NataliaVodianova


gisellebündchen

Inte undra på att kvinnan är världens bäst betalda modell


sweet

Idag har det varit snöstorm-nonstop-mode och att försöka kunna ta sig ut har varit ett skämt. Jag som kände mig duktig i morse och bestämde mig för att bege mig ut och springa lite men det slopades direkt efter att morgonkaffet började verka och adventsljusen gjorde sitt i fönstret.
Istället så nöjde jag mig för att kolla när Sverige vann skidskytte-stafetten (grymt spännande!), tittade på Musikhjälpen och sydde om en tröja som jag inte kan bestämma för om jag blev nöjd med eller ej?

Före:                                          Efter:

Snön slutar verkligen inte att falla och jag tycker att det bidrar riktigt mysigt till adventssöndagen. Något som är svårt att tro är att det redan är fjärde advent, det innebär att det är endast FEM dagar till julafton - då kan man börja prata i dan-före..-språk.
Jag hade/har önskat mig en väska från Svenskt Tenn designad av Josef Frank av mamma i julklapp och nog blev jag glad igår när jag såg att hon gick och bar på en påse från Svenskt Tenn! Den väskan är så grymt fin, allting av Josef Frank är fint! Får jag möjligheten och pengarna så ska jag inreda mitt framtida boende i Svenskt Tenn/Frank-tema.
Jag och Anton har lite Svenskt Tenn här hemma, en kudde och en duk i rött respektive grönt men små elefanter på, de är så söta!

Men nu ska jag hoppa in och ta en långdusch, raka vinterbenen och använda mig av min egen peelingkräm (olivolja + salt + peppar). pok

ettellerannatsätt

Toodles, är tillbaka hemma från att ha varit i "julstressen" som aftonbladet så fint kallar det. Själv tycker jag att det är lika tomt på stockholms gator som inne på Fico, i gävle, dagarna innan löning - inte en själ. Innan allt bombarderande så fick man armbåga sig fram inne på tvärgatorna vid drottninggatan och nu kan man göra en Sound of Music-spinoff utan att nudda någon, kanske att man råkar knuffa till en stackare som tigger pengar, mat eller (som de ärliga) sprit.

Efter att ha kollat på den makalöst sexiga Joaquin Phoenix i Gladiator så däckade jag och anton i sängen och vaknade till Vinterstudion där Anja Pärsson och Lindsey Vonn åkte alpint, efter att ha druckit det äckliga morgon-popcornkaffet och lyssnat på Så Mycket Bättre-listan på Spotify så åkte jag och anton ner till Kungsholmen för att luncha med mamma, mormor och moster som var där över dagen och julhandlade. Vi åt lite italienskt på "Dolce Vita" och tanterna fick i sig en aning för mycket vin innan vi promenerade ner till stan där mamma äntligen fick skämma bort sin dotter innan jul!
På något sätt (ett eller annat), när man inte har pengar så fick man på sig ett par skor och en supermysig ring - tack mamma!

Jag kan även glatt meddela att vi (och alla som hälsar på) slipper dricka vårt grymt äckliga kaffe, som smakar popcorn vilket jag inte tror är meningen, då jag och anton fick en hundring att köpa NYTT kaffe för! Så äntligen står vårt fina Gevalia mellanrost och väntar tills kvällssuget trånar, nomnomnom...

mina favortiskjorta från weekday utan axeltyg
ring (Iris Hantverk) + skor (DinSko)

(och nu: Narnia forts.)
Låttips: Miike Snow - Animal

pendeltåg

Igår efter att jag insett att jag hade alldeles för lång tid kvar på biblioteket i skolan så bestämde sig min kropp för att jag skulle få magont och feber och då var klockan runt ca 12:30 så jag tänkte att jag hoppar på pendeltåget hem igen eftersom jag ändå hade läst allt jag skulle i kurslitteraturen till den föreläsningen så jag tyckte att jag kunde hoppa över en enstaka föreläsning.

Så jag packade ihop min lilla MacBook, alla böcker och gick mot pendeln och självklart så missade jag tåget som gick 12:44, så jag fick vänta ute på perrongen i ett iskallt Flemmingsberg på tåget som kom 12:56 istället. Jag hoppade på det och blev sittandes hos två äldre tanter och en kille med ful mössa, tåget åkte väl i ca 3 minuter innan man hörde ett vagt dunk och sedan ilande bromsar tills tåget tvärstannade halvt in på stationen i Huddinge. Nästan direkt efter att vi stannat så ropade de ut i högtalarna "att en olycka har hänt och vi kommer bli stillastående tills räddingstjänsten kommer", och jag hade inga problem med det för jag hade inte bråttom någonstans men killen med fula mössan började sucka högt och mumla för sig själv att "ja, men det var väl jävla typiskt.." osv.
Sedan så satt vi väl fast där i ca en halvtimme tills de pratade om att evakuera hela tåget och fråga en av de äldre damerna om vad de ropade ut då hon inte hade hört och då förklarade en av killarna i vagnen att vi var tvungen att lämna tåget för att de troligt har kört över en människa.
Så till slut fick vi lämna tåget, hoppa av mitt vid järnvägsspåret där poliser fick hjälpa folk ner då man hoppade ändå mer än 1 meter ner till marken, sedan fick vi gå "på led" längs tåget tills man kom upp till perrongen där en polis stod och visade vart man skulle gå och då passade killen med fula mössan på att fråga vad som hade hänt och då svarade polisen med att det var folk som hade hoppat framför tåget och när jag kollade på rälsen där tåget stod så kunde man se hur kläder hade rivits av och det var blod osv, inte så trevligt.

Till slut så evakuerade de hela perrongen så man fick stå på andra sidan vägen och vänta på bussen där man kunde se hur de höll på att rota under tåget, men jag valde att inte titta då jag kan anse att det är grymt obehagligt. Väl på plats fanns helikopter, som en person fick åka iväg med - som jag antar fortfarande levde för den personen var dem väldigt snabba med att få iväg medan den andra personen tog ett bra tag att få fram under tåget och de hade redan lagt filtar över hela kroppen och de drog båren sansat tillbaka till ambulanserna, så jag antar att den personen redan hade dött på platsen.
Sedan blev jag bara irriterad över att igen berättade om hur man kunde ta sig vidare från Huddinge in till stan, det kom bara en ersättningsbuss och poliserna var inte till någon hjälp utan åkte därifrån så fort de kunde. Jag, liten yngsling från Gävle vet ju inte hur man kommer in till Stockholm C från Huddinge via buss?! Till slut kom jag hem ändå välbehållen, dock fryssen men det löste sig med en dusch!
Läskig dag, obehaglig upplevelse.
Skönt att det snart är Jul ändå.

blektaögonbryn

Hej alla goingar, här i stockholm är det snöstorm och när jag gick hemifrån idag runt 07.00 så snöade det som bara den, kolsvart på himlen och superkallt! Undrar om det är lika kallt hemma i Gävle som här, antar det med tanke på att det är uppi "Norrland", lite patetiskt att det ens tillhör Norrland när man kan jogga fram och tillbaka till Uppsala (nästan).

Nej, men en förklaring till varför inget igår skrevs är för att jag åkte på ett självmordspendeltåg hem igår (två personer hoppade framför pendeln i Huddinge när jag var på väg hem från skolan) och jag tyckte det var lite obehagligt och plus att jag spenderade tiden till att bleka mina ögonbryn (!!!) och då blev dagen bara slapp och inget skrivande men lite blekande!

Nu gjorde jag en riktig budget-version av blekning av ögonbrynen; vissa går till frisörsalonger och betalar 600 - 700 kronor för att få "den rätta färgen" och vissa (JAG) köper ash blonde permanent hårfärg från H&M och kör sitt eget race. Nog att det gjorde lite ont och sved av färgen men vill man vara fin då får man lida pin för det också! Det jag gjorde var att jag blandade färgen helt vanligt som det står i bruksanvisningen och sedan så "gnuggande" jag in färgen med tuben i brynen och lät det vara så i ca 30 sek/1 min och sedan tvättade jag bort det om gjorde om samma veva ca 4-5 ggr tills jag blev nöjd. Sista gången jag hade på färgen så sved huden riktigt rejält men det är endast för att blekningen tar så grymt på huden och speciellt för att huden runt ögonen är väldigt känslig, och även sista gången jag hade på färgen så smetade jag ut den ganska rejält så att alla småhår kom med och inte endast de rejäla och tjocka (så nu behöver jag förhoppningsvis inte noppa ögonbrynen på ett tag, score!)

så här ser de alltså ut nu
och dessa är dåliga bilder men så såg de ut innan!

pippilångstrumpväst

Ibland blir jag allt irriterad på mig själv, här sitter jag i ett totalttyst biblioteket med massa ambitiösa studenter som läser böcker som handlar om allt mellan himmel och jord och troligtvis stör sig på att jag sitter och knappar på min dator. Jag däremot har redan varit sjukt ambitiös och läst klart mina 2 böcker som jag skulle ha läst tills föreläsningen idag, dilemmat är dock att klockan är 11:16 och jag börjar inte förrän 14.00..

Jag skulle kunna fortsätta läsa men då kommer jag bara blanda ihop allting med vad föreläsaren pratar om, jag har absolut NADA pengar på kortet så jag kan inte heller köpa en varm god kaffe eller en mumsig sallad att äta på, nejnej och plus att åka hem tar cirka 45 minuter så när jag är hemma, säg 12.00 så måste jag gå om en halvtimme så det går ju fetbort, istället sitter jag och kollar på kläder på Nelly.com, Modekungen.se och lite annat skoj.

Jag hittade även en 150kr-rabatt-check från H&M i vårt skafferi igår som jag blev fundamentalt glad över att hitta och som jag tänkte spendera på att köpa blekningsmedel till mina ögonbryn för, eller kanske fina smycken till jul/nyår. Vi märker hur det blir, hoppas ingen spränger sig igen för det vore ju förargligt och tråkigt!


kram från en kall ems

rosrödakinder

HAH, nu kom jag äntligen tillbaka från att faktiskt ha varit ute och sprungit och varvat med rask promenad och så svettas jag som en liten gris - jag ansåg att ni kunde få veta det. I alla fall, jag tycker jag är ganska duktig för nu har jag ändå bockat av 2 grejer på min lista för daglig aktivitet det som är kvar är att plugga och det ska jag vara duktig med i morgon och hänga på låset till skolan bibliotek och läsa som en galning innan föreläsningen som är kl 14.00.

Men det är så skönt att svettas av sig till bra musik och det bästa är att komma hem - göra lite styrka och sedan dra en långdusch så hela badrummet blir en ångbastu. Mmmmh hä ä så skönt.


Och det är så fint i springspåret och även runtom med tanke på att vi bor precis vid vattnet, inte alls långt därifrån faktiskt och vid vattnet så ligger ett slott (flott, eller hur) och då det är så fint där runtomkring så går man gärna på en mysig promenad med en kamera till hands.
Brunnsviken

Under en brygga vid en sjö

Minikottar, alltid gulliga

Där är slottets värdshus, superfint och supergult

En väg påväg hem igen


Mycket fint som visat, alla som kan borde promenera runt brunnsviken!

Nu ska jag titta klart på Vänner som visas och drömma lite om att gifta mig på ett mysigt sätt och sedan bada ångbastu i mitt badrum

syndabock

Ännu en dag och absolut inget gjort, det känns både skönt och lite ångestbildande.
Jag hade faktiskt en klar bild om vad jag skulle göra idag, igår men den sabbades med att jag gick upp ur sängen halv två då jag enligt gårdagens hjärna skulle ha läst klart hälften av mina "läsläxor" tills imorgon. Nej, istället blev det bus och mys med Anton (som faktiskt också skulle plugga), alldeles för mycket popcornkaffe, julkalenderschoklad (lucka 14, bara tio dagar till julafton!) och bara slö och massa fjöl'av.

Jag hade planerat att jag skulle läsa en massa skolgrejs (dvs, två stora engelska böcker som handlar om internationella konflikter och hur man ska förstå dem. Ni kanske förstår varför jag hoppade över att läsa dem?), vara duktig och springa eller åtminstone ta en promenad och få frisk luft, men jag har en träningsvärk som får kroppen (och framför allt rumpan) att skrika NEJNEJ varje gång jag gör ett försök att röra mig och slutligen städa lite här hemma MEN! det har jag faktiskt gjort, jag tog reda på lite i "köket" samt diskade - tjo!


Men det är ju egentligen inte hela världen med tanke på att klockan inte ens är fyra på eftermiddagen och det är väl runt den här tiden alla högstadieelever åker hem och pluggar, i alla fall de duktiga eleverna? Så allt är ju inte slopat än, plugg kan jag göra och att gå ut är något som jag förhoppningsvis får energi till om en måltid + lite tid.
Plus att det är några julklappar som behövs slås in och det blir jag alltid på bättre humör av, vem blir inte glad av julklappar?


Nog har jag haft mina looks

wecanbeheroes

Nu sitter jag i soffan, dricker te och lyssnar till riktiga snyfthistorier på tv4 där det visas SvenskaHjältar-Gala och jag tänker bara på vilken otrolig hemsk människa jag är i jämförelse med dem som räddar drunknande flickor, små thaibarn utan föräldrar, tanter som ligger 3 dagar (!!!) med bruten lårbenshals.
Det ända jag har bidragit med, det är att säga till någon som tappat vanten efter sig på gatan och hållit upp dörren för tanter. Mer än så har jag inte bidragit till det svenska samhället på den etiska och moraliska planet, men grejen jag frågar mig själv när jag kollar på den översnälla Levengood, alla superduktiga människor och alla gråtande kändisar är; skulle jag våga göra något om något skulle inträffa?
Jag menar, skulle en kvinna bli våldtagen helt öppet på stan så tänker jag att "någon annan gör väl något, någon starkare" och jag skulle, helt ärligt inte våga göra någonting och så tror jag många tänker och jag kan faktiskt bli arg och besviken på mig själv att jag tänker så, för om det var jag som låg där skrikandes så är det klart som fa-an att jag vill att någon ska ingripa. Det är sådan dubbelmoral i mitt huvud men när tillfället väl äger rum så är det väl bara att hålla tummarna att man agerar, på rätt sätt dessutom.

MEN! För att inte vara alltför djup så att man får sig en tragisk tankeställare så tänkte jag visa lite hur det ser ut på våran superlillabostadsyta, när man hälsar på hos oss får man tänka "finns det hjärterum så finns det allt stjärterum + 2 datorer samt dusch"!

badrummet med handdukar från antons päron bl.a

vår ovanligt fina tvål, enligt mig

ett vardagsrum & anton från "hallen"

antons morfar, Kalle hänger fotbollsfint i den lille hall

våra otroligt fina Andy Warhol-tavlor som anton köpte i New York

vårt lilla "titthålsfönster" med ett balfoto på mig och bror som mor envisades med att ha, vad gör man inte?

vår grymt stora och sköna säng (powerade-vattenflaska har på något vis blivit ett måste)

thermomuggar som vi fick av antons far med sjömans-tatueringsmotiv


Så detta är vårt lilla kryp in och mysigt är det! Plus att vi uppgraderat allting lite mer juligt med adventsljusstake, julstjärna, julblommor och en påse full med massa julklappar som ska bli kalaskul att ge bort till alla (ålderstecken?)!

aswesayinthestates

Bara tanken av New York gjorde att jag blev nostalgisk av Empire, Victoria's secret och massa gula taxibilar så jag slänger upp några mysiga bilder!
BALTO!

I'mnosuperman

Morsningkorsing i galoppen! Nu var det allt på gränsen till att bloggen lades ner pga inaktivitet så jag tänkte "äcsh, vafan hä ä ju kul å skriv" så jag jag satte på mig ett underställ, stack ut och sprang, drack kaffe och kollade på maaaaaassa andra bloggar tills jag äntligen kom på lösenordet på blogg.se och taadaah här är jag, äntligen (om man nu vill se det så).

Nej, men en uppdatering i punktform då:
  • Jag har jobbat hela sommaren på ett demensboende hemma, inte så farligt faktiskt. Hemskt läskigt och obehagligt i början men allteftersom man började känna tanterna och gubbarna så blev det bra mycket lättare att ta hand om dem!
  • Jag har varit i New York (anton också, dock ej samtidigt) och det var aaaweesoomee så jag och mor har bestämt att pappas 50årsfirande ska ske där. Det spelar ingen roll om han inte tycker desamma, vi ska dit.
  • Anton berättade att han kom in på sjuksköterskeprogrammet i Stockholm så jag sökte några strökurser, kom in på Statsvetenskap A och vi flyttade till till Bergshamra, 10 min med tunnelbana från centrala stockholm, i en liiiiten liten etta på 24 kvm.
  • Jag pluggar som sagt Statsvetenskap A och allt handlar om politik, demokrati, stater osv. Det låter sanslöst tråkigt, jag vet men efter ett tag så fångas man faktiskt in i det hela och allt blir överkomligt med tiden, ett plus i kanten är även att det är ganska intressant.
  • Jag har en iphone - wop wop, inte för att det är så speciellt men jag är så grymt fascinerad av att jag kan ha facebook OCH spotify i min lilla mobil! Jag har dock inte döpt den, det borde jag göra..
  • Jag gick och blev impulsiv och har faktiskt klippt av mig håret! Från att ha tuttlångt mörkt hår så blev det superkort och BLONT. Dock kommer jag klippa det ännu mer och färga det till rött efter jul så pengarna rullat in fint på kontot igen.
Meneeeh, förutom sthlm, håret och mitt nya kaffeberoende så är nästan allt desamma. Gävlemålet kanske har tynat ut lite men förändringar är bra, eller?


min lilla förändring

RSS 2.0