rubriker

Idag fick jag lite kurslitteratur från Statsvetenskapen såld, nice. Dock var killen, som jag sålde allt till mycket komplicerad så att jag missade pendeln till skolan och kom sent, den här dagen - igen.
Vi hade föreläsning idag om rubriker och notiser och hur man ska skriva en rubrik så att "läsaren vill springa in på pressbyrån och läsa sig galen i den", som föreläsaren sa så fint. Nejmen, lite maffiga och saftiga Aftonbladet-rubriker fick vi veta om hur man skriver, fick även en uppgift/övning som ska vara klar nästa måndag - där vi har texter utan rubriker som vi ska skapa.

(vy från cafét i kulturhuset och lilla mig i pojkskjorta, weekdaylinne och glasögon)

Efteråt gick vi ett gäng på bok-färd över halva Stockholm och hittade i alla fall en bok som vi behöver, men det hela slutade med att jag och Sarah (en tjej i klassen) satte oss på Kulturhuset, snackade tatueringar och tog en kaffe.

Nu ska jag dö lite och bläddra igenom lite böcker som ska vara lästa tills imorgon, tjupp!

littlebigplanet

Första dagen på programmet gick awesome (om man bortser från pendeltågen imorse), vi fick lite intro på hur Journalistik fungerar och så - grymt intressant! I morgon ska vi en uppgift där vi ska göra en intervju om en "kamrat" i kursen med både filmkamera + 2 olika bilder, som vi själva tar på dem, som kommer att användas som studentfoto för lärarna resten av programmet. Hoppas den som fotar/filmar mig inte är alltför dålig, hehe..

Efter att ha haft 2 introföreläsningar, tagit en kaffe med nya kursmänniskor, köpt kurslitteratur för över 1000-lappen så åkte jag hem till min älskling som välkomnade med en kram och puss på kinden.

Little Big Planet är ett supermysigt spel, gulligt spel. gulligull.

jag älskar min nya mysiströja!

halvtidigmåndag

Nu tänkte jag dra iväg till skolan och lära känna en massa nya människor, första dagen på Journalistikprogrammet börjar 10.00, hoppas morgonkaffet smakar!

Och dit åker jag iklädd de nya braxerna från monki, t-shirt från Cheap Monday och min nya gosigos-tröja från Urban Outfiters second hand shop - den luktar farmor & farfar!


GAAH! Kan jag sluta vara så nervös, vad kan hända lix?

nervosité maximisée

Bara för att jag är grymt nervös inför morgondagens första dag på journalistikprogrammet och behöver måla naglar eller helt enkelt har allmänt tråkigt, här är charmande bilder på högsta grad med anton in tv-action.





Vad skulle han göra ut mig?

pangpang

Åh, igår var en helt underbar dag! Jag fick massor inhandlat, vädret var myspys, jag träffade älskade My över en fika samt att jag och Anton åkte till Gamla Stan igår och åt på restaurang och tog en öl efteråt på Östermalm. Riktigt härligt sådär på firandet av 1 år & 8 månader tillsammans + sambos.

Jag fick ha på mig den nya skjortan + skorna från Monki igår när jag handlade vidare och jag kände mig som en liten förortspojke i Queens på 40-talet, helt underbart! Jag kände som i himlen när jag och anton var in på Urban Outfiters, på biblioteksgatan där jag handlade lite grejs till lägenheten, present + kort till helen (som har fest nästa fredag), ett par strumpor till anton, ett hårband och världens gosigaste och härligaste tröja på deras second hand herr-avdelning som gick i ljusblått, grönt, rosa och vitt.


När jag traskade in på H&M så blev det två st gråa lite större tröjor, lite underkläder och diverse sminkgrejor. Och efter fikan med My så strosade vi in på Monki igen där jag hittade ett par underbara ljusgråa kostymbyxor med lite större modell, wonderbart. Grått är fint.

Men nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan gå med Anton till vårt älskade Coop och inhandla bakingredienser till en kladdkaka, mums!


&sympatierfrånfelsort

Zup, senast kom jag in på journalistik och nu har jag shoppat och ätit marinerad fläskfilé.

Några vänner från Gävle ska komma över hit nästa torsdag på en hejdundrandes tillställning på Salong Betong, en tatuerarstudio som fyller 2 år, med gäster som Petter, Hoffmaestro och det finns en live-tatuerare där och jag tror att det kan bli riktigt kul faktiskt. Synd att man har skola dagen efter bara så att man måste upp kl 8 på morgonen, heh.. nej.

Idag så gick jag och gubben min på fotografiska och såg riktiga tuffa foton på Andy Warhol (att rekommendera!) sedan valsade vi vidare på stan och Anton fyndade en myströja på Bruno-gallerian uppe på söder samtidigt som jag gick totalt lös inne på Monki och inhandlade; ett par skor(lågskurna i brun mocka), en oversize skjorta, grå klänning/t-shirt och en stickad kofta. Kan lägga upp bilder sen, om jag möjligtvis kommer ihåg'et. Nej, men vi ska på stan i morgon också och leta någon typ av hatt/huvudbonad och även titta på ett par chinos till mig.

puss på er och mitt nagellack. näz.
(det är btw andy warhol på våra tavlor som anton köpte i NYC)

journalistikyes

Justja, jag glömde ju totalt bort att skriva om hur det gick på reservuppropet och jag kan ju meddela att jag från och med nu är blivande journalist, jag kom in på Journalistikprogrammet!
Jag blev så tagen igår av att jag kom in så jag ringde, messade och skrev på facebook istället för att uppdatera här men nu vet ni, jag kom in - JAJ!

Uppropet var hemskt och rent av bedrövligt. Ca 100 människor som satt i en sal, väntandes på att bli avrättade (kändes det som) och efter att antagningsuppropet var klart så fanns det 3 platser kvar på min inriktning och eftersom de gick efter Gymnasiebetygs-urvalsgruppen så kom jag in eftersom jag var 2dra reserv!
Och allting känns så otroligt jävla skönt, äntligen kom jag in på den utbildningen jag ville - gött mos!

Men nu ska jag vara seriös och fortsätta plugga med Kajsis.
Imorgon har jag tenta, jelp..

töingintherain

Idag blir det tentaplugg för hela slanten med Kajsa!


jak er klad hest.

svettmellantårna

Nog med att jag aldrig svettas om fötterna, men nu är jag så grymt nervös att svetten inte går att hålla tillbaka (jag vet, fräscht eller hur). Tanken var att jag egentligen skulle gå upp vid 07.00, för att gå hemifrån 08.00 och komma till skolan vid 09.00 för att fortsätta plugga till tentan. Men, med tanke på att jag var klarvaken vid 06.00 och inte kunde tänka på något annat än "tänk om jag kommer in på journalistik, wiii!" så drog jag en rationell slutsats om att plugga till tentan var uteslutet. Istället sitter jag och dricker kaffe samt springer och byter kläder stup i kvarten för att se snygg nog ut. Jag har nämligen reservupprop för Journalistikprogrammet idag kl 13.00, får jag en plats på programmet så är det idag.
Men jag har förhoppningar i alla fall, för de tar in 6 stycken personer på varje inriktning och det är totalt 8 inriktningar på Journalistik. Alltifrån Nationalekonomi till Religionsvetenskap, jag står som 2dra reserv på Historia-inriktningen och man tycker ju att 2 personer borde ha tänkt om och hoppat av linjen så att lilla jag ska få en chans att bli Journalist.

Så håll tummarna runt 13.00-tiden för mig idag, snälla.


tentakaffekopp

Ännu en dag som har spenderats till att plugga som ett as till tentan som är på onsdag men allt som huvudet kan tänka på är hurvida jag kommer in eller inte på Journalistikprogrammet, som jag (förhoppningsvis) får reda på imorgon.
Men nu tar jag en kaffe, och ska ta en dusch - som egentligen behövdes igår. Och sedan ska tv:n ta över tills jag somnar, en bra idé.



farfars oversize-jeansskjorta som jag älskarälskarälskar

handbollsvmwho?

Nu, nästan tio på kvällen, sitter jag - näst intill död inuti huvudet (efter att ha varit i skolan sedan 9 - 10 i morse) och jag kom precis fram till att jag kommer nog kugga tentan. Det går så djävulusiskt dåligt när jag pluggar och när jag läser gamla tentafrågor på kursen så är det frågor om saker som knappt nämnts på föreläsningarna. Jag kan inget, zero, nada, zip, zap, negativo. urk...

Men att ha rött läppstift och hämta ut gamla tentor är skoj, det får göra min dag. Det, och Anton.

(jagvetbildenärtvärtommendetstårfaktisktettVG)



puss och gnatt

dåligt

fan, jag lovade mig själv att jag aldrig skulle göra ett "mitt-år-2010" men när jag la in alla jul- och nyårsbilder så såg jag att jag har fan ändrats, speciellt till utseende. Men för att skämmas mindre så skriver jag inte mer, endast bilderna får ta skammen.

Januari

Februari

Mars

April (jag vet att min söta sophie hatar tredje bilden men hon är så sjukt het)

Maj (verkar vara helt klart månaden jag inte kunna bestämma mig)

Juni

Juli

Augusti

September

Oktober

November

December

god natt

mapleleafes

Dagens har varit minst sagt en stor blandning av att vara inaktiv och på något sätt varit duktig och pluggat. Inget annat än stora kläder och glasögon har varit på, att vara osminkad är så underskattat av mig personligen.
På något konstigt sätt så vaknade jag runt tolv på förmiddagen även då jag var fast besluten att jag skulle vara duktig och skulle gå upp vid nio, tio - det är ju bra för en. Men jag skyller på Dreamworks, jag somnade efter midnatt på grund av Hitta Nemo - den är då bra mysig och härlig, söta fiskar i problem.

Idag är det exakt en vecka kvar till att det är tenta på kursen jag läser, Internationell Politik så jag bjöd över min söta kurskamrat Kajsa och vi hade lite tentaplugg tillsammans med Anton, som har tenta på fredag. Internationell politik är inte lika kul som det låter, det är inte kul alls, på sin höjd en aning intressant. Kajsa fick för övrigt smaka på min superba milkshake, jag fick MVG. score.

Jag har inte varit utanför lägenheten idag, men jag fick lite luft av att öppna balkongdörren - det gjorde mig lite ledsen så jag gjorde en kossa som fanns på mjölkpaketen vilket gjorde mig på liiite bättre humör.
Imorgon är det föreläsning som jag varken vill eller orkar med, men för att satsa på högt betyg på tentan måste man - woopwoop.

Min ko, jag försöker komma på ett passande namn. Ferdinand? Bill? Sparkle? Madonna? Josefin?

Maple Leafs är en bra låt av Jens Lekman

chokladmilkshake

Idag har varit en bra dag, jag gjorde (för första gången) milkshake - som var hejdundrades god -, jag gjorde seminarieredovisningen idag som gick galant, jag upptäckte efter en springrunda att min kondis är grymt mycket bättre än vad den någonsin varit förr (TJO!).

Ett minus för dagen är att jag har väldigt ont i vänsterfoten samt höger knät då jag drog Stockholms finaste vurpa inne på T-Centralen på väg till pendeln, skolan. Jag vrickade foten så jag föll ned och slog i knät som fick en fin bula och foten blev gul och uppsvullen (men det är en anledning till att ge mig mer cred till att jag sprang idag även!). Ett annat minus är att min kära Nina sticker till USA imorgon och är i Vermont i ett halvår med sin pojke, Erik som kommer hålla till i New York och jag fick säga hejdå till henne idag, usch och fy! Men skoj för henne, jäkla tur att skype finns.

Nej men tillbaka till min goda milkshake, jag fick en stavmixer i julklapp av bror + svägerska (även kallad T&T) som jag verkligen inte kan sluta använda, så jag skulle testa på att göra milkshake efter att det diskuterades med Kajsa. Och eftersom jag är kvinna så är jag chokladbenägen och därmed blev det en chokladmilkshake.

Efter att ha hällt i mig supergod shake så blev det en tupplur, lite tvättid och en springrunda som fräschade upp hela mig och efter en välbehövlig dusch så sitter jag här nu och dricker gott kaffe, åh bra dag!

(basker, H&M. skjorta, H&M. tjocktröja, Loppis - älska loppis! + supergod milkshake med chokladsås i)

2 portioner
- 6 dl vaniljglass
- 3 msk mjölk
- 3 msk Oboypulver
- chokladsås efter behov (a.k.a mycket)

Sedan mojsar man ner allt i en liten behållare, går mainiac med stavmixern och häller upp i glas + sugrör = MUMMA


efteråt

Okej, jag har varit lat och helt enkelt inte orkat. Jag ville vara ledig, mkej. Så, nu är det ur världen - inga fler förklaringar.

Julen har varit skoj, massa klappar till mig och mina kära. Sjukt mycket mat, god mat och en massa familjetid som troligtvis räcker fram påsk. Och nytt år har det även blitt, 2011, nästa år ska ju hela världen gå under enligt några indianer så man får väl ta vara på detta år och göra det bästa av situationen.
Att träffa alla söta vänner i gävle var också skojigt värre, PLUS! att jag ett 1000-bitars pussel själv, ett svårt sådant dessutom.

Det som är värt att nämna är nog att jag klippt mig ännu kortare, lagt mitt fina pussel, köpt lite fina kläder och att jag troligtvis kommer att plugga Franska eller Journalistik till våren (jag står som 2dra reserv på journalistikprogrammet men har kommit in på franskakursen, men vi håller tummarna på att 2 st hoppar av journalistiken så att jag får en finfn plats där).


Menmen, nu är jag igång igen.

RSS 2.0