Finish

Middagen var supergod, Julia är så himla duktig på att laga mat! Det var risotto med en valnöts/chevré-sallad och surdegsbröd med tappad på. Åååh så gott!

Muffinsarna var också väldigt goda, hihi. Vi pratade om allt och inget, lyssnade till Edith piaf och drack vin. Finare torsdagskväll får man leta efter.

Pösa


Middagstid

Nu sitter jag på tunnelbanan mot Julia i Axelsberg och är sen, fy mig. Men jag tycker att jag har en acceptabel ursäkt till vara sen. Det är nämligen jag som står för efterrätten och den tog nämligen ett vändans tag innan den svalnade. Jag hav mig på och gjorde amerikanska chocolate chip muffins och dra mig baklänges vad goda ser ut och gott de luktar!
Så förhoppningsvis förlåter vännerna mig när det smakar min fina muffins.

Jag och Anton bokade tågbiljetter till Gävle i dag så det blir till att spendera helgen där och mysa i höstmörkret. Men nu blir det till att äta go'middag med flickorna!

Pösa


Lunchtider

Jag sov jättelänge i dag, jädrans vad skönt det var! Jag vaknade av att Anton puttade på mig och jag var så himla trött att jag hade fortsatt sovit hela dagen.
Men nu sitter jag på pendeln på väg mot Sollentuna och kommer inte hem förrän runt tre och då ska jag illa kvickt i väg till liljeholmen för att möta upp Anton och leta presenter till en vän som fyller år i helgen.

Och sedan ska jag baka godsaker till Julias middag i kväll då jag står för efterrätten och jag funderar på riktigt chokladiga muffins med dumle i. Götta!

Pösa


Onsdagstrött

Nu sitter jag på tuben hem efter en helt underbart mysig kväll med Sarah, vin och konsert. Vi hamnade först på Bauer på söder och slutade på Södra Teatern för att gå på Club King Kong som hade Simon gärdefors som kvällens artist.

Mycket prat och mer skall göras redan i morgon då vi är bjudna på middag hos söta fina fröken Julia i axelsberg. Det ska bli supertrevligt!

Men nu längtar jag efter sängen, snark.

Pösa


På väg hem

Nu befinner jag mig på pendeln igen, för andra gången i dag och klockan har inte ens slagit 11.
Seminariet i skolan var jätteintressant men jag var på tok för trött för att kunna tillägga något smart och diskutabelt. Istället lyssnade jag, såg delaktig och intreserad ut men sov mentalt. Så trött.

Nu blir det till att komma hem, lägga sig i sängen och sova en timme eller två och sedan ska jag plugga.
Mot kvällen ska jag i väg på bravader med min kära Sarah mot södra teatern och vi ska skaka våra lurviga och dricka onsdagsöl.

Pösa


Så tidigt

Det är så himla tidigt på morgonen och det är så HIMLA kallt. Klockan ringde 05.50 och nu väntar jag på pendeln och förfryser fingrar samtidigt. HUA!


Gnatt

Nu ligger jag i sängen och ska sova, jädrans vad trött jag är men ändå har svårt att sova. Jobbigt det där.
Och ensam är jag dessutom, antonius har praktik och jobbar natt i natt, vilket han gjorde i går också. Det betyder att jag får sova själv i natt i vår stora säng, IGEN. Snyft.

Gud vad mysigt det var att fika med Johanna igen, min lille vän. I morgon ska jag upp 06.00, tjoho.

Jag måste verkligen sova, gnatt.

Pösa


Gildas!

Sitter och fikar med Johanna på Gildas, på söder. Riktigt mysigt fik och ett av klasskamraten Emils favoritställe. Väldigt trevligt och gosigt.


Tidigare


Done and done

Svt lovade fint väder, de lovade 8-9 grader och strålande sol. Det är halvklart och jättemolnigt! Butt.
Som tur är så har jag spenderat dagen hittills i en föreläsningssal i skolan och blivit skolad i genus från 1500t och framåt. Jej, eller hur?

Nu åker jag vidare in stan för lite shopping, pengarna kom ju in på kontot i dag och pengar behövs spenderas. Men jag ska köpa lite tråkiga saker huvudsakligen, såsom smink, ny laddare till mobilen och hårnålar. Hur tråkigt är det inte att köpa hårnålar, blä.

Men nu när man ska ut i civilisationen så satte jag på mig mina fina JC-dojor, de sköna midjebyxorna och den ofantligt mysiga lurvtröjan. Gilla hösten, ja.

Pösa


Skönsöndag

I dag har det varit så fint väder och jag älskar det! En riktigt mysig och händelserik söndag har det varit. Det började med att jag och Anton låg och drog oss i sängen till Björnbröder, jag åt jordgubbar till frukost (MUMS!) och solen sken som bara den utanför fönstret.

Efter det tog vi tummen ur baken och städade lägenheten till typisk städmusik som man inte kan stå still till. Och när klockan slog tre så drog jag min kos till gymmet och tog ett träningspass, sprang på löpandes någon kilometer och gjorde sedan lite styrka.
Så jag känner mig riktigt nöjd med dagens sysselsättning, hittills! Senare ska vi laga mat och jag ska ge mig på och baka en malteserskladdkaka, vad sägs om det?

Pösa!


En promenaddag

Efter att jag kommit hem, duschat och ätit lite yoghurt drog jag och Anton i väg mot söder för att äta lite lunch. Egentligen siktade vi på det supermysiga kaféet Gildas men eftersom det var proppfullt så hamnade vi på kaféet vägg i vägg. Där åt vi lite tills vi blev nöjda och sedan promenerade vi en lång väg längs vattnet förbi Sofiakyrkan och ner till Slussen.
Nu är vi på väg hem och ska slappa och äta lite lördagsgodis. Det kan jag väl göra när jag tränat nästan två timmar tidigare i dag?

Pösa


Hurtigt

Här sitter jag och ska träna, entusiastiskt va? Lite gympa och sedan lite gym. Sedan är det kaffe hemma som väntar och en sushilunch på stan med vomissambon Anton.

Huttihutt!
Pösa


Cykeltur

Jag och Anton begav oss ut på en riktigt mysig cykeltur ut till vattnet mot Naturhistoriska museet. Där satte vi oss i solen med ballerinakex och varm choklad i termos.

Just nu är vi på väg efter att ha träffat Antons far som varit här på en liten visit. Snart ska vi laga finmiddag!

Pösa


Höstväder

Så himla fint väder! Solen skiner, löven har de allra finaste färger och himlen är klarblå. Jag sitter på pendeltåget mot skolan och ska ha ett två timmar långt seminarium. Som tur är så är det klart redan vid ett och därmed hinner jag hem i hygglig tid och kan njuta av vädret!

Jag fick en cykel i går av mormor & morfar, de och mamma kom förbi i går på väg mot Linköping och brorsan där de ska vara över helgen. Tydligen har morfar meckat och dornat med en gammal cykel så att den skulle bli mer "hipp" för mig. Den är faktiskt jättefin, men jag undrar om jag ska måla om den, typ rosa eller något.
Hur som haver, eftersom jag fått mig en cykel så kanske man åka ut på en cykelrunda och ta med lite varm choklad eller något. Mums!

Pösa


On a roll

När jag i alla fall är i gång och lägger upp bilder så kan jag lika gärna visa upp bilderna från helgen. Vi hade finbesök från gävle, nämligen paret som vi åkte utomlands med i somras till zakynthos.
Vi lagade god mat, var till Östermalm för lite drinkar, vi shoppade, åt supergod mat på Friday's och avslutade helgen med att skaka våra lurviga på Strand.


Falla i glömska

Det kom ju upp absolut inga bilder alls från min visit i Linköping, men det har faktiskt en en rimlig förklaring. När jag kom fram till lkpg blev jag mött av min käre bror och vi åkte hem till dem och dornade på en gång, så jag hade liksom inte riktigt tiden. Och dagen efter mådde jag inte så bra, plus att när jag kom hem till Solna hade vi redan besök. Jag har haft fullt upp helt enkelt. Men jag lovade bilder, så varsågod!


Harikoverts, eller?

Mums! Mina nya favvisar!


Mr. Romance strikes again

Just det!
Herregud, jag glömde bort att skriva! När min underbara sambo kom hem i går så hade han med sig en bukett med röda rosor, åh jag älskar karln.


Åka tåg

Hejsan hoppsan! Här sitter jag på ett SJ-Regionaltåg mot Linköping och lyssnar på Christer i P3.
Jag ska nämligen ner till bror och frun hans för lite god mat och partaj. Vi ska på säsongsöppningen för [HG] (ett studentställe där bror och svägerskan gifte sig för ett år sedan, där JAG var bröllopsfotograf) och det ska bli JÄTTESKOJ!

Jag ska, SKA göra klart pluggeriet på tåget så det inte finns något att oroa sig om när jag står svettig på dansgolvet och skriker ut musiktexter med armarna i luften. Nej nej, här ska vi göra klart skolgrejerna.

Innan jag satte mig på tåget var jag och Anton till Danderyd där pojken klippte frillan och jag inkasserade en ny höstsjal. Jag testade även en fin klänning som jag tänker köpa när jag kommer hem i morgon.

Vi hörs mer när jag är framme i Linköping, min gamla bostad.

Här är min fina sjal!


Killing me

Åh. Herregud. Jag har så hemskt ont i kroppen just nu, så jäkla jobbigt core-pass det var! Dessutom gjorde jag lite extra styrka efter passet på gymmet, jag gillar gymmet!

Nu har jag precis ätit en superbt god sallad som jag slängde i hop när jag kom hem. En quinoasallad med basilika, kräftstjärtar, ägg och gräslöksdressing till. Supergott och sjukt nyttigt, det känns bra efter ett nyttigt pass dessutom. Jag har tänt lite ljus också för att få lite onsdagsmys.

Nu ska jag plasta in resterna till Anton, så han också får mat i magen när han kommer hem, sedan ska jag baaakaaa! Jag hade ju också TOTALT glömt bort att det är Grey's Anatomy i kväll, så jag tänker sitta bänkad framför tv'n vid 21'00!

Pösa


Up n' away

Jag sitter just nu och väntar på tunnelbanan som ska ta mig till Mörby och ett träningspass, vilket ska bli skönt. Har inte varit utanför dörren på hela dagen, men jag har faktiskt gjort nytta i form av att plugga. Dock är jag inte klar än, så jag får fortsätta när jag kommer hem. Då ska jag även ge mig på kladdkakan! MUMS!

Jag kom över lite vaniljte som dock i vårt skafferi som var supergott! Jag vet inte var vi köpt det men det såg ut som typiskt Willy's- eller Coop-te. Gott var det iaf, och värmande.

Men nu drar jag i gång lite peppmusik och drömmer bort på tunnelbanan.

Pösa


Pictures

Bilder på min goda youghurt och det otroligt fina höstvädret utanför mitt fönster


Konstig morgon

I dag snoozade jag i tre timmar. Från nio till tolv, det är sjukt. Konstigt nog har jag mellan snoozingarna hunnit tvätta lite dessutom.

Nu sitter jag och tar en sjuuukt sen frukost. Jag äter lite laktosfri youghurt med hemmagjord blåbärssylt i, supergott! Dock fryser jag hemskt mycket att jag tänkte koka upp lite te för att värma magen lite.
Efter att sista maskinen tvätt är hämtad och youghurten uppäten ska jag plugga. Jag ska, jag ska, jag ska. Men jag ska även ge mig på att försöka göra den godaste kladdkakan hittills, vi får se hur det går. Sedan är det ett core-pass som gäller - taggad!



Ha det bäst i fina höstvädret!


Utan förstånd

Jag fattar inte, blogg.se har bara dissat mina mobilinlägg totalt och inte velat ladda upp något på typ över en vecka. Men! Nu verkar det som att det är i rullning igen, det är bra. Och efter ett sjukt för-sent-inlägg uppladdat så ligger jag utslagen i min säng (vår säng kanske jag ska säga, anton bor ju också här).

I dag har jag varit i skolan och haft seminarium - så långtråkigt. Vi blev skolade i ekonomihistorians olika teorier om bläbläblä och fan och hans moster. Dock hade jag redan varit duktig i helgen och var klar med min seminarieuppgift som jag gladeligen lämnade in.

Efter skolan åt jag nudlar på burk, bakade bröd och drog sedan i väg för att träna. Jag älskar att träna, konstigt egentligen för jag ääälskar choklad och min säng exakt lika mycket (om inte mer).
I morgon är det plugg, tvätt och träning som gäller, sedan åker jag till Linköping på torsdag för lite partaj med min bror och svägerskan. DET ska bli skoj!

Pösa


Åh, fina dag

Jag är så glad. Verkligen jätteglad. Träningspasset gick SÅ bra, jag tog i så att jag nästan kräktes men fick så himla mycket energi av det sedan. Dessutom fick jag kommentarer av en kille som satt i reception som undrade om jag var dansare eller hade dansat mycket förut, och rätt hade han ju.

Efter träningen åt jag ett ägg och sedan lurade jag och Anton ner till ICA Bergshamra där Anton hämtade ut sin sprillans nya dator han beställt. Vi handlade även mat till kvällen och jag köpte två trisslotter och vann 50 kr! Wee! (anton gick dock lottlös)

Nu har jag ätit lite soppa och ska fortsätta läsa mina historieböcker och är helt okej med det faktiskt. Även fast det fina vädret övergick till spöregn så blev det (hittills) en underbar dag!

Pösa


lunchträning

Jajamen, i dag är det träning som gäller i dag också. Jag ska (själv denna gång) gå på ett träningspass som Friskis klämmer in för att alla workin'hard-människor ska få tid till att träna under lunchen. Så just nu dricker jag lite kaffe för att få i gång hjärnan lite, sedan ska jag äta någon typ av frukost/lunch när jag kommer hem i gen. Dock är det enda som står på dagens agenda; Plugga. Jag har en massa litteratur att läsa mig i genom.

Men jag följer schemat och har läst 100 sidor hittils i en av böckerna, duttiga jag. Solen tittar fram då och då, det känns inte så roligt när man ska sitta inne hela dagen och läsa om människans försörjning från 1500 f.vt och tilll 1700-talet.

Men! Jag har planerat att baka lite i dag, det får mig alltid på bättre humör, dessutom ska jag och Anton ge oss på och göra en brakmiddag i kväll. Vi får se hur det går, hoppas bra.


köffe i han' och träningskläder på!



Kväller

Nu sitter vi i soffan och tittar på tv, riktigt kvällsmys. Vi latjade till med att äta tacos och jag har upptäckt att bönor gör sig grymt bra i tacos, mycket gott.

Vi köpte även en ny glass från Sia (trogen sia'are som man är), som hade smak av Lingon och Kex. Helt okej faktiskt, jag kände att det kunde jag få avnjuta det nu när man dragit sitt strå till stacken och faktiskt har tränat.

Jag laddade även ner godingen 'Vägen Till Eldorado' och tittade på den innan maten, childhood memories.

Lite mer plugg måste göras innan läggdags, mycket att läsa.

Pösa

 


Träna

Nu har jag och Anton varit på gymmet och tränat, egentligen var vi där redan vid halv tolv och var klar vid runt ett. Men vi har hunnit städa lägenheten, diskat, duschat och ätit ärtsoppa (mums!). Vi hamnade som i en varsin bubbla när vi var på gymmet, vi blev helt asociala mot varandra. Folk på gymmet måste ha trott att vi haft världens fight innan vi kom dit. Men hur som haver så var vi jätteduktiga och sprang 3,5 km och gjorde massa styrkeövningar. Varken jag eller Anton kan lyfta våra armar över våra huvudet, de känns som Betty-Spaghetti-armar.

Men nu är högtid för mig att plugga, jag ska sätta mig ner och läsa 300 sidor Ekonomihistoria, skoj va?

Efter gymmet gick vi in på Pressbyrån för att köpa något att dricka och jag blev överlycklig när jag fick syn på Nyponsoppa på flaska! Självklart köpte jag den, och den var supergod!


Hem igen

På tunnelbanan. Igen. Denna gång ska jag hem på riktigt, litet köpa-mat-stopp först bara.

Åh vad jag gillar min Johanna, hon är så söt och fin. Vi snackade skit över diverse kaffe, fullproppat med skummad mjölk och fake-sugar. Vi pratade om att resa till London, flytta till USA (och/eller Paris). Vi kom även överens om att vi umgås alltför sällan för att äntligen bo i samma stad igen. Det bör påpekas att jag och Johanna gick i högstadiet tillsammans i Gävle och var väldigt tajta, sedan flyttade vi till olika städer för att gå i gymnasiet. Jag till Linköping och hon till Torsby, i Värmland.
Så vi ska träffas mer, basta.

Jag blev faktiskt piggare av att träffa jäntan dock är jag mer trött nu än vad jag var innan. Så nu blir det till att gå hem, äta lite soppa och sedan sova.

I morgon är det träning som gäller, pepp inför det!

Pösa


Fikastund #2

Nu sitter jag ännu en gång på tunnelbanan för en andra fika, denna gången med käraste Johanna.

Jag har varit tvungen att dricka en energidryck för att jag blev så offentligt trött efter Minna-fikan. Förhoppningsvis gör den drickan sin grej och gör mig pigg och pratglad när jag möter ginger om nån minut.

Jag blev även tvungen att byta kläder till något varmare då det blåser något så in i bomben, tjocktröja, mo kaja ja och skinnhandskar på!

 


Hemåt

Är på väg hem igen från fikisen med Minna, jättemysigt! Vi pratade om allt och inget över kardemummaskorpor, te och blåbärsdricka.

Det var en herrans massa saker tjejen varit med om i somras i Afrika. Tydligen hade de krockat två ggr och kvaddat två bilar, de hade fått äta frukost i dunjacka då värmen i huset ej fungera samt att en orkan hade svept in i byn där de bott och blåste av deras tak! Helt sjukt.

Men det var även sjukt mysigt att träffa henne igen, snart ses vi igen. Vi måste.


Fikastund #1

Halloj! Sitter på tunnelbanan mot Hornstull för att ta en fika med käraste Minna, som jag inte träffat på evigheter! Det flickebarnet har en massa historier att prata om sedan hon varit i Sydafrika över sommaren för klättringsäventyr! Plus så är jag en snäll vän och ska lämna lämna över 3 kilo gammal kurslitteratur om Statsvetenskap till henne.

Jag är död i kroppen, helt jävla död. Träningsvärk upp till öronen.


Träningsvärk

Justeja, jag har blivit en jäkel på att träna. Jag börjar bli stammis på Friskis&Svettis i Danderyd, deras pass är så roliga! Dock får jag en herrensjäkla träningsvärk efteråt så just nu har jag svårt att ens gå på toa utan att se ut som en tant med hemorrojder.
Men, jag ska bli fit!
Så som de säger i HippHipp - " Känner ni er FITTA nu då?!"


Mobila?

Hejhej hallå, tydligen har blogg.se (ÄNTLIGEN) gjort en app för oss iPhone'are så jag var helt enkelt tvungen att testa på den. Det verkar ju funka fint, skönt med autospell.

Just nu sitter jag nyduschad i sängen och tittar på nya Transformers, där Dr McDreamy är med - HELT fel.
Hur som haver, något nytt är att jag köpt mig ett par Jeffrey Cambell-skor. Huuuuur snygga som helst. Jag är kär i dem.

Men nu med blogg i mobilen så kanske jag till och med kan skriva när jag faktiskt känner för det.

Pösa


RSS 2.0