mysdag


Koftan är köpt på loppis (5 kr, jiha!)
Halsduken är köpt på Indiska
Strumpbyxorna är köpta på H&M
Strumporna är pojkvännens
Skorna är köpta i London (Dr.Martens)

död

Jag har tyvärr väldigt mycket att göra i skolan och jag håller på att bli galen på't!
1. Matteprov imorgon
2. Engelska glosor imorgon
3. En pysokologiuppsats ska vara klar på Onsdag
4. En svenskafördjupningsuppgift ska vara klar på fredag
5. Ett "minitema" ska vara klar imorgon och läsas upp nästa vecka
6. En Karaktärsbeskrivning ska vara klar så fort som möjligt
7. En idrottsuppgift som ska vara klar innan nästa vecka
8. Vi ska hålla i ett fyspass på idrotten.
JAG (bokstavligen) DÖÖÖR!
Det var så himla slappt i ettan så nu i tvåan kommer allting på samma gång och jag tror att dert är många i klassen som inte pallar det, jag pallar det verkligen inte. Men, jag får nog sätta skolan framför allt denna vecka så att allt blir klart i tid annars blir jag besviken på mig själv.
 
Men imorgon är det balett och förhoppningsvis så kan jag slappna av i huvudet lite och rensa tankarna. Jag längtar hem , vill åka till Gävle nu! (saknar min jesper..)

höst

idag har det verkligen varit fint väder, lite blåsigt dock. Men det var en perfekt dag för att fota!
Förutom att ha gått runt i myskläder (strumpbyxor, stickad tröja, sockor, tjock halsduk och Dr.Martens kängor) och en kamera runt nacken så har jag kollat för mycket på Scrubs, pluggat matte och ätit chips (fy emma..).
Och jag har kommit fram till att jag vill sy om min kjol och att jag vill gå på loppis! Om någon som bor i närheten av Linköping vet om en loppis så snääääälla hör av er. Me like loppis.

 
  

[foto: jag]

högklackat på is

Nu är det hockey som gäller (hur konstigt det än låter).
Blev dock infixad gratis av storebror (han jobbar här, räknar poäng osv.) så nu har jag druckit kaffe och ska ta mig en masarin och luta mig tillbaka medans LCH slår Timrå.
Ni kan få lite bilder sedan som kanske inte är allt för roliga men jag har bra platser.
hepp på er!
  [foto:jag]
LHC förlorade med 5-4 men som tur är så håller jag inte riktigt på LHC (med tanke på att jag är Gävle så är det Brynäs IF som gäller för mig som föresten vann sin match, JAJ!).
Om jag ska vara ärlig så var det faktiskt kaffet som höll mig vaken under dessa 2 timmar.

Men nu så har jag bjudit över lite folk för mys och det är Lykke Li i högtalarna, lördagar älskar alla!

  
1. kofta från American Apparel
2. Linne, är egen
3. Snöre från Monki
3. Midjejeans från Cheap Monday

brakeit.fixit.makeit.buildit.



linne, gjort själv
kjol, monki
skor, DinSko
glasögon, H&M

velour

Idag har det varit en heldag i dem nya skorna (inga skavsår, jiha) och nu har jag då ont i trampdynan, fy så den värker.
Var in på Monki idag och hittade mig en velourkjol för 150 kronor.hittade även en mycket fin tekvartströja men som jag tänkte spara lite på.
Gick på stan med Maria som var på ett väldigt flumhumör vilket gjorde mig glad, träffade även Irina och Filippa påvägen hem. Jag gick in på det nyöppnade GinaTricot och blev väldigt besviken, dem hade höjt priserna och inte så nya fina kläder var det heller (dem håller på att ta tillbaka spetstoparna, SLUTA UPP MED DET!) så jag var ganska besviken.
Men Monki håller måtten, dem kan man alltid räkna med. Puss på dem.
 

Ni kan få helkroppsbilder senare ikväll, just nu är det en hysterisk tjej här som är kompis till storebrors flicka. ujujuj

äntligen

nu är skorna mina. MOUHAHAHAHA!
Har tagit lite bilder med de underbara skorna men ni får se dom imorgon istället För nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen så är det en kopp te under täcket som gäller. Mys!
Imorgon har vi en Fysologilektion på 2 timmar och jag är INTE pepp. Då är det Brämhults färskpressade apelsiner som gäller och en massa äpplen. Me like frukt!

 

(måste bara säga att jag älskar folk som kastar upp skor i ledningar, jag verkligen älskar idén)

vara tuff

Egentligen finns det inte så mycket att säga idag. Fick fina kort vid Domkyrkan och på de gula, oranga och röda höstbladen och den otroligt konstiga dimman som täckte hela linköping imorse. Det var skitäckligt, man såg inte alls vad som var framför en och det var obehagligt att cykla i det dessutom men jag kom till skolan hel och ren, lite blöt dock.
Hade balett som tog död på mig och idrotten gjorde det absolut inte bättre. Men när jag fick i mig lite räckor och broccoli på lunchen mådde jag bättre.

Sedan har det varit matteplugg och middag bestående av fil och flingor, morot och en macka. OCh nu vill jag sova så att jag är redo för en dansförmiddag och shopping av skorna (om ni checkar längre ner) - GAAAAAH!!


foto: jag

hej chef

Jag har fått reda på att min farmor sitter och hålle rpå en symaskin som hon inte använder så den tänkte jag låna när jag kommer hem och ta med den hit till Linköping så att jag kan sätta igång att sy ihop mina idéer som jag haft i huvudet under en tid. Så hej kjolar och skjortor när Emma får symaskin!
På Torsdag är den skorna som gäller och jag kan verkligen inte vänta, vill ha skorna NU! Men nästa månad så är det Myrorna, Monki och forever21.com som gäller! Tradera är ett viktigt plus i kanten, gå in där och kolla på klänningar!



Jag är en rejäl jävla träningsvärk och det blev inte bättre av baletten vi hade imorse och baletten imorgon kommer nog inte förbättra den heller men roligt är det med dans!
Ska bli härligt att få knäppa kort på de fina färgerna som bladen skiftar till!

Jag tror att Hösten börjar komma in i kroppen nu.

bjällerklang

Rebecca sa nog det klockrenaste jag någonsin hört idag på Kultur & Idéhistorie-lektionen då vi började prata om toner i sång och då började Stephanie ge lite exempel på olika klangar som det finns.
Stephanie
"Ja, asså det finns ju huvudklang, falsettklang"
Rebecca
"Det finns ju bjällerklang också."
Mycket skratt blev det och puss på Becca för att hon är så söt.

Jag gick på stan idag i letandet efter en höst/vinter kappa och jag hittade några men jag har också kollat runt lite på internet (älska onlinebutikerna!). Hittade kappor inne på H&M, lindex, Urban Outfiters, Monki och CheapMonday. Så på höstlovet så blir det till att åka upp till mamma i Stockholm och spendera pengar -inga gränser!
Iallafall, under min look i stan så såg jag de mest underbara skorna! Helt sjukt snygga, dock i väldigt hög klack men sånt måste man lära sig att gå i också någon gång.
Väldigt basant sula, påminner lite om ett par Dr.Martens kängor fast i ankelklackat.
Dem blir mina när bidraget kommer!

                        

cuatro estaciones

När skolan slutade så kom brunbjörn på världens idé, att vi skulle se en dansföreställning av Björn Säfsten (utsedd till årets koreograf 2007) och jag är så glad att Alex övertalade mig till att se den, för det var bland det bästa jag någonsin har sett i hela mitt liv. Det var så otroligt att se hur de använde utrymmen och vilken kontroll dansarna hade på varenda liten kroppsdel och hur dem använde sig av dynamik och musik.
Helt otroligt var det, jag har nog sett så intresserad som jag gjorde under dem 60 minutrarna.  
Ja, nej det var bland det bästa jag någonsin sett.

Jag håller med Alex.
"Blir inte jag dansare kommer jag gråta resten av mitt liv"

karamell

Tråksöndag kan man väl kalla det?
Vaknade runt 12 och åt en tråkig frukost och tog reda på ett allt för stökigt kök.
Jag skrek på storebror att jag ville göra något men han ville åka till IKEA. Så vi åkte till IKEA och då blev jag lite gladare när jag hörde en liten pojke berätta om sin besvikenhet till sin allt för unga fader.
"Men alla barnen i hoppborgen var jättesmå! "
(och under sitt utalande så snyftar pojken grovt och man hör knappt vad han säger)
"Alla var 5 år och inte 5½ som jag.."
På IKEA fick jag äntligen bära mitt linne som jag pimpat själv in public och jag blev nöjd över blickarna jag fick. En tjej kom fram och frågade vart jag köpt det men hon blev besviken när jag sa att jag gjort den själv.
Fast egentligen är det fusk att säga att jag gjort den själv för det är GinaTricot som har sytt den och jag har bara klippt lite i den så att den har fått mycket större rygg, önskar bara att jag kom på det innan sommaren tog slut. Så jag borde faktiskt ringa till tjejen och erkänna att jag inte alls gjort den själv utan hon kan göra precis samma sak på en halvtimme med sitt egna linne, blir hon gladare då?

Jag klippte alltså bort en stor del av ryggen och sydde ihop ärmarna lite. Voíla!


agyness

Jag måste bara få yttra mig om hur otroligt vacker Agyness är och hur mycket jag älskar henne.
Stort puss på henne.

blyertspenna

Igår blev det allt för sent för tant Emma, gick och la mig runt 02.00. Allt var Sofies och Mys fel, de var här waay to länge men vi hade det mysigt. Kvällen började med att Sofie och jag frossade i tacos hemma hos moi och kollade sedan på film (Spiderman 3, House Of Wax, Kocken och en pyttedel av Beck - mannen med ikonerna) och mycket prat.
När tanterna hade gått så tog jag mig två kvällsmackor och kollade på Scrubs tills jag somnade. Och jag hade världens konstigaste dröm.

Jag, Mamma och Storebror var på en flygplats, påväg hem till Sverige då vi träffade Tyra Banks, som tyckte att hon var för fet och skulle visa hela världens att hon tar snygga bilder fast hon är stor. Så jag sprang efter henne och ville se när hon tog dessa bilder och det fick jag men det var inte bara jag som sprang efter henne, en massa tanter och gubbar med rolatorer kom och Anki (klasskamrat) kom och en massa andra random people var också där. Så jag var där, satt i en soffa mittemot hennes plåtning och knäppte egna kort med min kamera men sedan så hörde jag hur mitt flygplan varpå väg att lyfta iväg mot Sverige så jag fick kuta benen av mig till våran gate, jag sprang och jag sprang men jag kom liksom ingenvart. När jag väl kom fram och hoppade på planet så var det för litet och vi landade i Sverige efter 10 min. slut.

dagens outfit

 

1. t-shirt köpt på monki
2. kjol är egendesignad
3. trasiga strumpbyxor från H&M
4. kängor är köpt i London. märke: Dr.Martens 


världens tråkigaste fredag

Igår (torsdag) så fick vi nyheten om att idag så skulle vi inte ha modern danslektion utan vi skulle prata med två människor som jobbade på "Sputnik" (redan där börjar man ju tveka) hela förmiddagen. Det var seriöst bland det tråkigaste jag har gjort i hela mitt liv, vi fick göra 4hörnsövningar (som man gjorde när man gick i TREAN!) och ge varandra positiva komplimanger på kommando, vilket var väldigt konstigt och lite obehagligt.
Efter det var det till att koreografera lite på våran tema-dans (Ni, icke-dansare-i-linköping som inte förstår vad temadans betyder så är det så att i skolan så har vi fått läst boken Animal Farm och utifrån den och dess karaktärer så ska vi skapa en dans på 20 min och visa upp den, den 14 nov här i Linköping) och det gick väl sissodär, fick ca 2-3 min klart.
När jag kom hem somnade jag framför tv:n runt 17.00 och vaknade 19.30 men nu är det Doobidoo och jag ska sjunga skiten ur mig.
Ajuste, jag är ensam hemma också - jej. Det är verkligen världens tråkigaste fredag.
 
 
Hade gött'

amy whinehouse


sputnik

Ni vet det där jag skrev om att kavaj var påväg tillbaka och vad står inte i Sofi's mode-tidning och Ebba Von Sydow's blogg?
Jo, att kavaj är inne - jiho. Emma har modekoll.
Det blev jag så glad över att jag ville sy en kjol men jag har ingen symaskin. Ge mig Aladdin's ande så jag får önska mig en symaskin och 10 miljoner kronor.
Då skulle jag köpa till mig allt. Köpa mig ett stipendium, en snygg och vältränad kropp, maaaassa kläder och jag skulle nog köpa till mig vänner. Så blir det nog när man är rik.
Men jag är inte så hajj på höstmodet, jag gillar kjolar, klänningar och chinos och nu börjar det bli waaay för kallt för det. Så för tillfället så kör jag på stora stickade tröjjor som jag gosar med på dagtid. Och mina Dr.Martens kängor älskar jag över allt annat och dem kommer jag att slita ut rejält under höst/vintern.

 Men imorgon blir det till att koreografera till lite dans och förhoppningsvis så blir det bäst.

iäuwkh

Okej. okejokejokejokej.
Jag vet att det var mycketjätteväldigt för långt tid sedan jag skrev men gubben min har varit hemma och gubben min har åkt hem och plus att jag har varit superduper duktig och gått och lagt mig kl 9 varenda dag denna veckan. Puss på mig!

Men Jesper har varit här och det var rackablasigt roligt! Checkade filmen 21, som Jesper tyckte var bra men jag tyckte annorlunda och somnade.. Dem talade ju i tungor, gick ju inte att förstå!
Det sög dock riktigt mycket när pojken åkte hem igen och man står och vinkar som en idiot på perrongen. bajs på det.
 
(ajuste, jag färgade ju håret. Vad tycker ni?)

Tjejer kan var skitjobbiga ibland

vem kan slå mig

Jag borde ju egentligen vara helt jäkla dum i knoppen för vilken människa köper ett läpptift för 98 :- ?! jag gjorde det, JAG Emma (utan andranamn) Andersson köpte idag ett läpptift inne på H&M för nittioåtta riksdaler. Jag märker nu i efterhand att det var galet gjort. Bäst för IsaDora att det där läppstiftet är bra, det ska sitta i evigheters evigheter! 
Men detta läppstift var inte allt som jag impulsköpte, jag köpte även hårfärg. Så nu mina vänner så är jag brunett igen och med det måste jag få säga:
BLONDINER HAR FAN INTE ROLIGARE.
Tack för det.
(sofiebordeocksåvaramedfördetvarhonsomfärgadehelafågelboet)

Även idag, så sa mitt baklår "AJ!" under våran Moderna lektion och tydligen så har jag sträckt det och inoriskt nog så har vi en anatomilektion imorgon hela eftermiddagen så har jag tur och modet så kanske jag får ett bra svar när jag frågar varför mitt baklår sa "AJ!". Men då har iaf Jesper något att göra nu när han kommer hem hit till mig - MASSAGE!

Nu är jag målad som Amy Whinehouse och jag är råläcker.

tjeckerna anfaller

Genom att att ha balett det första man har på morgonen med en killer-träningsvärk från igår (gymmet, höhö) startade dagen inte på det bästa viset. Med stela ben och ett trött psyk så stod man där och gjorde Tenduer med smärta i hela kroppen. "GAAAAAH" skriker den när ingen hör.
Och inte nog med det, efter baletten så gick vi på en musikal som några Tjeckier (?!) har trixat och mixat ihop. Nog var den rolig men inte många förstod den. Min personliga favorit av alla karaktärer var nog en kille utklädd till DJ. Grabben hade asså Matrixsolglasögon, DUNKADUNKA-hörlurar runt halsen, fräsig frilla med gelé som stod rakt upp och en pimp-rock. Tänk er att rocken ser ut som en pälsrock fast den är rosa, rosa med inslag av lite lila och glitter - riktigt jäkla fetch!
Där stod iallafall en massa tjeckier som knappt kunde sjunga och absolut inte dansa även fast en av grabbsen var riktigt entusiastisk i koreografin (som bestod av step. touch. step. touch).
Dagen fortsatta att suga efter den där jäkla musikalen, när jag kommer tillbaka till klassrummet så märker jag att nyklarna mina är helt POFF borta. Och jag är en sån som får panik när jag tappar bort mina tillhörigheter, som idag så började jag planera min framtid om jag inte skulle hitta nyklarna.

Välkomna till Emmas mentala störingar i sitt huvud:
~ Jag måste dö och skaffa ny hemmanyckel (dö för att mina päron och bror skulle döda mig)
~ Jag måste skaffa ny cykel
~ Johanna måste skaffa ny cykel för hennes cykelnyckel är på min knippa
~ Jag måste köpa helt nya skolböcker och betala för de gamla
~ Köpa nya danskläder, eftersom de är i dansskåpet
~ Jag kommer aldrig kunna vara personen som alltid kan öppna läsk med kapsyler

Men som tur är hittade jag dem igen så nu är allt som vanligt. Men nyckeldramat försämrade min dag iallafall mer än vad den redan var. Och som grädde på moset så hade vi klasfoto som gick BAJS. Bajs med ett stort jävla B.
BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB!!



Och riktigt mycket puss på att farmor, farfar och pappa är riktigt gulliga och inte kan logga in på msn.


utkast

Vi hade en riktigt rolig och trevlig kväll hemma hos Becca.
Fick träffa "Danny" (som egentligen heter Filip) och Alma som var en riktig gobit. En flicka söt som få. Och fick träffa Stephanie vilket var roligt eftersom man inte träffat människan på allt för lång tid.
Det var makaroner och salt som gällde hela kvällen lång och tydligen förstörde jag Sofies matlust för all tid.



wåmän

Äsch så Det har varit bokläsande m.m och inget datasittande men det finns fortfarande inga goda skäl till att ignorera bloggandet. Förlåt mig.
Jag har sovit way för much idag och börjar känna oron över att det inte kommer bli till att sova så mycket inatt. Men jag menar, efter 1½ timmes intensiv balett inkl. hårt gymmande så får man somna när man kommer hem och degar sig i soffan med "Våra värsta år" på tv:n (av misstag, jag LOVAR).

Just nu är det Vem Kan Slå Filip & Fredrick på tv och nog är det underhållande men snacka om att reta upp (det dumma svenska) folket. Bara för att de säger VEM kan slå F&F så vill ju så klart aaaalla vara med på tv och slå de små allmänutbildade nördarna. Men ni måste ju erkänna att Filip ser ut som en liten bäver?



Ajuste, Maria fick en böter på 1500 kr för att hon cyklade mot rött. Har inte Polisen något bättre för sig, typ PETA I NÄSAN?

förlåt mig fader, ty jag har syndat

Jag känner att jag verkligen behöver bikta av mig lite.
Paralympics har ju äntligen börjat och jag kan verkligen inte hålla mig för skratt när t.ex (asgrav #1) en människa utan armar får för sig att bli profissionell simmare och jag lovar, det ser jätteroligt ut. Som en larv som kämpar för sitt liv. Egentligen ska man verkligen inte skratta åt sånt men jag kunde bara inte hålla mig - förlåt.
Lika när (asgarv#2) en människa utan armar och ett ben vill bli superbäst på skytte (skytte av alla sporter här i världen?) och måste få bära en kanonkula till hjälm på huvudet där de sedan har satt fast geväret på den där hjälmen och människan bara sitter där i sin rullstol och ska skjuta. Men hur i helskotta skjuter han då? Trycker han på knapp eller är han så vig att jag trycker av med stortån?
Jag älskar iaf paralympics.

" Oj! En människa cyklar ett cykellopp utan huvud! "
" näej.. det kan ju inte stämma..? "
" ... "

drive-in bingo

Asså, seriöst ge mig mina jävla fräknar och lockigt hår då!
Jag vill veeeerkligen göra någonting åt mitt tråkiga hår som bara hänger och flänger till tutthöjd. Jag känner att jag vill klippa det men ändå så älskar jag att håret, mitt är långt. För det känns som att jag har haft denna frilla sedan Jesus blev påhittad. Så jag vill göra något åt det, klippa eller inte klippa?
Men det var då tanken ploppade upp i mitt huvud:
LOCKPERMANENT
Då är det en stor förändring, det blir kortare och mycket roligare att titta på och leka med.

Men skulle jag passa i korklockar .. ?

spot

ajuste, jag gillar att dansa också.


riktig amerikan

Gud vad jag älskar fett!
Vad skulle människan göra utan fett och socker? Vad skulle man äta en fredag/lördags-kväll? Vad skulle barn ha på kalas? Vad skulle tandläkarna få jobba? Vad skulle man vara sugen på? Vad skulle hända med Läckerol och Malaco-fabriken? Vad skulle min brorsa tjata om? Vad skulle man få dålig andedräkt av? Vad skulle tänderna få äckliga lager av? Och vad skulle jag ha att skriva om?
INGENTING!
Så till äran av fett och socker så bakade jag och Sofie 2 dubbla satser med chokladbollar, drack en varsin liter saft och kollade på film. Jag kände verkligen hur jag gick upp flera kilo när jag satt och jäste i soffan efter att ha tryckt i mig typ 15 chokladbollar. Riktigt jävla gött kändes det!
 

beatles

Idag var jag hippie och hade mittbena.
 

tillbaka från gävle

Efter hejdåhejdåhejdå så är man tillbaka och mer dans än man kan förstå och pluggplugg.
"It's wrong but I like it"
 
Jag och Brunbjörn var på Secondhandshopping och lite vanlig shopping och det behövde jag! Ibland behöver man bara göra av med pengar.

    
Stickad tjocktröja(Myrorna)  Väska (Myrorna)
     

Klänning (Monki)  Snöre (Monki)

gävle

5 timmars bilresa med en Ipod och en storebror.
 Det blev träff med en johanna, en mamma och pappa, en älskad jesper och en farfar!
För första gången i mitt liv så var jag på loppis och jag älskade det! Huur mysigt som helst. LP-skivor hit och dit, gamlamysigastickade kläder, gamla leksaker och keybord, gamla soffor och jättefina ramar och åh! Loppis ska lätt bli min grej! Så fort jag får syn på en Loppisskylt drar jag med storebror och plånboken i högsta hugg!
På loppisen så köpte jag en skitmysig stickad stor tröja och storebror köpte LPskivor till förgäves.
Det var riktigt najs att träffa Jesper och lyssna på hans Gå-På-Toa-Låt som han gjorde till mig.
Ajuste, jag och Jesper pallade blåbär dessutom och resultatet blev en skitgod blåbärspaj.
 

innan gävle


Vanligt mjöl, rågmjöl, jäst och lite vatten och TADAAAH!

 


Erkänn att det ser riktigt jäkla mumma ut?

smisk

okej. förlåååååååååt.
Inget skrivet på bajslänge men det jag har att skylla på är Gävle, trötthet, mat, skola och dans.
Men det har varit dansdansdans i skolan, brödbakning, lite läxor och Matte B (vilket jävla påhitt..).
Det har varit shopping och lite andra freaky stuff's.
But I promise thy, that it will be a change!

RSS 2.0