konstigt

Ja, rubriken täcker hur jag känner och känns i dag. Konstigt.
Nu sitter jag här med glittriga naglar och otvättat hår och i morgon åker jag till Sverige. Jag flyttar inte hem, jag ska hälsa på. Jag kommer åka i morgon på eftermiddagen och kommer tillbaka 12 november, det är ändå en ganska lång tid borta från Barcelona.
 
Huvudsaken till varför jag ska åka iväg från Barcelona är följande:
 
Jag ska åka på festival i Paris med min bror, hans fru och några vänner. Det kommer bli himlans skojsigt! Festivalen mellan 1 - 4 november i ett höstigt Paris, där jag kommer dansa i neonsken och äta crêpes till frukost. Detta är egentligen en sen födelsedagspresent från mina föräldrar (puss på dem).
 
Anledningen till varför jag är borta så länge från Barcelona är ganska enkelt: det blev billigare så, istället för att vara borta i två veckor och betala 1000 kr så är jag borta i cirka tre veckor och får betala nästan hälften så mycket. Agnes är kanske inte så glad över det, men jag får ju krama och pussa på mina nära och kära i Sverige ett tag längre i alla fall.
 
Nu ska jag bara fokusera på att skriva klart min hemtenta innan jag sticker i väg, och därmed går in i en icke-media-dimma där bara jag och böckerna får plats. 
 
 
Kram från ett fik i Barcelona, vi hörs i Sverige.

blixtar och dunder

I går var det blixtar, storm och åska över medelhavet och jag, agnes, anna och madde fick bevittna allting! Det gick meterhöga vågor och det blåste som sjuttsiken. De som surfar tyckte att det var helt underbart väder för det var säkert ett tjugotal av dem ute i havet och jag har aldrig sett livesurfing, det var skoj att se. Men blixtarna var så himla tuffa!
 
De lyste som upp hela himlen, jag har försökt fånga dem på video, men videon gör inte blixtarna rättvisa för de ser lite tråkiga och lama ut på videon, men det var dem INTE. De var skitcoola och vi fick adrelinkickar, alla fyra, av att sitta på stranden medan vågorna slog mot stranden och blixtarna dundrade rakt ner i medelhavet.
 
 
Om ni undrar varför vi skriker och tjoar så är det för att varje blixt var så jäkla cool så man visste inte vart man skulle ta vägen, och jag blev väldigt stolt varje gång jag fick med det på video.
 
Jag och Agnes på stranden innan blixtarna började dundra. Vi är så fina!
 

lördag/söndag

Dagen efter cocktailpartyt så promenerade jag och agnes runt i staden, gick på favoritkaféet Cosmo, besökte största djurbutiken i staden och även lite shopping blev det. 
Som ni bör veta vid det här laget så är Cosmo mitt bästa kafé i staden, men jag har aldrig ätit där förrän i lördags. Då tog jag och Agnes en varsin macka som vad vegetarisk, och det var HUR GOD SOM HELST! Jag har nog aldrig ätit en godare macka. Det är avokado, tomater, citronpesto, sallad och någon typ av god ost på något fullkornsbröd som de rostat, GAH så himla gott!!
 
Efter himmelsmackan så promenerade vi till barcelonas största djuraffär där de hade valpar, kattungar och annat mys till försäljning så då värmdes hjärtat. Dock tittade alla valpar på mig som om de sa "köp mig", så till slut blev det för jobbigt och vi gick därifrån. 
Efter djuraffären köpte vi strumpbyxor till Agnes och jag köpte garn på Tiger, jag håller nåmligen på att virka en svart halsduk till mig själv, jag har kommit jättelångt!
 
På kvällen hamnade vi hos Mina och drack öl, vi gick sedan (i spöregn) till en bar som heter Polaroid och drack mer öl. Jag blev dock lite trött så jag vandrade hem lite tidigare med sällskap av Madde. Jag fick en farvälkyss på kinden av Mina, det blev ett fint pussmärke.
 
I dag har jag i princip vaknat och fikat, jag har några ingiftna släktingar (jättekomplicerad historia om hur de är vänner till familjen) som är här och semestrar och jag passade på att träffa dem. Jag tog dem till Cosmo så de fick smaka på mackan - mackan fick godkänt!
 
I dag ska jag ta det lugnt, äta mat och sedan titta på film hos Mina och virka vidare på min halsduk.
 

Den kanske inte ser så god ut, men det är den godaste mackan i hela världen!


Bästa mackan någonsin, det är sällan jag blir så här uppjagad av mat, men ÅH så god den är!


En liten sak på djuraffären


Massa söta saker, dock lite tragiskt att alla var inlåsta i glasburar... Man vill ju klappa.





Min kindkyss av Mina satte sig som ett fint märke


Freja och Niklas som jag fikade med tidigare i dag, Madde (mamman) var också där men hon fångades inte på kort.
 

put on mascara and your partydress

I går var det cocktailparty!
När klockan slog 19:00 så poffade vi bubbelrosé, slog på lite mysig musik och inledde ett två timmars pass med sminkning och fixning. Det var lösögonfransar, långklänning, håruppsättning och cava i mängder!
 
Jag, Agnes, Anna och Madde har planerat att ha en cocktailfest ganska länge och nu, äntligen, blev den av i går! Vi träffade Mina tidigare på dagen i går och bjöd in den tösen också till vår fina kväll.
 
Det började med att vi åt mat på ett (kanske inte lika fint som oss) ställe som heter Veggiegarden, en restaurant där de endast serverar vegansk mat. Det var hur som haver otroligt gott! Jag åt knyten med någon bönfyllning i samt hummusröra medan resten av tjejerna åt tofuburgare/tofumacka. Efter middagen promenerade vi hem till lägenheten där vi satt intill småtimmarna och drack cava, åt oliver, ost, nötmix m.m. Efter det gick vi till en bar där vi tog oss en drink innan vi begav oss hem för att sova igen. 
Eftersom det var finkväll så skulle Agnes och Anna ta sig en varsin Cosmopolitan, något de fick ångra bittert då det inte föll dem i smaken så vidare. Jag och Mina tog en svartvinbärsdrink som var jättegod!
 
I dag har vi lagomt ont i huvudet, och jag ska snart ha skypedate med min bror, tjoho tjohej!
 

 
 

IKEA

Vi (jag, Agnes, Mina) åkte ut till IKEA i går och gick runt bland Billy's-hyllor, ÅT KÖTTEBULLETALLRIK (där man fick en liten svensk flagga i en av köttbullarna) och köpte lite svenska matgrejer. Det var helt underbart, jag stortrivdes. Vi fick se lite svenska ord och även bokstäver å, ä och ö, som jag fakitskt saknat lite.
 
Vi satt i soffor, lekte att vi hade balkong, men vi upptäckte även att IKEA i Spanien är dyrt! Mycket dyrare än i Sverige, blev lite besviken faktiskt. Sovlakan som i Sverige kostar 100 kronor kostar 29.99 € här (250-isch kronor), men det var fortfarande ganska mycket fok som handlade där ändå, IKEA kanske är billigt här i alla fall. 
 
Du kunde äta en Viking-meny, som en riktig svensk!Köttbulletallriken var höjdpunkten på heeeela dagen! Det var underbart gott och lingonsylten var perfekt! Där syns även den fina lilla svenska flaggan!
 
Agnes och Mina åt rabarberpaj respektive laxrulle med kaffe och apelsinjuice. Jag drack IKEA's läsk som man fick fylla på hur mycket helst (som vanligt)

Mina i väntan på bussen hem, lite shopping blev det ändå!
Jag köpte lite drottningsylt (till pannkakstorsdagarna a.k.a i dag!)
Det fanns även chokladkex som liknande ballerinakex, de var jättegoda och håller redan på att sina i skafferiet.

Det blev IKEA's duschcreme också, så man luktar lite svensk.

Men det absolut bästa av allt är att jag köpte Kalles Kaviar! Mina frukostägg har känts så nakna utan kaviar på, nu kan jag äntligen äta en macka med ägg och kaviar på, som det ska vara!
 
Senare på dagen så sprang jag till Tiger, en dansk butik som påminner mycket Lagerhaus, och köpte virknål + garn. Så när jag inte pluggar nu, så jobbar jag på en halsduk till vintern.
 
Nu ska det gräddas pannkakor med drottningsylt till, fin torsdag!

Glass

I söndags (i går) så spenderade jag dagen med Sofia och Viktor. Jag hade lovat dem att jag skulle visa dem det bästa glasstället i Barcelona, så vi gick till ett ställe som heter Giovanni och åt glass i lass!
Vi åt Kinder-egg, Nutella och Cheesecake-glass och jag dog glassdöden, efter att vi ätit glass och dessutom stött på en flicka som heter "Karro" (jag antar att hon heter något i stil med Karolina, eller Karolin, Carola m.m) som följde med oss till Caterdal de Barcelona där vi satt i solen och njöt. 
Där fick vi se akrobater som skuttade runt för småslantar och Karro försökte öppna en avokado med nycklarna, som faktiskt gick!
 
Efter glassätandet hade vi bebisvaka i lägeneheten då Agnes skulle bli moster (vilket hon blev i morse) och vi kollade på Beckfilmer i sängen som man bör göra en söndag.
I dag har jag solat och pluggat hemtenta. Det är klarblå himmel och 25 grader.
 
 

Sofia inne på Giovanni

Viktor var nöjd med sitt glassbeslut!

söta sofia

Både Viktor och Sofia kom på longboards så jag kände mig lite icke-skateig

Vi hamnade på antikloppis

Sedan låg vi i solen och hade det bra en liten stund

Karros försök till att öppna sin avokado med nyckeln, det gick bra. Hon kunde äta den sedan, men det blev kladdigt.

Sammanfattning av veckan i bilder


cosmo och park

I går var en jobbig dag, jag fick jättemycket hemlängtan och fick lite ont i själen. Jag tror att längtan hem blir mer påtaglig när det inte är så lång tid kvar tills jag besöker hemlandet (åker 25 oktober för att sedan åka till paris, för att sedan åka till sverige igen för att till slut åka till barcelona igen och stanna tills 20 december).
 
Men i dag kändes det bättre så jag och Agnes gick till Cosmo (självfallet) och drack kaffe. Jag gav mig på att rita en liten hund - en bild som Tove lagt upp på facebook till sin kompis. Det ska föreställa en mops/pugs, den ser lite asymmetrisk ut, men jag är nöjd!
 
Efter kaféandet så promenerade vi till Parc de Joan Miró, det var inte så fint så vi stannade inte kvar där så länge. Men tydligen kunde man träna i parken och de hade satt upp fina bilder på hur du kunde strecha, jag tyckte de såg lite asymmetriska ut de också. Vi gick in i ett stort, men lite tråkigt, köpcenter (som heter Arena) där jag testade att köpa spanskt lördagsgodis. Jag blev lite besviken..
 
Nu laddar vi inför en kväll med rödvin och förhoppningsvis mycket dansande, det är sol och cirka 25 grader.
 
puss
 

cosmos egna lilla spöksymbol

jag i går, ville bara visa att jag också kan se proper ut!

den lilla hunden som jag ritat på: asymmetrisk, men lite söt

En av strechövningarna som man kan göra som hurtig i Barcelona

dina lår skriker när du strechar! 

så här såg pack de joan miró ut, mest bara sand och papegojor 
 

Agnes fotar blommor
 

kaféjakten

Hola!
Jag har varit på kaféjakt och funnit två kaféer, varav ett jag är helt förälskad i. Det ena ligger i Gótic, det andra 2 minuters promenad från vårt hem, i Universitat. Det är det andra jag är kär i, det heter Cosmo och fullständigt kryllar av hipsterstudenter med skäggstubb och kläder från American Apparel och TopShop, de har ett galleri samt det är färgglatt överallt. Jag älskar det stället, jag kommer att hänga där flera gånger i veckan framöver, det har jag bestämt.
 
Det andra kaféet, som ligger i Gótic, heter Cafés del Bages och där var det röda väggar, en engelsktalande person i baren (!!!) och de spelade klassisk musik. Det var också trevligt, men Cosmo slår detta kafé med hästlängder. Ni kan få bildbevis.
 
Kafé #1, Bages:


Nästa kafé är ett ställe som jag hittade på nätet, av en tjej som bloggar. Detta kafé heter Cosmo - och jag är kär i stället. De spelar Bon Iver och Beach House i högtalarna, och det kryllar av studenter med skäggstubb och kläder från TopShop. Mycket färg på insidan och det finns även ett konstgalleri som man kan snoka runt bland.
 
Den lilla krabaten på kaffekoppen är Cosmo's symbol och maskot, ett litet spöke med fyra ögon.
Jag ska försöka ta lite bättre bilder inne på Cosmo, så ni verkligen förstår hur underbart det där kaféet är.
 
pok.
 

dagar som passerat

Sist jag skrev här så hade vi varit till Figueres och besökt Dalí-museet, det var i onsdags. I dag är det söndag och jag tänkte ge en snabb genomgång av vad som hänt sedan onsdagen.
 
- vi bakade kanelbullar i torsdags, då det var kanelbullens dag. Jag, Agnes och Anna åt upp 17 st på 20 minuter.
- jag träffade Emil som kom till Barcelona innan han sticker till Sydamerika.
- i fredags kom Agnes syster, Anna och hälsade på, hon stannar tills måndag.
- jag och Anna (inte Agnes syster, utan kompisen) gjorde en barrunda i fredags, vi började på Rosa Raval med mojitos, sedan mötte vi upp Madeleine på Zelig och efter det avslutade vi på Marmalade där jag och Anna drack de godaste hallondrinkarna!
- i lördags var jag BAKIS, åt brunch med Anna (kompisen) samt tittade på fyra filmer: 500 days of summer, the intouchables, the avengers och moonrise kingdom.
- jag träffade även Mina i lördags på Rosa Raval (igen, heh) och drack mojitos (igen, heh), där träffade vi på några svenskar som studerade tillsammans med Mina, någon jobbade på American Apparel. Jag blev avundsjuk.
 
I dag har jag kollat på ännu en film: God Bless America, jätteläskig och obehaglig film. Ska nog ta bort den från datorn.
Men jag har faktiskt också varit utanför dörren, jag skulle gå till en affär där de säljer en jättefin klänning, så jag promenade dit för att se om de hade öppet, men det hade de inte. Eftersom det är söndag så är allt stängt, men det var mysigt att gå runt lite. Jag promenerade själv för en stund, köpte glass och gick i solen och filosoferade. 
 
Nu laddar jag inför fotbollsmatch, Barcelona FC - Real Madrid. Jag och alexandra tänkte äta mat på en fotbollsbar och kolla på matchen, tydligen är det "the match of the year". Coolt.
 

Emil i Ciutadella-parken

Våra fina och goda kanelbullar

Anna och Madde på Zelig i fredags

Detta kan ha varit den godaste brunchen jag någonsin ätit

Till den goda brunchen drack jag en smoothie, hur underbart god som helst

Väldigt många mojitos inne på Rosa Raval, där jag börjar bli bundis med bartendern
I dag när jag strosade runt i staden köpte jag en frozen yoghurt-glass, den var (som ni ser) helt underbart god!

dalí

Ja, tydligen försvann mitt inlägg om dali-museet och vår två timmars tågresa dit. För att sammanfatta allting igen: kul att åka tåg, kul att se en ny stad (Figueres heter staden, ligger nära franska gränsen), kul att göra något annat och kul att få gå på Dali-museet!
 
Salvador i högsta person ligger begraven i museet, lite läskigt kanske.
 

blusar och stickat

Jag har handlat kläder! igen..
 
Jag och Agnes fick fnys om att Primark finns i Barcelona, och i dag så hoppade vi på metron och åkte till Les Corts för att kolla in vad Primark hade att erbjuda. Affären låg i ett jättestort köpcenter där de hade allt från godis och matdiskar till klädaffärer och teknikprylar. Bra att veta att det finns om man vill fördriva en dag då det regnar.
 
Det är en väldigt fin dag i dag, solen skiner och det är närmare 30 grader ungefär, kanske typ 26-27 grader för tt vara precis. Varmt i solen är det i alla fall! Jag hade mer än gärna velat gått ner till stranden och solat lite, eller lagt mig på vår takterass (som vi äntligen har nu) och ta't lugnt, men jag har seminarium i dag som kommer att ta hela dagen.

en av de två tröjor som jag köpte på h&m i lördags

även denna tröja är ifrån h&m

en fin liten blus från primark

en söt klänning med katter på

och en stickad tröja, det börjar faktiskt bli lite kallt här om kvällarna
 
kramar från barca!
 
 

svennebanan

I lördags sov jag till 12.00 och vaknade av att agnes snällt strök mig på ryggen och sa "Emma klockan är 12, vi MÅSTE gå upp. Jag löd min spanska fru så snällt och gick upp och drack mitt pulverkaffe (som jag förresten måste byta ut och köpa en kaffebrygg istället). 
 
Efter morgonen så promenerade jag och agnes i störtregnet mot en riktigt svensk lördag i Barcelona. Vi gick till en restaurang som heter Pappa Sven där jag åt köttbullar, potatismos, rårörda lingon och brunsås. Till fick man russinbröd och jättegod mjukost.
 
Väl inne på restaurangen så satt massa fina bilder från Sverige och man kunde köpa svenskt godis. Jag och Agnes köpte Estrella-chipsdip, en påse gott & blandat samt en kexchoklad. Efter Pappa Sven-besöket så gick vi till H&M där jag köpte mig ett par byxor och två tröjor, och där slutar därmed vår svenska dag.
 
Mot kvällen var vi så firnuliga att vi drack Estrella-öl och dippade chips i Estralla-chipsdip. Vi har druckit estrella och doppat chips i estrella, möhö!
 
 

RSS 2.0