klagostund

regnregnregnREGNrängh.
det regnade konstant i en timme, nu är det dock blå himmel. Vädret är fucked up. Fåglarna är fula. Jag är på riktigt dåligt humör..
Men nu när jag lyssnar till Marcus Krunegård - Vampyr (Sångaren i Laakso, Hets! och i sin egen solokarriär), det är en riktigt jävla bra låt. Man blir på hyggligt danshumör, den och Laakso - Norrköping är två riktiga hoppaochskrika-låtar.
På tal om Norrköping, jag ska till Gamla goa Linköping nu på Onsdag, kanske med gamla goa farfar. Vi kanske skulle sova över där men jag öshck int'. Skulle dock vara skojj om man kunde dra ihop järngänget och träffas en gång innan skolan börjar igen.
Snart ska jag höra av mig till Johanna och fråga om hon vill att jag och jepps ska joina henne och oskar på sightsing in da hood Gävle. Jesper slutar snart jobbet - yaho! Jag sov till 11. Jag har inte gjort ett bajs idag, hoppas att det blir en ändring på't.

    

Så nu tycker jag att ni lyssnar på Marcus Krunegård - Vampyr, lär er texten och sjungskriker den på en bra fest.

broomsticks

Fick äntligen träffa jesper nu i helgen, som jag har längtat efter den lilla kusen!
Efter allt arbete med bilar, rensat landet och målat stolar så var det najs att få lite pussar och kramar av sin alledes egen gubbe. Vi har handlat lite kläder (JESPER har handlat kläder, inte jag - jag sparar.), legat och slappat i sängen större delen av helgen, kollat på fotboll och flummat.
Bara det att den jäkla plutten åker utomlands i 3 veckor, TRE jäkla veckor! Så när jag trodde att vi skulle få träffas lite mer nu i sommar så blev det bara bajs utav allting.
Men jag åker till London i en vecka jag med under jespers treveckorstripp,så jag kommer bara sakna honom i 2 weeks.
Det kommer bli så in i bombens jävla roligt att åka till London! Synd bara att man inte hade VÄNNER-gänget med sig. Jag ska lätt ta ett kort med en vaxdocka inne på Maddäm Tusåh (you gotta love the spelling) och åka i en av de röda våningsbussarna - JAJ!

   

plus i kanten för jesper och youghurt.


lakrits

Här har ni hur nybakta bullar ska se ut och inte se ut

 
(men det vanliga är riktigt goda!)


forever 21

näej, nu längtar jag fan hem!
Nu har jag varit här uti bushen i snart fem dagar utan jesper eller tillgång till affärer. Undrar hur det skulle gå för mig om jag blev allergisk mot el? (jag såg på ett program förut om en tjej som var det, vet knappt om jag tror på't. Men vem skulle vara så dum i huvudet att de fejkar att vara allergisk mot något?) Det skulle iallafall inte gå väl.
Om vädret tillåter så kanske vi åker iväg med farfars motorcykel och hälsar på pappa en snabbis, hemma. Det låter jättekonstigt att jag ska hälsa på pappa hemma hos mig själv, men jag åker ju hem imorgon - yaho!

  

Nu är det läder-jumpsuit som gäller med en redig hjälm till.
Hoppla!

som om jag hade nått bättre för mig

Idag har prio ett varit att rensa käre farmors land från ohyra och ogräs (tjihoo..) och det har väl inte varit allt för roligt - tråkigt, ont i knäna och att höra dera grannars fantastiska intresse för hur mycket en bil kan brumma och dåna på en kvart är inte alltid det bästa. Men när man slår på P3-Christer på radion så blev det mycket bättre. Dem snackade om konstiga saker som hänt längs/vid/på vägarna här i världen. En tjej hade fött barn på vägen, en kille stod och visade snoppen vid en vägkant och en tjej hade åkt iväg med bensinslangen (från bensinstationen) dinglandes fastkorkad på bilen. Så några skratt blev det i värmen, den tillfälliga tråkigheten och brummandet och plus att jag tjänade yttligare 500 kronor på't. NJZ!

Eftersom min Ipod har dött pga av mitt dåliga jävla minne att ta med laddaren hit till ff&fm så har jag de sista nätterna filosoferat på allt möjligt.
"Varför är inte godis nyttigt? Varför är inte brocolli onyttigt? Varför måste folk låta när man vill ha det tyst? Varför vill folk att det ska vara tyst när man vill låta? Varför får man inte busringa, när det bara är roligt och busigt? Jag borde färga håret grönt bara för att se hur det ser ut. Jag borde skaffa massa peruker. Gud, vad jag saknar en massa personer, jesper, helen, per, agnes, johanna, mamma&pappa, jultomten och folket från linköping. Vilken tur att youtube.com finns. Jag borde gymma mer. Jag borde köpa mer kläder. Jag ska jobba och spara ihop till en systemkamera. Undrar vad jag blir när jag blir stor? Kommer jag och jesper fortafarande känna varandra när jag blir skrynklig? Jag borde göra någonting åt min otroliga mörkskräck. Jag vill gå på Arvikafestivalen.. Nästa år blir jag ARTON!! Vill jag ha körkort då?"

   

Håkan Hellström är bra, lyssna på honom.

ge mig mer!








Ännu mer carwash, ännu mer längtan efter pengar, ännu mer "gamla goda tider" och mycket mer av farmors goda mat.
Jag fick en stark impuls av att sy en kjol av farmors gamla tyger men tyvärr hade hon inte så najsiga sånna förutom några lädertrasor som var av väldig fin kvalité men det var för lite tyg för att kunna göra något blahablaha utav det.

Jag fick igår reda på att ff&fm har haft obligationer åt mig och Tobbe som kommer kunna lösas ut om ett halvår och dessa obligationer går och väger på 10000 kronor var åt mig och tobbe, tio laxar till mig och tio laxar till brushän (ja, tiotusen spänn - AIGHT!)
Jag blev lite skakis och överexalterad när jag hörde det så jag började planera lite i huvudet ... en kamera, massa kläder, kanske en ny cykel och tusen ton av bubbelplast!

Men nu ska jag hångla upp kaffemaskinen och spela kort för att sedan kolla på Håkan Hellström som uppträder på Skansken ikväll. Hej popcorn, saft och håkantröjan.
Och då måste jag ju bara säga att konserten med Håkan som jag var på i våras ägde fett.

Silent shout.

en emma för själen

Sedan jag var liten har jag alltid haft svårt för att tro att mamma, pappa, farmor&farfar m.m har varit unga. När man sitter med en stor låda i knät och kollar igenom bilder från 40-50-60-talet och farfar sitter bredvid och pekar och säger att den där gumman i pälsjacka och hatt var hans gammelfarmor då farfar själv på bilden är typ 3 år. Det går ju inte ihop!
Farfar har och kommer alltid att vara den där söta långa gubben i mina ögon, liksom med farmor. Hon hade platinablonderat hår som stod rätt upp och hade fina klänningar och bar nästan alltid kjol. Farmor's pappa (Sven) däremot var riktigt tjusig, han såg på pricken ut som en Maffiakille - med svart kostym och en svart hatt.
Jag hittade också några tjusiga bilder på min farsgubbe som 15-16åring med moppemusch, finnigt fejs och lite klitchig frisyr - och den muskelknutten blev mamma kär i (?).
Vi kom också in på mina barndomsbilder och jag måste erkänna att jag var faktiskt ganska söt som barn, väldigt charmig iallafall. Jag är naken på dem flesta bilder (det betyder antagligen att jag gillade att springa omkring naken eller att de hade dålgit med cash) med utsläppt brunt hår och mat i ansiktet och ögon som inte förstod vad som pågick. Men när jag var riktigt liten, typ 1 år, då var jag bara tjock med lockigt svart hår - inte näjz.



Idag var det carwash som gällde, jag rensade, tvättade, städade och fixade ff&fm's ena bil (det blir andra bilen imorgon pga. av spöregn) och det kändes väldigt Amerikanskt. Om man skulle pitcha upp situationen lite så skulle det ha varit en gammal bil från 60talet, tvätt tjejen skulle ha ett vitt linne med bikiniöverdel under och korta jeansshorts och carwashlåten skulle spelas på en gammal radio (ni vet den som är med i Hajar som Hajar? "at the carwash.."). Då hade det varit en redig jäkla biltvätt, jag skulle dock aldrig sätta på mig något så dylikt som vitt linne och korta jeansshort's men ni hajjar the point.
Jag spöade farmor i Canasta och hon spöade mig, vi drack kaffe, vi åt mörk choklad, jag knäppte kort på allt som lever i deras trädgård, jag dansade i smyg inne på toaletten, jag rotade igenom hela huset (det tänker jag göra imorgon också, alltid hittar man något nytt), jag smsade med jesper, jag smsade med helen, jag åt en korv, jag såg en humla, jag ramlade in i farmor's hallonbuske, jag snodde en jordgubbe, jag åt glass, jag hittade en cowboy-hatt från Rodos (pappas gamla) och jag tjuvkikade in i skogen.

   

Go n' grab it.

rumpan på kopieringsmaskinen

Nu har jag äntligen uppdaterat blöggen men lite fräsha bilder, eller egentligen kan man väl inte säga att bilden på Göran Persson är så speciellt fräsh men väldigt rolig.

Idag, som alla andra dagar har jag bättrat på brännan och saknat jesper. Han kom hem från sitt midsommarfirande på Väddö idag då jag åkte till farmor och farfar och ska spendera min tid här tills på Torsdag genom att tjäna pengar.
Jag har inte pratat så mycket om Jesper här, det är nog att det känns som om vi varit tillsammans så länge att nästan hela sverige vet (iallafall halva Gävle och Linköping).
Jag och jesper träffades på ett bad då min kära kompanjon Johanna (bujs.blogg.se) var med och iaktog hela händelsen. Vi blev tillsammans 15 augusti, 2006 (jag vet, jag vet.. En aning fjortis att ha datumet bestämt men hur ska man annars kunna fira onödiga årtal och få presenter och ursäkter för att kunna äta choklad i mängder?) och har varit det sedan dess och kommer nog vara det ett bra tag till. Jesper är "min bättre hälft" som min bror säger och nog den ansvarsfullaste, snällaste och artigaste person jag känner. Utan honom så hade jag säkert gått på någon rasslig jävla gymnasielinje (typ media eller saminternationell), varit tjock, lyssnat på svensk hiphop eller techno och varit allmänt ful och tjatig. Så tack Jesper!
Jo, han är älskvärd han.

Men imorgon så ska jag tvätta/städa bilar här hemma hos ff&fm, ska bli näjz att tjäna ihop lite pengar. Igår så tjänade jag ihop 200 kr (woho..). hoppas jag får en hel förmögenhet så jag äntligen kan få min systemkamera!
Om jag skulle få en digital systemkamera nu när jag fyller år så skulle jag nog vara hur lycklig som helst - HUR länge som helst. Jag önskar mig ju faktiskt ingenting annat. Så jag får hålla tummarna och tjäna ihop lite pengar till en Canon EOS 400D (eller Nikon D60).
 
   

tummen upp för Jesper, systemkameror, pengar och solbränna.

Uppt.
Okej, jag kollade nyss omkring på siba och jämförde lite systemkameror och jag kom fram till att den näst billigaste är ju hur bra som helst! Den heter SONY DSLRA 200K och är i princip lika bra som Canon EOS 400D. Den har mer i Megapixlar, den är lättare, den är billigare (Sony kostar 4709 :- och Canon kostar 5766 :-) och plus att man får ett objektiv till på köpet. Det låter nästan bra för bra för att vara trolikt, billigare, bättre, lättare.
Aja, jag har nu iaf kommit fram till att jag vill ha en SONY DSLRA 200K i födelsedagspresent :D

bullgryta

Okej, nu har det varit mycket snack om midsommar men jag har bara 2 grejer att säga mer om'et.
1. jag och brorsan satt uppe till 4 på morgonen och spelade TP (jag vann)
2. när brorsan däckade i soffan med Bruce på högtalaren och Hee-man på tv:n när klockan var runt halv fem på morgonen och solen precis hade gått upp så begedde jag mig ut på vandring, jag kunde lix inte sova. Så jag bestämde mig för att dra en vals ned till bryggan och se på soluppgången, det var verkligen jättefint dock så blåste det ganska mycket så jag frös en aning men annars var det toppen. Skulle ha haft sällskap och mat, då hade det varit magnifico! (johanna vart fan har du tagit vägen?)

Men jag har då varit hurtig idag tycker jag, jag har krattat hela "trädgården", ätit hygglgit nyttigt (om man bortser från hallontårtan jag smällde i mig) och sprungit 3 km. Och jag badade idag igen (vi vet, midsommarbad = tradition?), lika kallt om inte ännu kallare än igår.
Det har varit väldigt soligt men blåsigt och jag har blivit brunare än vad jag var förut och mamma har fått 4 nyanser av brunt. mörkmörkbrun, mörkbrun, brun och orangebrun.

Ni vet Zoega's reklam med en tjej med killin' legs och en skitsnygg kille som gör kaffe och dem puttegullar och plötsligt öppnas deras ytterdörr och det pausas och det står: Hur slutar filmen?
Mamma har sitt eget slut på den filmen - detta kläckte hon ur sig unde rmin 2veckorstid i sthlm:
"Jomen så här är det, ytterdörren öppnas och där står en KAFFEBÖNA med en YXA!! Kaffebönan dödar tjejen och killen och det blir blod i kaffet. så slutar det."
jag måste säga att jag blev lite rädd för mamma efter det..

Imorgon eller på måndag så ska jag få upp lite bilder på bloggen och jag ska fräsha upp den, har ju haft samma gamla bilder nu i åratal. jag lovar, nya bilder ska det bli!


Piff'it with Modesty Blaze

BAAAAAAAAAAAAJS

Joel,

vilken kille.
4 år och han kan typ ett ord - "bajs".
bajsbajsbajsbajsbajsbaaaajsbajs bäääjs bäeeijzz bäiz baiz baise

Istället för snapsvisor (nu på midsommar) så blev det bara att alla sa bajs, jätteroligt. Alla höjde glasen och skrek ut bajs och hällde i sig den äckligaste dryck som alkoholisterna skapade, näst efter proteindrycker.
Joel gick med pappa några vändor runt huset och rastade "hunden" (hunden är en halvtaskig leksakshund som låter om man drar den på marken, det roliga är att den voffar melodin till glöggen Blossa. B-LO-SSA B-LO-SSA B-LO-SSA, GLÖGGEN HETER BLOOOSSA. den melodin voffade hunden så det blev: VOFF-VOFFVOFF-VOFFVOFFVOFF VOFF-VOFFVOFF-VOFFVOFFVOFF VOFF-VOFFVOFF-VOFFVOFFVOFF VOFF-VOFFVOFFVOFF-VOOOOOOOFFVOFF).

 

Tro't eller ej men jag, pappa och bror badade i storsjön runt nio-tiden - freezing!! Man kände verkligen hur blodet stannade och hur hjälplös man kände sig under ytan. Inte var jag redo för att prata pension heller, det var bara att göra bomben, "på det sjätte smäller DET!". För en 1000dels sekund så trodde jag nog att jag 1. skulle drunka 2. frysa ihjälp 3. bli äten av en haj.
Pappa tycker att det borde bli en tradition, att bada på midsommarkvällen. Jag kan verkligen tänka mig om cirka tio, femton år när pappa har blivit farfar och det är midsommar, skitkallt i både luft och vatten och barnbarnen står och grinar vid bryggkanten i bakdräkt och fryser så de skakar och läpparna har redan blivit lila för att det är så jävla kallt att börstvårtorna ska ramla av och min pappa står där, grå och skrynklig (med sånna där obehagligt korta shorts som gammla gubbar envisas med att har på sig) "nu jävlar hoppar ni i! Det är ju förfan tradition!".
Egentligen borde jag spara denna text för det kommer nog faktiskt hända, så jag kan visa den för honom för att kunna säga " haaaa-haaa-HA! Vad var det jag sa?"

  

efter 2 veckors dans och shopping

Ni må ursäkta mig efter mitt icke-skrivande i över snart 2 veckor men jag har faktiskt varit bosatt i Stockholm med min kära mor. Och väl i stockholm så har jag huvudsakligen dansar på balettakademien 4 timmar om dagen i 9 dagar men utanför det så har det blivit shopping och mysiga lunchdejtar med mammamarie.

Det var så grymt roligt på balettakademien så nästa år så tvingar jag med Alex vare sig han vill eller inte. Balettläraren, Lottie var en jävligt skön gammal dam på 60+, ibland så blev det stopp i hennes mun och fick inte fram nå ljud så om man gjorde något fel ibland så skrek hon med en piiiipig röst. väldigt roligt.
Tanten var vigare än mig men tjockare och hennes utåtvridning var inte att prata om, rött och brusigt hår uppsatt i knut. En gång fick jag se henne i utsläppt, mycket vackert och välskött hår för att vara så gammal.
Så vill jag bli när jag blir en gammal vig dam, värsta Brigit Cullberg.
Modernläraren var väldigt mysig men inte lika som balettläraren, Emma hette hon (lätt att komma ihåg) och jag fick mycket positiv kritik av henne, vilket var roligt eftersom hon är ett proffs och verkligen vet vad hon gör.
Jazzläraren var min favorit för hennes koreografier var så himla roliga och hon i helhet var underbar, liten med mycket energi och alltid glad och skrattade och hon var väldigt pedagogisk - me like!

 


Nu i efterhand så är min kropp skör och fötterna förstörda men jag ångrar inget! Plus, efter mamma's Hårdmacka-med-skinka-och-keso-och-en-kopp-te-middag varje dag så har jag dessutom gått ned 3 kilo. 2 riktigt najsiga veckor.

Nu är det sill och snaps (inget snaps för mig då) som gäller och farmors otroligt goda laxrullar som jag och Tobbe kommer festa på.
Det regnar när vi går ut och solen skiner när vi går in och mamma tjatar på att vi SKA gå ut fast ingen vill.
Snapsen tar oss mot kvällens handlingar, blir det midsommarnattsbad eller somna till tv:n?

hejhopp nu är bloggandet igång igen!


Uppt.
Jag glömde ju nämna att min mor kände ångest över att ha handlat kläder för över en halv förmögenhet (i stockholm) så hon sa, kort och gott "Emma, vi måste handla kläder åt dig". Vad ska man göra? jag bara skiner upp med ett leende som räcker till månen.
Så efter att ha gått på rean i stockholm så har jag kläder så det räcker och plus att jag har spanat in lite clothes inne på H&M och BLÅ (btw. Carlings får ett stort minus, riktigt usla kläder. Valbofjortisarna skulle nog passa gott och väl där inne. Och för att inte nämna stigslund-brudarna - go crazy. Men vi med lite härligare smak på kläder, vi håller oss till Topshop och weekday).
Mor köpte följande åt mig:
två par jeans (midje jeans, ljusa och mörka)
jesus-/gladiator-sandaler
shorts
Emililönneberga-skjorta (som går nedanför knäna)
(
tacktacktacktacktacktackmammatackmammatackmammaTACK!)





Duffy & Morrissey

Jag vet inte varför men jag har fastnat totalt för Duffy's låtar. Det kan vara för hennes sätt att sjunga eller melodin i låtarna men jag diggar'et stenhårt!
Och plus att mamma tycker henne, betyder det att hon har bra musiksmak eller att jag börjar bli gammalmodig.. ? När vi bakar bullar idag så är det Duffy i radion som gäller. Duffy eller Bruce Springsteen.

När jag sökte omkring på Youtube så kom jag på hur bra The Smiths är och hur underbara deras låtar är och då flög det i mig "Morrissey har ju faktiskt gjort en solokarriär". Så nu sitte rjag och lyssnar på den gamla godingen, you haved killed me med Morrissey. Han är guld värd.
Det blir nog till att köpa en Morrissey-skiva snart ska ni se, soon enough.

Jag kan medela den goda nyheten att jag inte ser ut som en kräfta längre, det röda som hade tagit övertaget på mitt skinn igår har ju istället blivit brunt, så nu är jag ganska brun (och det är bara juni, halleluja!).
Nu ska jag förbereda vårat bullbak och sedan ska vi åka och köpa filmrullar till min analoga systemkamera (<3) så jag kan knäppa mig lös hemma hos ff&fm.

oj, nu är min farfar här - oväntat

06:38

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ
06:38 vaknade jag idag pga av att morgonsolen lös rakt in på min "säng" (det är egentligen en liten madrass på lite stål som kan ramla ihop när som helst, shysst av päronen att inte ge mig en bädd när man kommer hem efter 10 månader) och hettade upp denna bädd så otroligt att det inte gick att vistas i den om du inte var skinnlös.
Så när jag traskade upp för att fördriva tiden med att: kissa, dricka vatten, spela kort m.m så hittar jag mamma som inte heller kan sova för att det är så förbaskat varmt i sovtröja, luggen som sitter klistrad mot pannan för att svetten har tagit över och blivit massproducerat.
Så jag och mamma satt och babblade tills att klockan började närma sig halv åtta då vi väckte min bror, Tobbe så han blev delaktig i våran diskussion om.. någonting.
men nu (07:58) sitter jag med datorn och både mor och bror har nu somnat om och gör lite när-man-sover-ljud ifrån sig medans jag snällt får lyssna.


(lite snygga nostalgibilder från trippen med mamma i Paris)


Jag funderar på att installera TheSims2 på mammas dator, så jag har något att fördriva tiden med men första ska jag gå ännu en gång på toa, jag har för liten blåsa..
(varför  tog jag ens med TheSims2 hit, till Gävle förresten??)

Skepp O'hoj!


Uppt.
nu är det kväller och under dagens som gått så har jag:
Solat
Brännt mig
Handlat (imorgon ska vi baka bullar, JAJ!)
Ätit jättegod mat

Och nu är det Repmånad på kanal 4, välldans rolig film.
"Men Doris, du är ju full!"

Imorgon ska vi som sagt baka kanelbullar och "naturbars" och det ser jag och mor fram till mycket. Sist jag såg fram till att baka var dagen innan födelsedagen då mamma stod och gjorde klart det sista på Tårtan och bakade kanelbullar medans man själv stod bredvid och kollade och luktade och tog de mittersta skivorna (där det fanns mest smör och kanel) i kanelrullen när mamma inte kollade. Och varje gång sa mamma att jag inte fick och varje gång gjorde jag det ändå och varje gång kom mamma på mig och varje gång sa hon åt mig att jag skulle må illa och varje gång sa jag "nee-eej då" och varje gång blev jag illamående..

Så nu ska jag sova och åma mig över min brända hud.
Kaputt

40 mil med Springsteen

När jag skulle börja skolan imorse så satt jag istället i bilen påväg till gamla goa Gävle.

När jag hämtade ut tågbiljetterna igår så fick jag den dryga nyheten att tåget som jag skulle åka med idag gick 17.03 "fan..". Jag slutade skolan efter lunch idag så om jag skulle ha tagit tåget så skulle jag varit framme runt nio ikväll och istället kom jag fram när klockan var två - mycket praktiskt.
På vägen hit, på detta 40 mil så stannade vi gånger (ena statoilet var kaotiskt så det gills inte) och dunkade skiten ur Bilens högtalare med Bruce Springsteen - Born to run.
Jag kan tyst hålla med Tobbe om att det kan vara världens bästa låt..



Nu är det hemgjorda hamburgare med ciabattabröd som gäller tills solen går ned eller tills det blir så kallt att filtar inte räcker till.

Johanna, kom hit!

överdos av nutellachoklad

Klockan är 22.04 och jag kom nyss hem från Trådgårdsföreningen där (nääääääästan) hela skolan hade samlats. Det var alla danstvåor och vi roliga-järngänget-dansettor och nästan hela internationell-tvåorna. Jag kände knappt dem men nu så tycker jag att de är riktigt balla prickar allihopa.
Det blev allt från suck and blow och djungeltelegram till att sitta på axlarna och springa omkring som fånar. Alla runt omkring måste ha trott att vi as stenfulla, men det var vi icke! Nyktra som solen men fulla av högljuda skratt (fan vad poetiskt).

Annars har dagen i helhet varit en njz men strulig dag. I själva skolan var det helt okej, det var mer efter skolan som allt strul började.
Jag skulle skriva ut ett arbete i skolan men då fungerade inte skrivaren i det rummet så jag fick vandra vidare till det andra dator-rummet där skriven fungerade men bläcket var slut.. Så jag fick smyga in till lärar-rummet med hundvalpsögon och fråga om jag fick låna deras skrivmaskin istället - och det fick jag. så då satt jag där och skrev ut mitt arbete och efter det så var jag tvungen att fixa och trixa lite med detta arbete (kreativ som man är) och då letar jag igenom hela, HELA vårat klassrum efter något som skulle likna lim men efter ett tag så letade jag bara efter saker som var klibbigt, så igen fick jag smyga in i lärar-rummet med mina hundvalpsögon, ena foten över den andra och händerna bakom ryggen och fråga efetr lim - och det fick jag.
Så jag gjorde klart mitt arbete, lämnade in den till läraren och när jag var påväg ut från plugget så kom jag på "fan i helvetes jävla skitfan! Jag har inte lämnat in svenskauppgiften!".
Så då var jag tvungen att skriva ut lite mer papper och ännu en gång fick jag gå in till lärarrummet och fråga om jag fick skriva ut detta arbete också - och det fick jag.
Sedan, efter att ha kommit ut från detta helvete till skola så skull ejag till apoteket men då så hade de flyttat skiten tvärs över stan så då fick jag mig en lten prommis på köpet - det är härligt med motion.



Men nu så äger jag inga kläder i min byrå eller garderobe.. allt är nedpackat i väskor och neccesärer, jag måste säga att det känns jätteknasigt. Plus att vi sommarstädade idag så nu skiner hela lägenheten och kläderna är borta - sommarlovet kallar!
Jag fick säga hejdå till Kerstin idag (utbytesstudent från USA) och jag kom på att jag kommer nog ALDRIG träffa henne mer, sorligt men sant..

Äsch, nu blire till att borsta tänderna, packa ned det sista och kolla på Scrubs tills jag däckar.


Tinnerbäcksbadet med chokladdröm

Även fast vi "nästan" hade ledigt så åkte jag till skolan för att göra Nk-uppgiften som jag sedan tänker göra klart imorgon sista lektionen och därmed har jag gjort klart den sista läxuppgiften i årskurs 1
- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! så jävla härligt! jag kan inte fatta att jag, JAG, lilla Emma Andersson har gått ut ettan. Och jag kan verkligen inte förstå att gubben min, Jesper börjar sista året på gymnasiet nästa termin, dä ä hält shjukt!
Jesper är förresten i Italien as we speak och jag kunde inte vara mer avundsjuk! Emma vill också åka utomlands men av allt så vill jag ju träffa gubben.

Efter plugget åkte järngänget till Tinnerbäcksbadet och badade med stekande sol, väldans trevligt men ganska sorligt. Jag kom på att detta bad kan vara det sista bad jag tar i linköping denna sommar för jag åker till Gävle nu på Torsdag och sedan så är jag där tills skolan börjar igen och det är i Augusti, ett bra tag härifrån.
Men som tur är så har jag INGET att göra i sommar så jag ska gassa i solen och blogga eftersom vi nu har fått internet uti vårat nybyggda hus - jaj!

           


Uppt. senare.
nyss så plingade det på våran dörr och min bror öppnade och det första man får se är en liiiiten, liiiiten utlänsk tant med kjol ned till anklarna i något blommigt mönster och en stor rosa skjorta och en liten sjal runt huvudet med glasögon med så starkt glas så ögonen blev 5 ggr så stora än vad de egentligen är.
Och denna tant började prata på något shallashealla språk och började peka in i Tobbes (brors) rum, Tobbe bara står som ett frågetecken och verkligen håller inne skrattet som håller på att brista ut, jag själv satt här vid datorn och iaktar allting och undrar vad fasen är det som försergår?
Sedan så börjar denna tant gå in i Tobbes rum och Tobbe följer snällt efter och då ställer sig tanten och pekar på Tobbes fönster som står öppet.. ??

Tanten trodde att Tobbes fönster var trasigt som stod så öppet och hon var orolig för våran skulle att det skulle ramla ned, ganska gulligt men konstigt tänkt.
tack tanten!

blubb pfsyysh

Sofy sov över hos mig och vi hade en lektion.
Det var typ det enda som hände under hela den dagen, jej lixom.
Eller vi satte oss och solade lite vid konsert-och-kongress-parken där anki, sofy och mia snackade om ångat bajs och jag fick nog och kom på att jag var tvungen att plugga svenska.
Och äntligen är jag klar med skiten, jag vill bara göra som johanna och skrika som Ronja.

Sommaren äger fett.


tacochips och minigolf

Tjejkväll kan ju ibland vara det mysigaste som finns, prat om hur feta man är medans man äter chips, choklad m.m (vattenmelon var också närvarande) och att man SKA börja skärpa sig med maten och få den där tvättbrädan som man alltid drömt om, fast jag tycker inte att 6pack på kvinnor är så jävla snyggt. Tjejer kan få ha 4pack - inte mer. Det är killarna som ska stå för detta 6pack och dessa höftmuskler som går från höfterna ned till härligheten (drewl*).

Aja, det var tjejkväll hemma hos Sofie med standardmaten Tacos och till efterrätt så var det chips, ostbågar, choklad x2, vattenmelon och cola.
Det blev prat om kristendom, läskiga filmer, skratt och pinsam-/roligheter.
På kvällen efter att resten av folket har gått så såg jag och Sofie på en asdålig film som heter House of Terror som handlade om en familj som flyttade in i ett nytt hus och det började spöka - buhu.



När vi vaknade dagen efter så hade denna jävla film spelats 3 ggr på raken och jag vaknade när klockan var åtta, jag brukar annars sova tills klockan blir 11 - 12 på dagen men hemma hos sofie så vaknar jag astidigt och blir hur pigg som helst, det går icke in i min hjärna!
Efter att Sofie vaknat några 100tals timmar efter mig så solade vi och såklart så kommer Sofies fader utrusandes till oss ute på gräset och säger att det är för farligt i solen och precis innan så had ejag pratat med mamma som uppmana mig att sola - det är roligt hur föräldrar ser olika på saker och ting.



Vi fick för oss att spela minigolf (vilket var 100 år sedan)med my i gamla linköping, och jag har aldrig varit i gamla linköping men fyfan vad mysigt det var där! det var precis som i Gränna - stenbumlingar på gatorna, chokladbodar som barn stod och dreglade över och plus att det fanns denna gamla polis som patrullerade iklädd i gamla poliskläder - hur mysigt som helst!
När vi väl kom fram till minigolfbanan så hade min boll en förbannelse över sig och det var därför det inte gick så bra - snippsnappslut.
Efter minigolfen åt vi vääldigt goda jordgubbar hemma hos my.
Länge leve the earthman!


RSS 2.0