the lion's roar

Klockan pep på 07'00 i morse (det är fortfarande morgon enligt mig). Jag är för övrigt en vandrade zombi, redo att äta någons hjärna för att bli pigg och kunna fungera. Men i dag är det, hör och häpna, skola och ska vara där 10'00 för lite prat om texter. Jag lade upp min krönika "Men låt oss vara tråkiga då", det är den jag ska få respons på i dag. Är lite nervös, har ju aldrig skrivit krönika förut. Ska försöka sälja den dessutom men vette sjutton om någon kommer vara så hajp på att kirra den. Ska ju även försöka kränga mitt reportage, håller tummarna för det!

Efter skoltiden så ska jag raskt åka hem för att träna, springa några kilometer på löpbandet. Jag hinner nämligen inte göra det i kväll för då ska jag träffa min gulle-johanna. Sist jag var med den jäntan så hävade vi öl på Strand och hade det allmänt mysigt, det ska vi inte göra i kväll. Vi ska fika på Gildas (som är stockholms bästaste och mysigaste fik!) och prata om allt och ingenting. Jag antar att ämnet "ny-bebis-i-kungahuset-ämnet" kommer tas upp. Även det kan jag själv skriva ganska mycket om här, kanske ska skriva en egen krönika om det och lägga upp. maybe.

Ha en annars grå och regnig torsdag, ät en pannkaka!


Just somebody that i used to know

Jag blev lite paff när jag kollade på klockan och att den stod på 11.30 när jag vaknade. Ingen skola i dag heller, gött.
Nu sitter jag i pyjamas och dricker kaffe i en obäddad säng, lyssnar till P3 och kollar på en tyst tv. Jag vaknade i morse med en djävulusisk träningsvärk i ryggen och bröstet, känns bra.
Jag var nämligen på ett styrkepass i går där hon som ledde passet hade de grymmaste lårmusklerna jag någonsin beskådat! Det som höll på att ta kol på oss andra och våra muskler var som en barnlek för henne, sådant stör jag mig lite på.

Men hur som haver så var jag och tränande i går och det gav resultat som sitter i än i dag i form av träningsvärk.
Dessutom ska jag träna i dag igen, Det känns så bra att svetta av sig efter dag som varit fullt av absolut ingenting. Plus att man kan unna'sa nå gött efteråt.
Jag har börjat fundera på om jag ska börja smygstarta med en GI-diet. Fast vettesjutton om det kommer hållas. Jag ÄLSKAR potatis. Jag älskar det så mycket att det är konstigt, men jag gillar att utmana mig själv. Så om jag försöker köra kanske två-tre veckor utan potatis och pasta och ersätter med bönor, linser, quinoa m.m.

CHALLENGE ACCEPTED!


ändrade planer

Jag åkte inte till skolan. Det tog en timme för pendeltåget att ta sig till centralen, det ska ta en kvart egentligen. Jag förstod att jag skulle missa mer än hälften av föreläsningen så jag hoppade av vid liljeholmen, handlade lite bakgrejer och drog hem.

Nu sitter jag i matkoma efter att ha ätit köttbullar med hemmagjord potatismos. Ska smälta maten lite och sedan plugga samtidigt som jag bakar lite muffins åt min Anton. Och SEN drar jag och tränar, går på ett aerobicspass och svettas lite. Kanske ska man träna rumpen ändå, den ska bli fast och fin!


Bilder till


Trafikstopp

Jag mår så illa. Jag sitter på pendeltåget mot skola. Och det har tagit en kvart att rulla till Solna, vilket ska ta tre minuter. Jag kommer så bli sen till skolan, tur att det bara är föreläsning och inget seminarium.

Något som är positivt i detta trafikkaos är att det är jädrans fint väder! Solen skiner, det känns som att det plusgrader. Gruset på marken är inte längre fastfruset i asfalten utan man kan sparka omkring det i väntan på bussen. VÅRKÄNSLOR. Just saying.

Jag dör lite i min stjärt. Jag tränade skinkorna i fredags och det gör fortfarande så jävla ont att sätta sig! Men fastän träningsvärken är utom denna värld så tänkte jag träna lite i dag efter skolan. Om jag ens kommer fram..

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/536702/images/2012/pic_190294957.jpg" class="image">


tick-tock goes the goudaclock

Jag sov till tre i dag. Skäms och fy. jag vaknade av att Anton kom hem efter att ha varit i Gävle över helgen. Men det var värt det, hade inte han kommit hem så hade jag nog sovit till kvällen. That's what I do.

I går var det mojskväll hemma hos Frida och Julia i skanstull. Mojskväll består av olika mojsisar och röror, vin och annat GÖTTA. Så där spenderade jag en mysig lördagskväll och när jag drog mig hemåt så blev det inget trubbel med tuben. Underbart,

Nu ligger jag i matkoma efter att ha mumsat i mig en zucchinipasta med pesto. Jag har haft en vegetarisk vecka denna vecka och det har varit hur gott som helst! Jag har ätit falafels, qournbitat i tomatsås, grönsaker i cocosmjölk och annat mums. Men om jag ska vara ärlig så ska det bli gott att äta köttbullar i morgon!


AJ

Mitt huvud bankar och jag ser så där typiskt bakis ut. Det blir fan alltid så här! Efter en utekväll så går jag lägger mig, klar i huvudet och känner att jag börjar nyktra till. Men sedan när jag vaknar. BAM! Huuur bakis som helst. Orättvist.

Men inte fokusera på det negativa, jag hade en hur bra kväll som helst i går. Jag fick träffa min helene, kära parishelene. Vi hade lite vittvinmys uppe på söder och drog ännu längre söderut till Strand till slut. Där snikade vi förbi inträde och träffade några gamla parisvänner, dansade och va gla'.

Sedan när jag och helene tagit ett tårfyllt adjö vid Slussen ska jag glatt hoppa på tunnelbanan för att åka hem och sova. Då. Självklart blir det TOTALSTOPP i trafik pga. olyckshändelse. Jag gråter.
Jag gick ut för att ta ersättningbuss hem. Ingen buss kommer. Jag går tillbaka för att vänta på tunnelbanan "det kanske rullar på snart", där blev jag sittandes i 1,5 timmar. Till slut tog jag tuben till hötorget, gick till stureplan (klev i kräk) och fick vänta en halvtimme där. SEN kommer tubjäkeln. Och JA, jag KLAGAR!

Men bortsett från sista händelsen så var det en riktigt mysig kväll:)

 


Men låt oss vara tråkiga då

Vi svenskar klagar. Det får man alltid höra, att vi svenskar är tråkiga, torra, skygga och att vi klagar. Att det är det vi gör. Vi må vara de mest konflikträdda och skulle inte säga till den som tänder eld på en papperskorg eller sparkar på bussätet. Men när det kommer till att skriva post-it:s eller fylla i blanketter om hur dåligt något är, då håller vi inte tillbaka.
Att skicka in klagomål på omvårdnaden eller klaga på att SJ:s tåg kommer 20 minuter för sent och kräva en ny tågbiljett, där är vi inte skygga.

Aftonbladet skrev en artikel i veckan om att folk beter sig så dåligt på tunnelbanan i Stockholm. Männen breder ut sig över två säten, kvinnor lägger handväskor runt sig för att slippa kroppskontakt och ungdomarna har fötter på sätena. Aftonbladet hade då en fråga på sin hemsida som löd: ”Vad stör du dig mest på när du åker kollektivtrafik?” och man kunde klicka i sex olika alternativ. Inget av alternativen var ”Jag stör mig inte på något när jag åker kollektivtrafik”. Där har 56,700 antal röster gjorts. Det är en herrans mycket klaga-på.
Själv klickade jag i ”De som tar upp två säten”.
SvD och DN har skrivit om att svenskarna klagar nästan mest av alla på flygen och flygtiderna. Bara italienarna och fransmännen var värre 2010, enligt rapporter från Konsument Europa. Expressen skriver att svenskarna klagar på sina banker, de låga sparräntorna och de höga chefsbonusarna.
Vi klagar på hur folk beter sig, vi klagar på vården, vi klagar på väntetider, vi klagar på politikerna, vi klagar på reklamavbrotten på tv4, vi klagar på vädret. Vi klagar på att vi klagar.
Men låt oss få klaga då! Ofta hör man att många svenskar tycker det är lite jobbigt att vi är ett sådant torrt och klagofyllt folk. Men svenskarna skulle nog inte klaga om de inte fick ut något av det. Det är något som tillfredsställer den torra, irriterade, koffeinberoende lilla klagotanten inom oss när vi klagar över hur sakta personen framför i kön tar upp sina slantar ur plånboken, ta det på kortet istället!

Vi skulle inte fortsätta klaga om vi inte gillade det. Egentligen är vi en bunt 14-åriga högstadiebarn som bara älskar att ”snacka skit bakom ryggen”. För det är det vi gör. Inte många vågar konfrontera personer öga mot öga men lite klagan över en kopp kaffe eller en arg lapp i tvättstugan känns bra i den svenska klagosjälen. Att hosta fram ett irriterat ”ursäkta” i rulltrappan, sucka ett mummel över den höga musiken från någons hörlurar eller att bli irriterade över att folk pratar lite för högt på museet. Det är det vi gör bäst.
Så låt oss få klaga. Vi behöver inte klaga över att vi klagar, släpp det. Det blir en mindre sak att klaga över.


MVH en vanlig hyresgäst-svensson

Magvärken

Åh det var så underbart på träningen i dag. Var på ett Core-pass och jag kommer troligen inte kunna sätta mig upp i sängen i morgon bitti.
Jag fick massa beröm från killen bakom mig på passet för att jag gjorde övningarna så bra. Bättre än instruktören, DET var mycket kul att höra. Jag älskar Friskis & Svettis, bara kärlek där.

När jag kom hem, efter duschen lagade jag qournbitar i tomatsås med stekt zucchini till. Så hiiiimla gott! Gott, nyttigt och så där härligt kalorisnålt.

Nu ska jag agera mentalt stöd för Anton. Det är fotbollsmatch på tv:n.

Puss


sur la lune

Jag gick upp 06'00 i morse. Det betyder att jag slagit något sorts rekord. Nejdå, jag har faktiskt gått upp sex på morgonen förut.
Just i dag gjordes det för att jag var tvungen att åka till skolans bibliotek och skriva krönika, göra litteraturuppgift och läsa lite grejs. Det var så mysigt att komma dit när de öppnade. Det är något lugn som vilar över hela biblan klockan åtta på morgonen.
Så där spenderade jag min morgon med termoskaffe, äpple, jordgubbar och data.

Nu sissodär flera timmar efteråt ligger jag och min mjölkintoleranta mage nedbäddad i sängen och kollar på ToyStory. Ska försöka komma i väg och träna sen också. Har sådan sjuk träningsvärk i lår och rumpa, kan knappt sitta på toa. Gött!


kaneläpple

Go'möra! Ja, jag vaknade för 50 minuter sedan, 13'00 ringde min väckarklocka. Och JA, jag måste sätta klockan för annars sover jag till 18'00 i kväll. Det är en gåva jag har, att sova är aldrig ett problem för moi. På bussar, flyg, hårda bänkar, på cirkus. Nemas problemas.

MEN. I dag är det kärlekens dag, februari den 14de. Alla hjärtans dag, valentines day, ångestdagen, den deprimerande dagen, världens bästa dag. Folk har lite olika uppfattningar om denna dag. Själv kan jag inte bry mig mindre om det, jag och Anton kom överens om att vi inte skulle göra något lull-lull eller sånt grejs i dag.
I stället ska jag plugga, träna och baka muffins med lite kärlekstema (någonting kan man väl ändå göra). Då ger man ju en present till båda två, jag älskar att baka och Anton älskar att äta det jag bakar. Vi älskar varandra, BAM. Världens bästa allahjärtansdag-presenten of all times.

Hittills har jag druckit kaffe, ätit frukost och lyssnat på P3 för att få lite inspiration till att skriva en krönika. Mysig morgon/förmiddag/eftermiddag. Om en halvtimme drar jag till gymmet och köttar.

Heppa!


falafelmåndag

I dag var en bra dag! Hade skola så jag fick gå upp i hygglig tid, vilket faktiskt kan vara skönt någon gång så där i bland. Hade föreläsning om hur man skriver en snygg och bra krönika och även lite allmänt om opinionsjournalistik. Bläää tänker ni, skoj tycker jag!

Efter skola och långlunch for jag hem och diskade lite (okej, det är inte så att jag älskar att diska men jag gillar när det blir rent) och lyssnade på Christer i P3, vilket alltid är trevligt.
Efter iordninggörande så drog jag på tightsen och stack mot Mörby C för att träna.

Jag crosstränade i 20 min, cyklade i 20 min och sprang i 20 min. 565 kalorier bortbrända, BAM.
Sen blev det falafel när jag kom hem, värt.

Som sagt, BRA DAG!


insane cain

Sitter i sängen och kollar på Into The Wild. Hur bra som helst, som bara den. Plus att Emile Hirsch är väldigt lätt att se på, ska inte klaga.

Har varit ute väldigt mycket i dag. Promenerat en timme på isen, promenerat på stan ca en timme och har även promenerat, inte ute men inne på Fotografiska. Har sett på lite utställningar, allt var svartvitt.

Fick ett ljus som luktar vaniljtvål av sväris. Det är fint och luktar vårkväll.

Jag är typ less, ensam och less. Så går det när man bråkar.


tisdagsgöra

I dag har jag hittills pluggat, som jag pluggat! Har suttit i en obäddad säng med papper upp till öronen och kaffemaskinen har hållits varm ända sedan 9 i morse. Och ändå är jag inte klar..
Dock börjar jag få huvudvärk av glasögonen och jag tänkte träna lite innan jag tar upp pluggeriet igen. Så nu är träningskläderna på och jag väntar på att gymmet ska öppna. Funderar på om man inte ska ta och sola lite med, jag börjar smälta in bland snöflingorna.

Åt apgod frukost i morse, stekta trattkantareller på knäcke med kaffe. MUMS!


lördagsnöje

I lördags var det partydags på schemat. Efter att ha tränat aptidigt på morgonen (5km löpning och styrketräning) så kände jag väl att jag kunde unna mig en festkväll med vännerna.
Vi hamnade på förfest vid telefonplan och sedan ute i bromma för lite unhtsunhts.
Det var skoj! Dock inte lika skoj att jag vrickade foten och att en jäkla taxi hem ska behöva kosta 300 spänn..


vinterväder

asså vädret i helgen, rekorderligt! Man blev så glad av att promenera i vinterlandskapet. Röd om kinderna blev man också:)
Det kändes nästan som om man var hemma i Gävle igen, tänk att Stockholm och Solna kunde vara så vintrigt och fint!


Torsdagslunch

Jag hamnade på kafé sjöstugan till slut och här har jag ätit linssoppa och te till lunch i en helt underbar miljö.
Alla borde gå hit, allt är fairtrade och man kan låna nystan till att sticka sig en liten sjal om man vill.

Jag ska för övrigt skriva ett reportage om detta kafét, det blir nog lätt:)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/536702/images/2012/pic_187413806.jpg" class="image">


Skoljobb

Sitter i skolan nu, har seminarie om reportageidéer och jag fick jättepositiv respons på det från läraren vi har. Jättekul!
Ska skriva ett reportage om fairtrade-kulturen i Stockholms fikaliv.
I morgon har vi iingen skola så jag tar (typ) helg efter detta seminarium. I morgon ska jag nämligen på konsert där min underbara vän, Sarah ska sjunga. Hela hennes kör ska sjunga rättare sagt. Men jag har hört rykten om att kören ska vara väldigt bra och jag längtar supermycket tills i morgon!
Ska nog försöka ge mig på att träna i dag, ska nog springa på gymmet eller simma några längder på Eriksdahlsbadet. Det så mysigt att simma, känna lukten av klor och att få ha på sig badkläder i februari.
(skriver inlägget från min iPad så kan inte lägga upp någon bild, sucks bigtime)
Puss

klippt

I dag klippte jag håret och konditionsgymmade samt styrketränade. Nu jävlar ska kroppen få sig en omgång, ogillar hur otränad jag är. Har laddat på med ett halvårskort på friskis gym och nyttigare mat har landat i kyl och frysen. Så till sommaren ska jag i alla fall vara en storlek mindre. Jag vet hur konstigt och vulgärt det är att skriva om detta på en blogg men det är bara här jag kan uttrycka mig om detta så det är bara att suga in.
MEN! det kommer väl inte bara bli en massa tråkigt tränasnack? nej då, inte alls!
Fick skolan gjord i dag, ska skriva ett reportage om Kafé Sjöstugan (fairtrade-kafé) som finns här i Bergshamra, Solna så jag gjorde lite research inför synopsis-seminariet vi har i morgon i skolan.
David Beckham gör reklam för H&M, i bland älskar man tv.
En gammal bild, men jag ser typ fortfarande ut så här i håret.
Har inte tagit någon bild i dag för att jag sett ut som en "hej-kom-och-hjälp-mig" hela dagen, inget smink och mjukisar på. Men det har varit skönt. Dock blir man besviken när man kollar sig i spegeln bara. Jag är bitter. puss.

RSS 2.0