyckte de blev så söta innan de gick in i jäsmode med sina små frön inuti. Som små oskyldiga bullisar som de är.
Fan vad gott med nybakat bröd sedan då, om magen tillåter att de slinker ner.
Myströjan, som jag köpte på Urban Outfiters åkte på i dag + Antons mjukisar

godmorgon

Mulet väder, skitkallt i rummet, kaffet gör inte sin verkan + ont i huvudet & världens magknip. Ingen skola i dag, allting talar emot det. Istället äter jag läkerol och tittar på nyhetsmorgon med halvöppna ögon. Med tanke på att jag inte valsar i väg till skolan i dag så ska jag läsa lite kurslitteratur, lyssna på P3 och baka solrosbröd, gott eller hur? MUMS!
Kanske sticker jag ut och springer lite, för att bli aningens piggare och för att få frisk luft. Det brukar ju pigga upp mig lite, men min mage tar död på mig - seriöst! BLÄ!

(foto av mig, på mig)

Ni får uppdatering på brödbakandet sedan, promise.

americana

Nu efter att ha kommit tillbaka från att ha fikat och pratat en massa mys med Irina så inväntar jag att min sötis, Anton ska komma hem. Jag saknar honom!
Efter att kakorna tagits ut ur ugnen så tog jag en powerwalk + springrunda - jätteskönt! Så härligt med solksken och varmt för en gångs skull, så efter att jag tränat så skyndade jag mig in i duschen (halkade väl där = ont i rumpan), fixade till mig lite och åkte ner på stan och träffade Irina, som var snyggare är någonsin. Vi kom överens om att vi skulle ha Sushikväll någon gång i veckan, det är min & Antons 20års present till henne - mys!

Jag hade på mig min myströja från Indiska & skorna från DinSko

Sötaste Irina med den absolut sötaste ringen, som hon köpt i LA



bakakaka

Förlåt, att ingen uppdate på kakorna kom men de blev så fucked up så jag ville inte lägga upp någon bild, hehe. Det visade sig att jag hade slut på ungefär allt, inget socker, inget mjöl osv. Så istället för vanligt mjöl så hade vi grahamsmjöl som jag tog och det fanns bara 1 dl socker kvar så jag ersatte resten av sockret med O'boy', så det hela blev lite knäppt. Och väl i ugnen så smetade allting ihop sig till en enda stor röra som jag sedan fick klippa sönder i bitar.

Men det blev kakor! Fula kakor. Som inte smakar drömmar, de smakar en blandning av margarin, fibrer och oboy. Anton får avgöra om de är goda eller ej, jag antar icke.
kakor som ser mumsiga ut
kakor som mojsar ihop sig
kakor som jag fick klippa i bitar.
tadaaah...

bryggkaffe

Godmorgon allihopa, i dag drog jag på stort och vaknade faktiskt halv ett. Eller, Anton ringde mig så jag blev så illa tvungen att gå upp ur sängen. Jag kände hur morgonkaffet skrek på mig. Så nu efter att ha plockat reda på disken dricker jag mitt goda kaffe i gamla glasögon och kollar på en jätteglad, gråtandes Mäkäräinen som just vann en guldmedalj i skidskytte, skoj för'na.

I dag, på schemat, så ska jag baka drömmar (eftersom vi infört mysiga måndagar i klassen, och jag ska bjuda på fika) och ta en springvända, eftersom det inte blev något i går. Jag ska även få träffa min söta Irina som jag inte sett sedan hennes 20års-fest som jag och Anton var på nere i Linköping. Åh det ska bli så skoj!
Men jag dokumenterar självfallet drömbakandet med mysiga bakbilder sedan, först ska jag bara leta reda på ett recept och dricka mitt kaffe i lugnans ro.

Snyggirina, som har magkatarr för övrigt stackarn.
(© Diambra 2010. Photography Jesper Lindström)

läppstift

För ett tag sedan köpte jag nytt läppstift, "Magic" från Make up Store

godissugen

Jävlar vad jag är duktig. Har diskat, städat och donat här hemma, myspys och nu ser jag att klockan är åtta, gah!
Jag bytte några ord med Sarah, som jag egentligen skulle ha partajat med idag men stackarn hade gått och blivit smittad av sin systerdotter och kände sig heldäckad. Istället drar jag en myskväll här hemma själv och jag kom på att jag inte har godis! Hemmakväll utan godis är ingen hemmakväll.

Så jag promenerar till Coop på godisjakt, det får bli mina onyttigheter istället för alkohol. Det mår jag ju i alla fall endast dåligt av, choklad är ju bara nyttigt för själen. mums.

träningmode

GAAAAH, nu är jag helt slutkörd!
Som jag nämnde tidigare så ville jag men kunde icke sticka ut och springa utomhus i dag på grund av att mina bajsbehinnor börjat värka och ha sig. Så istället tog jag saken i egna händer, satte på mig mitt fina träningsställ, för att komma in i träningsmode't, och kopplade in träningsmusiken i högtalarna som spred dunkamusik i hela lägenheten och gjorde massa styrkeövningar för mage, armar & ben. Och nu känner jag mig som en svag sork, helt livlös i armarna och död i magmusklerna.
Skönt med lite svett såhär på lördagseftermiddagen.

Träningsmode i ett sjukt ostädad hem, ser jag nu. Ändring på det!

fortsättning

Icke att förglömma så bakade faktiskt Anton chokladkakor i onsdags, superbt goda blev de! Tänk att gubben min, med tummen mitt i handen har talang för att baka. Det är som ljuv musik i mina öron.
Anton har faktiskt dragit sin kos till Gävle för att fira sin vän, Fredrik som fyllde 21 för några dagar sedan, så nu ska de ha grabbkväll, dricka bira och kolla på fotboll. Sådant som grabbar gör.

Men detta resulterar i att jag just nu är själv hemma och stirrar på skid-VM, som frestar mig till att sticka ut och springa i det otroligt fina vädret men jag har så förbaskat ont i benhinnorna så jag tror att jag skippar utomhusträningen idag och kör lite styrka själv här hemma. För träna bör man, annars dör man.

gubben mi med prick på snoken

scones

Nu luktar det bak i hela lägenheten, Anton fick nämligen nybakade scones till frukost. Även fast jag aldrig äter frukost så smakade jag även lite bröd men som vanligt så fick jag världens magknip och mår illa, jag måste ringa sjukvårdsrådgivningen snart om det fortsätter så här. Min mage är crazy.

Men jäklar vad goda de blev, att baka scones på lördagar börjar bli en tradition. Ungefär som vår midsommarbadstradition, som far införde för några år sedan - vi SKA bada på midsommarafton och det gör vi. Men mys med scones, mys med bak. Jag känner mig huslig och duktig, kanske drar jag på stort och städar dessutom.

fascinate

Jag vaknade för typ en timme sedan, jag förstår verkligen inte hur jag kan sova så här länge varenda gång jag får en ledig dag? Men, skönt var det i alla fall, jag vaknade till skid-VM, Stafett för herrar och Norge vann, tjohej..

Men nu sitter jag och dricker mitt "morgonkaffe" iklädd underställ och sport-BH, ska ut och springa tänkte jag. Jag har nämligen lagt över alla dunkadunka låtar som jag fann över på min iPod, så jag är fit for sprint! Men som sagt, först kaffe och sedan säga hej till Anton när han kommer hem från skolan och springa ut i värmen. Tydligen är det ganska varmt ute, ca 4 grader plus (score!)


Jag förra våren, i Linköping



gårdagens

Tänk att i går var det nog den längsta dagen på väldigt länge, vaknade 07.00 och gick upp 08.00, började skolan 10.00. Sedan hade vi tre stycken två-timmarsföreläsningar och slutade 17.00.
Nog att det var intressant, vi snacka om journalistiken och public service under 1900talet, sedan snackade vi frilansjournalistik och sedan hade vi Janne Andersson, tittarombudsmannen från TV4 som gästföreläsare - sjukt roligt gubbe.

En annan rolig gubbe är magnatens.blogspot.com, kanske världens goaste gubbe förutom min farfar. Han är VÄRLDENS goaste gubbe, farfar Rolf. yes.

FARFAR!

shoemaniac

Åh, en hemsida: henrykole.se som jag, av misstag klickade in mig på har kanske VÄRLDENS snyggaste skor(!!!). Så grymt farligt för mitt bankkort och mina CSN-pengar... Titta bara!

GAAAH, så jävla snygga! De i päls ger mig gåshud, drewl...

beyondretro

Idag fick jag träffa min fina Johanna, som det var evigheter sedan jag såg! Sist vi träffades var jag full och hon hade långt hår, nu hade hon kort och mycket fin frisyr. Hon befann sig här i huvudstaden för att hon har sportlov, den lille jäkeln, men tur är det för mig med tanke att jag fick träffa henne! Mysigt, mysigt.

Vi drog en vända uppe på Söder, vi gjorde Beyond Retro där jag köpte fin påse och både Weekday samt Monki bjöd på fina grejer men inget blev köpt där. Istället blev det en fika, en ärmlös skjorta för Johanna samt Sushi på Hötorget innan bujen hoppade tåget hem till Gävle igen. Hem for jag.


granskning

Halvdryg dag i dag, mycket kaffe + tråkiga föreläsare.

Anton och jag for till Liljeholmen för att storhandla, första gången vi båda åkte med Tvärbanan. Någon gång ska ju vara den första. Men nu är kylen full med kidneybönor, risifruttis (MUMS!) och äpplen och frysen fick smaka på eldoradovaror och kycklingfärs.

En springrunda blev det även, det var dock roligare att springa tillsammans med Anton. Men Swedish House Maffia kompenserade tomrummet, de är riktigt bra att springa till. Ett tips bara, för er som vill.


Nu är det Mars, då är det vår, snart sommar.

RSS 2.0