vi far runt

Nu sippar jag på sista koppen kaffe. Drar mig lite för att gå hemifrån. Har balkongdörren på glänt, p3 spelar vårmusik och trädknopparna har brustit ut i gröna färger samtidigt som fåglarna kvittrar i kapp. så jävla fint.
Men när jag lämnar lägenheten för dagen så kommer jag inte hem förrän på måndag! Jag drar nämligen till utlandet i dag, till Berlin för att vara exakt. Men den här gången utan Anton, vi for ju till Berlin i februrari i år men nu är det med några i klassen. En klassresa, fast ändå inte.

Vi har ingen aning om vad vi ska göra, jag har ingen aning om var vi ska bo. Förhoppningsvis vet någon annan i gruppen det. Men det blir nog bra. Fan, jag kommer sakna Anton så mycket. Dessutom fyller han år på måndag och jag håller tummarna för att jag ska hitta något i present åt honom i Berlin, för jag har verkligen inte hittat ett SKVATT här i stockholm åt honom, ännu.
Hittar jag inget i Berlin så får jag dra en panikrunda på stan när jag landar med flyget på måndag. romantisk tjej 4 real.

Men nu ska nagellacket torka, sedan borstar jag tänderna och packar ned tandborsten. Jag har massa munblåsor, får bota det med berlinskt uteliv. typ.


puss!

Glass i lass

i onsdags, i går var jag på en utomordentlig mässa vid Älvsjö. Gastronordmässan.
Tänk er en hall, en riktigt stor hall, FULL med mat. Alla typer av mat. Skinka, kött, potatis, räkor, fisk, godis, pasta. Och det bästa av allt var att man fick ju smaka hur mycket som helst. Jag tror jag slog något personligt rekord i att äta småplock av kallskuret och glass.

Jag blev nämligen inbjuden av min far som var där och representerade SIA-glass, då han gör reklam för företaget.
Hur som haver så fick jag smaka massa glass (laktosfritt, för min del). Och jag smakade även SIA:s nya smak: Honung och Chevré.
Jag vet, visst låter det läskigt. Dessutom skulle den serveras med flingssalt som lätt strössel.
Men det var en riktigt god vaniljglass med tydlig eftersmak av chevréo, sega bitar av honung och pinjenötter. Riktigt god, i den lilla glassbägaren man fick den i.
Men saltet då, funkar verkligen salt i glass? Det är typ som med havssalt i mörk choklad eller i cupcakes, det funkar. Det är riktigt gott när man får en liten saltbit på tungan som blandas, i detta fallet, med kall chevréglass.

Pappa bad mig betygsätta glasslassen, och chevréglassen får 4 av 5 toastar. Roligt och annorlunda tänk bland glassorter, jag gillare.


sexism i fantasin

Jag har nu läst om hur många som älskar serien "Game of Thrones", på 9gag (kanske inte en sådan bra och pålitlig källa) och facebook m.m. Det enda jag har förstått med serien (jag har INTE sett den själv) är att den inte är verklig, den är fantasy och att allt är väldigt fint, vackert, sminkat och MANLIGT.

Jag har nu läst en artikel på DN.se där de skriver om serien och hur sexistisk den är. Att den är mansdominerad men, med kvinnliga slådespelare som endast spelar horor, prostituerade eller madonnor. Det kan man ha sina tycken om och jag har väldigt svårt för detta men, jag har som sagt inte sett serien ännu och kan inte riktigt uttrycka om serien. Men av det som lästs i artikeln om serien så blir jag inte direkt mer sugen på att se den.

Att se män i höftskynke, med retuscherade magrutor och lagomt mycket kajal under ögonen, det gör vi jämt tycker jag! I serien "Spartacus" är det en hemsk kvinnosyn där männen spelar hjältar, i filmen "300" är det desamma. När ska vi få fler serier som "Xena"?! De serier i dag med kvinnor i huvudrollen har inget fantasyinslag över huvudtaget, tråkigt tycker jag! Nu handlar det om "The Big C", kvinna med cancer eller så är det "Grey's Anatomy" och "Ellen Degeneres" där kvinnan har huvudrollen.
Jag tycker att det bara frodas alltmer fokus på männen i medierna, filip & fredrik i både tv och radio, shulmans show (som nu också blitt tv-show) och i den svenska musikbranchen är det nästan bara män som får producera sin musik förutom lykke li och frida hyvönnen. Typ.

Jag säger inte att kvinnan ska bli stark, det är vi redan. is i magen bah'



stolta vi går

Hola!

Jag glömde liksom bort att denna fanns, tehe. Det var min fina, agnes som frågade mig om vad min blogg hette och då kom på jag på att jag inte skrivit på år och dagar. Men nu är jag här!

Jag kom hem från påskledighet i Barcelona i söndagsnatt/måndagmorgon och jag nöttes av ett 0 gradigt regnslaskigt solna när jag kom hem. När vi for från Barcelona var det 23 grader, vindstilla och skinande sol. jag får tårar i ögonen. Tove säger att jag ska göra mig en mojito eller två så skiner nog solen igen, jag hoppas på det. Men nu ska inga mojitos drickas! Skola i morgon och vi ska spela in nyhetsinslag på video. Jag håller nämligen på att bli videoreporter, tydligen. Jag tycker om att skriva bättre, att haffa okända på stan och trycka upp en mick med muff på upp i ansiktet på främlingar är inte min grej.

Nu är det hockey på tv, och som ingrodd gävleinvånare är det plikten som kallar. heja brynäs.


Lite bilder bjuder jag på från barcelona, puss.

RSS 2.0