smuschy

Idag hade vi världens absolut tråkigaste föreläsning någonsin, nog att det var ett intressant ämne (mediernas inkomster och ekonomi) men "läraren" var inte pedagogisk för ynka 5 öre! Så jag och Minna spenderade mer än hälften av tiden med att spela Dino Rush på telefonen, shysst spel.

Efter skolan handlade jag kurslitteratur för 700 :- (...) och sedan fick jag en snabbträff med mormor och söta lilla kusinen som var här i Stockholm över dagen, så jag tog en latte + macaroon på Cityterminalen med dem innan jag kom hem igen. Home sweet home.

Nu ska jag och Anton ut på en springrunda, skönt att träna lite. Har skjutit upp på det nu sedan torsdags, teehee. Näpp! Nu spring, sedan plugg.

jag ser sjukt pösig ut men ack så sköna kläderna var!



shoppzing

I morse var jag en gnutta bakis, jag och Anton hade besök av två äkta skåningar här igår, Peter och Nathalie från Helsingborg. Vi spelade Bezzerwizzer (sällskapsspel) och drack skumpa, fint ska det vara. Det hela slutade med att vi satte oss uppe på Östermalm och sedan tog jag och Anton taxi hem i natten, allt var mycket trevligt!

Men i dag så åkte jag ner till stan för att köpa de skor som jag la undan igår och förutom skorna så blev det mer inhandlat:

Tunika, H&M

Kofta, H&M

T-shirt, WEEKDAY

Oversize tröja, WEEKDAY

Byxor, WEEKDAY (huuur sköna som helst)

Skor, DinSko


Me like ze shoppzing!



päron

Åh, igår så kom ju mina älskade föräldrar hit som jag saknat så!
Jag och Anton gick upp vid 08.00 och gjorde Scones som bjussades till kaffe och riktigt goda blev de med lite Östermalmhallen-salami till (som vi fick av Antons päron).

Efter förmiddagsfika så åkte vi alla ner på stan och strosade i affärer där både mor och far handlade lite, plus att mor betalade ett par nya jeans åt mig, så himla snällt och välbehövligt! Det blev ett par Second Skin från Cheap Monday, svarta tighta, höga i midjan, stuprörsjeans - wonderbar!

Jag fann även ett par riktigt schnygga skor inne på Feetfirst på Drottningsgatan men jag tänkte att "jag kollar efter fler skor så går jag tillbaka om jag inte hittar några finare än dessa" och strosade vidare. Så klart kunde jag inte sluta tänka på skorna så vi gick tillslut tillbaka och ALLA skor i min passform var slut, totalslut, strl 38 och uppåt var det enda som fanns - tjoho.. Som tur var så fanns det ett par 37:or inne på ett DinSko som jag la undan till dagen efter, innan vi och päronen åkte hem sig.
Riktigt mysigt, hoppas de kommer snart igen.

vackra föräldrar på bröllop och i NYC, vackra jeans på mitt vardagsrumsgolv



chokladmuffins

I brist på annat så bakade jag chokladmuffins idag, goda som bara attan!
Dock såg de ut som bajskorvar till en början men efter lite chokladsås och 10 min i ugn så såg de mycket godare ut i sina fina pussformar.

först bajskorvslooks
ungslooks

färdiga, mumsiga muffins och en liten Tyra


(fan, jag måste sluta ta bilder med iPhone och börja ta med riktig kamera..)

earcuffs

Åh äntligen, ÄNTLIGEN har jag beställt lyx i form av örhängen = earcuffs från JFR.se
Två stycke underbara örhängen, ena är orgonalformen av earcuffs med ett kors och den andra är med söta, snygga, sexiga fasanfjädrar. Jävlar snyggt det kommer bli!
Jag uppmanar er alla att pimpa öronen, det är de värda! Gör den nervkittlande beställningen på www.JFR.se

dagenefter

Nu har Antons föräldrar varit här och lämnat deras hund, Tyra i mina händer över dagen. De skulle egentligen ha sovit över på hotell och sådant mys men tydligen pajade frysen OCH spisen innan de åkte hit från Gävle så hunden kommer inte att sova över. Tur är väl det, för mina päron kommer i morgon och drar en heldag med oss och mor min är ju superallergisk mot hund så det får väl bli till att superstäda innan de kommer och få se lägenheten vår.

MEN! Skönt att tentan, som skrevs igår är över efter sjukt mycket pluggande, mysigt pluggande. Speciellt efter att Minna bakat cupcakes och kokat tre liter kaffe.


Ne, nu ska jag gå och köpa lite baksmojs och baka mig lite bröd. Ta prommis med Tyra dessutom, längs vattnet -mysigt!

överambitiös

Nu har jag druckit för mycket kaffe och är kanske, lite redo för tentan vi har 14.00.
Håll en tummis för mä.

tentastress

Herregud, varför skriver jag här och inte pluggar i stället?
Med alla runt om mig som pratar om hur mycket plugget till tentan väger ner dem så känner jag mig lite sämre för att jag inte sätter mig med näsan i skittråkiga böcker och lär mig allt som står.

Som tur är så ska vi till söta Minna som offrar sin lägenhet för 6 stycken tentaoffer där vi ska dra en heldag från kl 10 i morgon till, ja vem vet hur sent vi blir kvar. Kaffe blir vår överlevnad.
Vi hade tenta i måndags också, ganska konstig tenta - en språktenta om subjektsbrott, huvudsatser, när man får använda semikolon och ej osv. Jag är ju van att tenta om politik men jag börjar nog inse att den perioden är över.

Idag kan jag konstatera att mitt hår absolut inte vill som jag vill och att det är tur att det finns underbara personer i klassen som får en på glatt humör i stressade situationer.
Idag skrev jag en artikel om Amelie, jag tycker om den. Lite tufft att ha skrivit sin första intervjuartikel med bild och ingress, hela rubbet.

Sudda bort din sura min, med ett litet suddigum

yes sir, i can boogie

Zup, i går kväll så levde vi i sjuttiotalet. Det var nämligen programfest för alla på Journalistikprogrmmaet på Södertörn i går och temat var sjuttiotal. Och aldrig har jag någonsin hört Nationalteatern spelats på samma fest som "yes sir, i can boogie", men ABBA fungerar ju jämt och ständigt och att gör YMCA-dansen är alltid lika trevlig.

Det var förkrök hos Johanna, uppe på söder och sedan blev det efterfest hos en Alexander som också bodde på söder. I och med att klockan var runt 04.00 på morgonen så ångrar jag starkt att det blev både Corona samt rödvin innan jag hoppade i en taxi och åkte hem. Det är två ggr nu som jag åkt taxi hem, själv mitt i natten på en vardag askalas. Vad hände med min kärlek till kollektivtrafiken och det mysiga med att åka buss?


Idag har inget gjorts förutom att ha gått till Coop och tillbaka, slappat i sängen, druckit tonvis med vatten i försök att dämpa huvudvärken och även lagat pubburgare med kroketter till.

I morgon blir det plugg hos Sarah, go instuderingsfrågor.

home

Snart har jag journalist-praktiken på Gefle Dagblad, jag ska bara ringa ett ynka samtal till så är det fixat. Det känns skönt, att få det klart så fort som möjligt är bra framförhållning för min del, annars brukar jag vanligtvis vara ute i absolut sista minuten.

Idag när jag gick upp i ottan och skulle iväg till skolan, i Flemmingsberg så bara skriker det kaos redan på tunnelbanan där det gick på för mycket folk och armhålor blev upptryckta både här och där, inte så trevligt. Men väl på tuben så ringer kära Sarah och berättar att det är totalstopp i pendeltågstrafiken och att jag ska åka till Högdalen, vilket jag gjorde. I Högdalen gick det ersättningsbussar till skolan, och även den bussen var smockad med irriterade, försenade människor, tur att spotify levererade bra musik under resan.

Nu, hemma dricker jag kaffe och ska snart bege mig ut för att springa i kylan; ska bara vänta tills iPoden laddat klart - jag kör på en långtur den här gången, 2 varv i spåret och sedan till Ulriksdals slott och hem igen.

(nya frippan, linne från H&M och kofta från Tiger by Sweden)

låttips
Home - Edward Shape & The Magnetic Zeros

stockholmare

"Hur är det att bo i Stockholm nu då, stockholmare?"
Det skrev min yttepytte till kusin på facebook-chatten och det var då det slog mig. Att jag nu för tillfället faktiskt är, enligt papper, en stockholmare (Anton också för den delen). Jag är folkbokförd i Stockholm, jag bor ju faktiskt här, jag pluggar här, jag storhandlar i Liljeholmen en gång i månaden och jag börjar stressa allt mer för att hinna med tunnelbanan eftersom jag absolut inte kan vänta 2 minuter på den som kommer efteråt.
Stockholmarna är ju något som man drivit med sedan man fick veta att de kallades 08:or. "jeeeevla ståckhåmlaräh, jevla nåll-iotta". Som tur är så har stockholmsdialekten inte slagit till, i stället har jag börjat kommit över östgötskan igen, vilket är för mig helt oförståeligt.

Idag var jag i skolan i 10 min för en individuell genomgång av en referatövning vi gjorde för en tid sedan, efter det så åkte jag och klasskamraten Emil hem till Sarah för klippning och färgning. Emil klippte sig endast men jag både klippte och färgade, äntligen är jag brunett igen! Bilder på't får komma som tidigast i morgon då jag känner mig som ett mumin för tillfället, inte på ett gulligt vis. Men Sarah är grym på klipperier, hon är den som kommer få klippa mig dessa 3 år framåt.

Igår var jag ute och sprang i permafrost, duktiga mig.

i rymden finns inga känslor

Idag var det eget arbete med b-rudarna, alltså ingen skola på schemat - endast eget ansvar. Nyhetsvärdering var ansvaret idag, i Hallunda hos Minna (som övrigt är en hejare på att klättra skiten ur sig ute i naturen). Ansvaret att hålla koll på varenda nyhet av alla typer medier under två dagar, radio, tv-nyheter, dagstidningar, kvällstidningar, gratistidningar och lokaltidningar. Superskoj, verkligen. Något som är kul var att mysa till p3 med massa kaffe och låta stackars Nora skriva allting själv, då vi andra gick på koffein och hon på stress och längtan hem.

När jag kom hem så möttes jag av en underbar sambo som hade diskat, tvättat, lagat mat och dessutom varit ute på en springtur. Då kände jag mig dålig men det fick mig endast att inse hur underbar min Anton egentligen är. Puss på honom. Det känns bra att vi är sambos, bor tillsammans. Det passar sig på alla nivåer, för att han är bäst. Min bättre hälft så att säga.
Han är söt, min Anton. Med fläck på näsan.


Nu tittar vi på "i rymden finns inga känslor" med mini-Skarsgård. Hittills har den varit grym, hoppas den fortsätter så.

Idag kände jag mig kortfattad, i morgon ska vi på Berns med Helen. Skoj.

försent

I morse fick jag äntligen sova ut, jag vaknade vid elvatiden och tänkte att jag skulle snooza tills jag vaknade igen. Nästa gång jag vaknade var klockan 16.26 - hur sjukt är inte det?!
Så när klockan var 17.00 hade jag druckit mitt morgonkaffe, som jag förberett igår kväll, och hunnit borsta tänderna. Man känner sig lite hemsk när man sover sådär länge, jag trodde att jag kommit över den sovperioden jag hade när jag var 13-14 år, men nej.

Som tur var så hann jag ner till stan där jag möttes av My, vi handlade lite götta och åkte sedan hem till henne i Bromma. Där kollade vi även på Melodifestivalen där min underbara, gulliga Irina var med och dansade! Bakom Dilba! Snygga kläder, snygg frisyr, snygg Irina och jättebra låt - också gick de inte ens vidare.. Men jag är så grymt glad för Irinas skull, vilket äventyr!

Så till en snygg ira på tv så åt jag och my gruka och morötter med dip - mums..
Nu ska jag fokusera på att inte somna allt för sent och faktiskt ta mig i kragen och städa lägenheten i morgon tills min underbara, älskade Anton kommer hem från g-town (gävle). Kanske överraska med en brakmiddag, typ pizza. Det är ju flott, på alla sätt och vis.

(irina är snyggingen till höger)

skolfoton

Vi hade en liten uppgift där vi skulle fota en person i klassen inför en intervju som ska vara klar nu i februari. Ett porträttfoto och en så kallad miljöbild. Här är några som jag och Alexander Carlsson fotat:

madmen

Jag skyller på skolan. That's it.
Den här veckan har varit tuff, vem sa att utbilda sig till journalist inte är jobbigt? Det är sjukt kul! Men tufft och jobbigt. Vi har börjat runt 9-tiden varje dag och gått till fyra - sex, ibland utan kaffe dessutom! Men med superroliga föreläsningar, roliga uppgifter/övningar och småskojiga böcker som ska läsas.

Jag har blivit helt fast för MADMEN-serien, tänk att kedejröka och konstant dricka alkohol kan se så jäkla snyggt ut. Jag fick låna tre boxar av serien av min underbara mor när jag var och hälsade på i Gävle över helgen, jag fick även tre par skor av min kära mor. Mycket snygga, mindre komfortabla men riktigt snygga - speciellt tills att kalla tråkiga snön försvinner. Tro mig, jag gillar att åka skidor och dricka varm O'boy i täckbyxor och allt sådant vinter/snö-mys men i Stockholm gör sig vintern inte så bra, den är liksom otymplig. Den orsakar så kallat "kaos" med tågen, tanter ramlar, barn får grus i ögonen och det blir slask öv-er-allt, slask, slask, slask.

I alla fall, 3 boxar av MADMEN är det jag kommer syssla med i helgen. Det och att sova, jag har inte fått sovit ut i över en vecka känns det som. MADMEN är schysst och riktigt snyggt gjort, när jag får längre hår ska jag också sova med rullar, ha knälång ljusrosa sovklänning och bombadera läpparna oftare med rött läppstift och ha fina håruppsättningar. Åh, ljuva 50-talet.


Åh justja, jag har nu mera ett Medmera-kort från Coop. Vuxen? Check.

RSS 2.0