daxnöh

Idag under våran icke-idrottslektion så satt jag och inspekterade mina händer (av överflöd av tråkhet) och såg mitt födelsemärke mitt i handflatan och jag började pilla lite på det och det blev en liten sårskorpa på den.
Och då slog det mig, att för läääängelänge sedan, under min dansperiod i Gävle, så träffade jag på en tjej som jag började umgås ganska mycket med och efter ett tag så upptäckte båda vi att vi hade ett födelsemärka mitt i handflatan, på samma ställe, i vänster hand och det var ungefär lika storlek på det. Och då kom vi överens om att när vi pillade eller kollade på den där pricken så kulle vi tänka på varandra.
Så jag satt och tänkte på Niska under Idrottslektionen.



Nu i efterhand, när jag läst inlägget så låter jag väldigt lebb. Men det är jag inte, jag har ju min peppeponk

broccoligubbar

Varför är vissa tantar och gubbar så himla sura? Vad sjutton har de att vara sura över?! De får göra i princip allt de har råd med, alla respekterar dem (inte när man får reda på att de är dumma dock) och ibland är de jättesöta.
så vadfan har de att vara sura och griniga över?!
Vi stötte på en sån här gring och sur gubbe på Ica Maxi idag som tyckte att vi blockerade vägen och klagade högt på oss men storebror var inte tyst han, nej.
"Men Ursäkta då gubbjävel. Vad har du så jävla bråttom till då, bryta lårbenshalsen?"
Jag brast i skratt, gubben gick surt därifrån och storebror såg stolt och kaxig ut. Att handla mat brukar vara tråkigt men idag vände det.
Det blev förresten en jäkla god middag av maten vi handlade. Fläskfilé med massor av rotfrukter och broccoli! Och då måste jag bara tillägga min briljanta idé att använda skidglasögon när man skär lök. inga tärar ALLS!

 

workout

Det var Balett på schemat imorse, vilket var skönt! Även fast jag aldrig varit en sådan balettmäsnniska så börjar jag tycka att det är riktigt roligt och jag fattar äntligen var det är Magdalena (lärare) snackar om och jag märker förbättring hos mig själv. Fan vad jag är duktig!
Påtal om duktig så var jag och gymmade idag, dock själv men det fungerade. Men jäklar vad det finns extrema personer här i världen. Det räcker inte att de är på gymmet utan vissa människors klädsel verkligen skriker "HEJ JAG SKA GYMMA IDAG!!". Jag träffade på ett praktexempel påväg hem från gymmet faktiskt och jag måste få dela med mig.
Mina damer och herrar, jag ger er:
HUR DU MÄRKER ATT EN PERSON GYMMAR MYCKET:
1.
Inget långt hår som fladdrar i ansiktet, helst rastaflätor som är knutna till huvudet eller helt skallig
2. Dresser, gymmänniskor älskar dresser (helst Adidasdress i skrikfärg så att alla kan se att de gymmar på sin fritid)
3. Muskolös (På killar får det mer än gärna vara överdrivet mycket muskler på armarna och kroppen format som ett Y)
4. De bär alltid gympaskor, spelar ingen roll vid vilken tillfälle - ALLTID gympaskor.
5. Änväder endast Nike-, Adidas- eller MarwinSportsmärken på sina vardagskläder.

Men det är skönt att gymma, det är det.

klappklapp

Idag sa våran lärare, Tony "Anki har våffla i näsan" på Nk:n, vilket jag tyckte var jätteroligt.
Vi fick även idag färger i hårbotten. Jag och Alex fick gul hårbotten och Maria fick grön, orange, lila och gul hårbotten(mycket vackert måste jag tillägga), Anki gick lös med kritorna.
Jag och Sofie gick och diskuterade Gymkort, så imorgon så ska vi köpa ett prova-på-månadskort och gymma som dårar i en månad och tycker vi att det känns bra så är det hello, gym here we come tills jullovet. Det ser jag grymt fram emot - älska gymmet!
Det blev en fika med Robert och Sofie dessutom i typ 2 timmar, mycket prat och skratt om Family Guy och många Sprites.



Nu är det Broccolisoppa och Simpsons följt av Family Guy som gäller.
Ha la gött

klick

Nu har jag ätit den där jäkla pizzan och sett på de där Vänner-avsnittet.
Nu lyssnar jag på M.I.A - paper planes.

Jag tror fortfarande att man kan ta tbx kavajmodet..
Jag vill det.

och jag har lärt mig Håkan Hellström - Kom Igen Lena på gitarr - äntligen!

skaka en näve

Jag vaknade 13:48 idag och jag tänker bara "FYYY Emma..". Men egentligen vad fan ska jag göra idag, en söndag med en stukad fot? Jag kan träna mitt vänsterben eller gå på händer ner till pizzerian, säga "hej" och vända hem igen.
Jag sitter och funderar men vet inte riktigt om det finns några svar.
Varför min cykel blev vandaliserad i fredags utan att jag gjort någonting? (för att den var ful)
Varför jag stukade foten i fredags? (för att jag är riktigt jäkla klumpig)
Kanske jag ska ta tillbaka kavaj-modet? (då måste man ha en symaskin och en kavaj)
Vart fan är min storebror? (däckad i en buske)
Undrar om storebror kan fixa min cykel? (han gjorde det förra året)
Kanske jag ska ta en promenad och fotografera lite? (ont i FOTEN!)
Varför har inte jesper ringt? (han är nog däckad i en buske)
Varför ligger det jättesmå kalsonger i byrå? (jag har tomtar i rummet)

Jag känner mig riktigtjävlasuperduperotroligtjättesugen på en hambrugare, en sån där Ingen Big Deal för att dom ser goda ut.(måste bara få påpeka att reklamerna suger så mycket fett det bara orkar) nomnomnom.
Jag lyssnar dessutom på Honey Is Cool, ett mycket bra band med Håkan Hellström som trummis och Karin Dreijer (sångaren i The Knife) som sångare, de får mitt plus för dagen.

   
 
(bilder sen i fredags)

ta bort luddet eller dö

Hela dagen har spenderats i soffan och jag har levt på någoting som inte ens borde få kallas mat (skaldjurssoppa och nudelsoppa), kollat på 10 avsnitt av Project Runway (och nu ska jag bli designer!), varit jäkligt sugen på Pizza, tyckt synd om min stukade fot för att den är grön och blå, haft tovigt hår och nu diskuterar jag och Gillving om vilken håkan-spelning som var bäst, min eller hans. Sure att han var på festival men jag var på en RIKTIG konsert när man gick dit för att få se HÅKAN och bara håkan, gillving såg ju en massa andra band och han var säkert full under tiden.

Igår var det nollning av ettorna och det var roligt och jäkligt underhållande att se när de valde sina favoritställningar.
Fadder: Ny ställning! starta .... ... .... NU!
Maria: Emma, vafan ska vi göra ?!
Emma: KAMASUTRA KAMASUTRA!!


Nu ska jag dricka te, diskutera vidare med gillving och tända fler ljus i mitt rum.
(förresten så fotograferade jag sofie [klasskamrat] häromdan och gjorde även om hennes blogg lite så titta gärna på den. sofieelizabeth.blogg.se)

tonåring

Det är konstigt väder och jag tycker inte om det. Har man på sig en Jeansjacka och ett par chinos så är det lagomt och sen får solen för sig att titta fram och helt plötsligt så känner man sig som en stor gris inplastad i plastfolie. Och då tar man ju av sig sin jeansjacka så man stolt kan visa sin superrosa tröja och då är det behagligt varmt och sen så går solenjäveln i moln igen! USCHABUSCHA

Alex har förresten fått för sig att väska kallas för pulla (spelar ingen roll vilken typ av väska, liten som stor) och det låter SÅ fel i vissa meningar. Men tänk om alla skulle få för sig att kalla väskor för pulla..?
"Gud vilken fin pulla du har!"
"Alex, var köpte du din pulla?"
"Maria, varför har du ingen pulla?"
"
Min pulla har väldigt många fickor och dessutom är den jättemjuk"
"
REA!REA!REA! Köp 2 pullor och få den billigaste gratis!"
Det är känns bara väldigt fel och konstigt men nog var det roligt när vi diskuterade det.
Men om någon har hört att väskor kallas för pulla så snälla säg till!

när jag hade mig själv



my hips lies

Ännu en icke-giltig skoldag, ettorna hade brännboll och vi hejade på. Det är dock MYCKET troligt, vid det här lagret, att större delen av skolan är väldigt trötta på den låt som vi använde som hejaramsa.
"My baby takes the morningtrain. He works from 9 til' 5 and then he takes another home again.."
(Ni vet den låten som är med i Elgigantes reklam som går JÄMT och är superduperdryg och dålig)
Vi hade ställt in oss på repeat och sjöng den ofta och falskt. Men det är så de ska tas!
Idag hade vi även terminens första danspass med våran nya (hollänska) danslärare, Yolanda. Skitsöt tjej med platinablont hår och hon är väldigt lång. På något vis så kan jag inte hålla mig för skratt när folk ska försöka prata svenska och de verkligen inte kan, det låter ju roligt!
"Hehdah" - Hejdå
"Thaakh" - Tack

Imorgon är det fotosession med Sofie (för jag har nämligen fått det hederliga jobbet att designa hennes blogg och därmed ta bilder på na' som ska synas på bloggen) och vi får se hur det blir, kaotiskt eller superduper. Who knows. nåos, nås, mås. FISKMÅS.

 
 

# Malin kan spela munspel
# Maria har sett Markus Krunegård LIVE
# Min bror jobbar som bartender

(Erkänn att jag hänger i coola kretsar)

sandviken

Alla stod redan klassvis på skolgården, så tråkigt men det är ju bara sina egna homies man vill träffa efter 3 månaders tid när man varit i Gävlebubblan hela sommaren.
Och alla ettor, de var så små, så rädda, precis som vi förra året men nu är vi stora flickor och pojkar och ska ta hand om de små ettorna. Iallafall så älskar jag newbies och det bästa är ju att en gävlebo har börjat! En tjej från Sandviken har börjat i Dansettan och det ska bli så skänt att ha en med en normal dialekt på linjen, så nu är vi TVÅ!
Men det var jätteroligt att få träffa BRUNBJÖRN igen hans lilla konstiga utbrott och hysteiska garv (..?).
Imorgon är det Stig Helmer-lookalike i skolan och jag ska VARA Stig Helmer, eller iaf en tjej-stig-helmer. Vi får se hur det går..
 
 
BUBBLORÄRJÄTTEROLIGA!


normal igen

Ääääääntligen har jag fått tillbaka min mobil så nu är jag komplett igen med min skabbiga plutt-telefon.
IKEApersonalen sa att min telefon var ful när jag hämtade den, men det kan jag totalt hålla med om. Den är skitful. 5 knappar har lossnat, den är jättedammig och displayen är så repig att man inte kan läsa ett sms.
Vi hämtade som sagt mobilen på IKEA och när vi var där fick vi yttligare kreativa begär så när vi kom hem och falukorven stod i ugnen så passade vi på att göra en nyckelhållare av min gamla t-shirt.
Snacka om att idéerna börjar bubblar upp i tankarna och tyvärr blir min bror överexalterad när det gäller sånt. Börjar man så sväller det över för honom.
"JA! Vi sätter en ficka där på det tyget och sen hänger vi den på väggen. Vi borde tapetsera en vägg i vardagsrummet och vi borde sätta några röda detaljer i köket och dessutom så är badrumme tinte så fräscht vi borde renovera det"



Nyckelhållare á la syskonen Andersson


jag är vampyr




mycket förtidigt

När man har en mor som kollar sin blogg (min blogg) så är det aldrig smart att skriva alla dumheter man har gjort, i detta fall att jag har tappat bort mobilen på IKEA, för dom flippar ur, det blir total kalabalik i deras huvud. De pallar inte pressen att något är fel.

Marie har precis skickat dig en vibb!


Marie har precis skickat dig en vibb!
EM säger:

hej..
Marie säger:

hej

har du ingen mobil???

EM säger:

nope, kvar på IKEA

Marie säger:

men då måste du spärra abonemannget annars kan ju någon annan ringa för hur mycket pengar som helst!!!!!!!!!!!!!!

EM säger:

vi ska åka till IKEA idag och kolla om det är någon som har lämnat in mobilen

Marie säger:

vem ska betala den räkningen då??????

man kan ringa för tusentals kronor

EM säger:

ta det lugnt

Marie säger:

vet du var du glömde den ???

Tele till IKEA 020-43 90 50

(längre in i konversationen)

EM säger:

lova nu att du tar det lugnt då så att inte blodet börjar spruta ut ur öronen på dig

Marie säger:

ha ha ha

jag ska ta det lugnt men det vore tråkigt om någon tagit telefonen och ringer sina kusiner i albanien i tretton timmar

och jag får betala


PUSS på min mamma

(lägg märke till att klockan är runt 09.00 - främlingen på MSN gjorde ett bra jobb)

vilket jävla dilemma

Det är ju jättesmart att ställa in alarm på mobilen när man inte har någon och den andra personen i huset är och jobbar och sover nog hos sin flickvän så jag får ta hjälp av en främling på msn som ska väcka mig imorgonbitti. Det betyder att min data ska stå på hela natten och högtalarna ska vara på högsta volym och denna främling ska ge mig en vibb på msn så att jag förhoppningsvis vaknar och kommer i tid till skolan imorgon.
Man kan ju inte sova över första dagen i skolan, det funkar ju inte.

Iaf så är denna msnfrämlingen är en riktig ängel.

ge mig froté

Att handla inredningssaker äro roligt, speciellt när man har med sig en bror på glatt humör. Jag kände mig så vuxen när vi gick där och provade fåtöljer och kollade på blomkrukor. Det var dessutom en hel grupp med utbytesstudenter från spanien som var där och mätte tyger och tjattrade och knäppte kort, TURISTER.
Det som inhandlades var:
1. 3 st trasmattor
2. massor av färgglada ljus
3. ljusfat (till de färgglada ljusen)
4. handdukar
5. lite lukta-gottgrejer
6. en liten soptunna

Den lilla soptunnan som vi köpte var ganska ful, vit och plastig, men vi gjorde om den. Vi köpte en blåmörkblålilavitfrotéhandduk och limmade sedan fast den på pytte soptunnan. Det kändes bra att få leka Äntligen-Hemma-människa, jag kädne min riktigt händig men dock rastlös som sitter och limmar fast en handduk på en soptunna.
Det som inte var riktigt lika roligt var väl att jag troligen har (av misstag) lämnat kvar min mobil på IKEA. Så imorgon blir det mobilpatrull och finns inte mobilen där så vet jag inte riktigt vad jag ta mig till, jag menar vad sjutton gör man utan mobil? plus jag känner mig så grymt handikappad! Så om ni vill få tag på mig så får ni ta kontakt på MSN ([email protected]) eller ringa min bror.



Dagens låt: Lykke Li - dance dance dance


orange clokwork

Maria ska pissa på sig
Alex ser ut som ett mongo när han dansar
Sofie och jag har absolut inte likadan musiksmak även fast jag tycker att jag har världens bästa och då kan jag samtidigt säga att Hot Chip, Robyn, Håkan, Markus Krunegård och Fibes, Oh Fibes! äger!
En täpt näsa suger fett
Joje och naje
Jag ska kasta bajs på sofie
Jag ska på heminredningstour med min bror imorgon
Jag måste verkligen köpa skrivblock till skolstarten
Det är en massa albumtitlar på ett miljömärkt vykort på mitt skrivbord
Vad i helskotta är peppe volgers?
Jag har ett turkosa lakan
Jag har äntligen kommit på hur man gör med det nya bildfixarprogrammet
Några håkanlåtar är riktigt sorgliga
Nu ska jag hångla upp ett äpple och sedan sova

HÄPP på er

sciencefictionböcker på 80talet

Igår var det jag, mammapappa som brummade de 40 milen ned till linköping och here I am, in linköping med brushän. Tack gode gud för att föräldrar finns asså, vilket jäkla kap de är! Jag menar vilka skulle annars städa hela lägenheten, fixa min cykel, fylla våran kyl&frys, handla IKEAsaker, kasta allt man inte själv (Tobbe) orkat göra. Ingen annan skulle göra det för ingenting, det enda de får som tack är ett "taaack!" och en kram, vettesjutton om jag kommer göra liknande när jag blir förälder. Jag kommer lätt göra det när jag blir farmor eller mormor för då vill jag att mitt barnbarn ska tycka om mig bäst och så ska det bli, basta!
iallafall så är föräldrar bäst för de köpte nya lakan, mattor och fotoramar till mig och plus att mor städade hela mitt rum så nu är superdupermegafint här med mina ljus och medaljongtapeter (som jag älskar mig själv över att jag valt dem).

Nu har jag föresten gjort om bloggen lite, jag tyckte att den blev fin - lite mer färgglad än vad den var förut. Nu får vi se hur lång tid det tar innan det blir en till. Vi märker'et.

 
 

två år är en lång tid

2 år, 2 jäkla långa, underbara år med min peppeponk. På en fredag, den 15 augusti 2008.
Varenda dag i hela mitt liv.
Det var en jäkligt bra fredag pga:
1. vi fick sova ut (och inte lite heller, gick upp 13.00)
2. vi gjorde/åt en riktigt god frukost
3. köpet av 100 ljus
4. biofilmen vi såg
(The dark knigt, dammit vad bra det var! Jag brukar inte alls vara into actionsfilmer och jag håller absolut inte koll på Batman och allt runtomkring han, men filmen var riktigt bra. Heath Ledger var äckligt bra)
5. att tända alla 100 ljus
6. maten vi lagade efter att ha varit på bion
(Flintastek och klyftpotatis. yum-ie!)
7. dessertätandet på balkongen
8. JESPER ÄR DEN BÄSTA!




uähw

Nu sitter jag i brumbrumbilen påväg till L-STADEN för att komma tillbaka till verkligheten.
"men det ska väl bli skönt att få komma tillbaka till skolan så att du kommer in i rutinerna igen?"
Inte fan vill jag ha några rutiner, jag hatar rutiner (om man inte vant sig vid dem off course). JAg älskar att vara ledig och att bara vara.. Fan!
Men det som faktiskt gör mig på glatt humör är att jag kan använda vårat USB-internet i bilen, att mamma har ritat en röd blomma på min fot och att det äntligen slutat regna.

Mamma får inte lyssna på sin Mamma Mia-skiva
Just nu är jag 15 mil ifrån Jesper
Jag mår illa
Det har börjat regna igen

Hoppas att det blir god mat ikväll.

(En fågel skrek att han, Ara-killen [han som brottar], slängde bort sitt brons nu i OS - är han dum eller? Pappa envisas däremot med att kalla honom för Abrakadabra [han gav också Zinedin Zinedan smeknamnet Zimsalabim])

så mycket att se

Jahapp, nehepp.. ischlopischlo! (älskar Kenny Starfighter!) Emson är hos ujsen för hon (ujsen) har dragit ihop en kräftskiva och jag är på andraplats när det gäller ansvarig utgivare. Det blir bara tjejer (off course) och det kommer nog tjattras mycket om ingenting och ingenting om mycket - så som det ska vara helt enkelt. 8 tjäjör med 4 påsar kräftor, jag ska lätt dra igång en kräfttävlning om vem som äter flest kräftor och den som vinner får en kräftkram.
Eshwish.
Igår var det fototajm för emuj-patrullen, så om det var någon eller några som såg två stycken idioter sprang omkring i boulognerskogen med en kamera och ett stativ så var det vi, höhö.

Pappa snodde internet igår så jag kommer inte kunna blogga någonting förrän jag har bosatt mig nere i Linköping igen för skolstarten, så bajs på det.
Men det som kommer att hända är att jag och peppeponken ska ha 2årsdag på fredag (grattis på oss att vi lyckas stå ut med varandra), det ska packas en jädrans massa saker och på lördag så bilar vi ned till Linköping.. sommarlov 4-äwöh in my <3



johanna är bästis och jesper är riktigt jäkla söt.

utdöd

Allt som hände men som inte visades.

  
 
 

mina sanningars ord

Idag tog jag oskulden hos Fico (en affär här i Gävle som bara står och är dyr med mycket snygga design-kläder) och köpte mig en tröja. Och när man väl är inne på en designbutik så tycker man ju att man ska vara lite vanlig och köpa damkläder som är skräddasydda och allt men jag står fast vid att killkläder är snyggare och passar bättre än tjejkläder (iallafall på migsjälv), så jag köpte alltså en killtröja inne på Fico och inte nog med att den var snygg den var också på rean - JAJ!
Jag köpte också en liten tygväst inne på H&M, kanske inte lika fancy.

  

Efter att ha handlat saker jag inte behövde och tittande på Fresh prins in Belair åkte jag och far hem och grillade Flintastek och gjorde ordning lite vitlökskroketter som ligger och jäser inuti magen.
Jag ska göra om min blogg lite, tycker jag, den har varit såhär nu i tusen år, ni kommer nog snart få se en förändring,

skrämd guppy

Jag har ingen aptit längre, jag som ÄLSKAR mat! Jag tycker inte om frukost och jag är inte hungrig när det är lunch/middag och med det har jag blivit smalare runt midjan och visst är det roligt att gå ned i vikt men jag vill ha muskler istället för fett, jag vill ju inte vara.. ingenting. Inte för att jag någonsin kommer att vara så smal som kate moss eller något annat benrangel, det vill jag inte heller. Muskler ska det vara!
Nu har jag kollat på tv ett tag och jäklar vad det finns krav på hur man ska se ut. Först var det Top Model där de sa att en tjej var för tjock, sen var det reklam för Special K där en tjej är för tjock för sina kläder och om man äter de där flingorna blir man smal (ah, tjenare), sen var reklam för tv3's egna program där 3 tjejer ska gå ned i vikt så de kan få plats i en pytteliten bröllopstiding. KAN DEM LÄGGA NED ELLER?! blir så jävla trött..
Aja, nu ska jag äta plommon och dricka LOKA.
Juste, jag hittade mina glasögon plus att jag fick ett litet "indianband" av mor som är snöggt!
 

and I love fatflaps.

jag vill det

Efter en vecka utan internet, ingen jesper och tre östgötare på halsen så har det inte blivit mycket till bloggande. Det har också varit den efterlängtande cityfesten som var likadan i år med: Man går typ 7 vändor runtrunt i centrum kollar på godsaker som man vill köpa och karuseller man vill åka men kollar ned i plånboken och det är renarama öken som gör allt omöjligt. pengar = tillgångar.
På men det inte bara varit karusellåkande och godsaksätande, jag har faktiskt sett Hoffmaestro (och dem var verkligen huur bra som helst!) och Kleerup med Titiyo (helt okej, inte så jävla YEAH men det är inte fyskam).
Men nu efter kaiko's och trängsel och dunkade basmusik så bestämde jag mig för att planka på buss och åka till mor och far och ta det lugnt med mammas hembakade bröd och alla flugor som är för dumma att flyga ut genom dörren. dumma djur.

Jesper är konstig men jag älskar honom ändå och det får han stå ut med.
på tal om jesper så har han åkt till huvudstaden och stannar där tills på onsdag för att hänga med sin kusin och jag får vara här hemma och vara cool på en eventuell kräftskiva och shoppa runt på stan.

arinkitinki-arinkitinki
ARINKITINKITANGA

köp regnet

Jag ber om ursäkt (ännu en gång) för att jag inte uppdaterat på ungefär 300 år men det har varit så myket. Jesper kom hem, jag blev avundsjuk på honom för att han var så jäkla brun, jag träffade jespermamma, jesperpappa och jesersyskon (det var ännu längre sedan jag träffade dem), jag, jesper, jespermamma och jespermammapojkvän åkte till Väddö där hela jespers goa släkt höll till och där tältade vi, hade fest och skrattade åt jespermammapojkvän.
Men nu är jag vid en dator och får skriva av mig lite. Snart är det mattajm och då blir det pizza, som jag inte ätit på huuuuuuuuuuuuuuur länge som helst så det ser jag fram emot - JAJ!
Jesper vill spela tvspel (geek giik) och han har "av misstag" tecknat nån grej på hans mobil så han kan surfa nu på nallemobilen så jag var in och kollade på min blogg genom hans mobil för ett tag sen, HUR coolt är inte det? 
Det var storm på väddö imorse, partytält flög omkring som små snöflngor, linköpingsfolket kommer imorgon (!!!!), det regnar, jag hatar regn och "vi måste bygga ett samhälle och det är bråttom".

(bild får komma när det kommer)

bejbo bejbo bejboboo

RSS 2.0