Dessa förolämpningar

Jag blir så uppslukad i alla kvinnohatsdebatter och hur mycket underliggande förolämpningar det finns riktade mot tjejer i alla olika åldrar.
I dag gjorde jag ett bidrag till kontot "kvinnohat" på Instagram i form av en bild som jag tog när vår familj var i Prag.

Denna bild föreställer en man (som tydligen är fotbollsspelare) som smygtittar på en tjej inne på toa. Mannen ser belåten ut över att få kvinnans kropp och kvinnan har nätta små kläder på sig och ett orealistiskt kroppsideal med stora bröst och smal midja.
En bild som liknar denna fick mycket uppmärksamhet i Sverige då det sattes upp på en skola och en tjej på skolan reagerade över den. Jag blir ledsen över att ingen hade reagerat över denna bild i Prag, och om denna bild satt på ett litet ölhak lite utanför innerstaden i Prag. Tänk då hur många värre och flera liknande bilder och uppmaningar som finns överallt annat?

 

Och nu, för inte mindre än 5 minuter sedan så stötte jag på dessa bilder på en internetsida:

 
Dessa bilder ska föreställa annonser, båda för män. Den till vänster syftar till att männen ska tjäna in pengar och vara maktfulla. Bilden till höger används kvinnor som sexobjekt där "inga ord behövs", kvinnan är en del av annonsen - någon som kan köpas. 
Dessa bilder/annonser var de två annonser som visades på hela hemsidan och verkar ha ett samband mellan varandra. Mannen tjänar pengar och kan sedan köpa en kvinnas kropp för sexuella tjänster. Kvinnan är helt underlägsen.
 
 

RSS 2.0