Inför julen

Det är första advent på söndag, och jag försöker ladda upp så gott jag kan så att vi kan ha riktigt mysigt då.
I måndags så gick jag och Mina på julmarknad vid katedralen i Gotic, där jag köpte både jag och Mina en varsin katalansk "jultomte" som ser ut som en stock, där de målat på läskiga ögon och en basker. Enligt tradition ska barnen slå på den där "jultomten" (som är en stock) och skrika "BAJSA GUBBE, BAJSA!!" och sedan ska det vara godis och julklappar bakom den. Katalaner är så himla knäppa.
 
Och dagen innan julmarknaden for jag och Alexandra till IKEA, där köpte vi adventsljus, lukta-gott-ljus och pepparkaksservetter. Jag köpte också pepparkaksdeg och glögg som vi ska inviga på söndag, när vi ska ha pepparkaksbak här i lägenheten!
 
Det har hänt ganska mycket i veckan, kanske därav inte så mycket skrivande. Jag och Mina diksuterade om hon skulle pierca sig, och det gjorde hon dagen efter! Då fick jag och Ellinor vara moralt och psykiskt stöd åt flickebarnet. Men det gick bra, det kändes tydligen inte alls. Lite blod bara.
 
Och i går var jag, Anna och några av hennes skolvänner i väg och åkte skridskor vid Placa de Catalunya, superskoj! Det gick bra, jag ramlade på rumpan en gång, men jag skyller på skridskorna. De var plastiga och gjorde ont! Men de spelade bra musik!
 
 

De så kallade jultomtarna som de katalanska barnen ska slå på så får de godis och presenter
 
Julgrejer!
 

Mina på piercingbädden!


Mina och Ellinor på El Colectivo
 

Anna på skridskostället, där de spelade ljuv 70-talsdisco


De blåa skridskorna, som var fula, obehagliga och oslipade, men roliga att åka på!

Och på ramblan har de julpyntat med ljus i träden, det är ljus överallt i staden också, men just på ramblan är det faktiskt fint.
 
 
 
 

Käraste Agnes

Ja, här kommer nu det så kallade sorgeinlägget som min kära ex-roomie smått tvingat mig att skriva. Men egentligen så är det ju sant, detta sorgeinlägg, för jag saknar henne som tusan och är lite sorgsen över att hon fortfarande inte springer runt vid min sida på barcelonas gator i sina klänningar utan synig dragkedja och sitt läppstift.
 
Agnes flyttade hit med mig den 2a september till Barcelona då hon kände att livet i Gävle inte hade mycket att erbjuda, hon hade egentligen planer på att åka till Indien, men det blev inställt. Och eftersom jag i alla fall skulle åka hit till Barcelona så sa jag åt henne att följa med, vilket hon också gjorde. Lättövertalat flickebarn.

Men det vi har gjort i den här staden är väl att dricka café con leche, äta tapas, druckit mojitos och kollat på New Girl om kvällarna. Vi har dansat ute lagomt mycket, blivit lagomt kalas, men haft superkul. Jag har haft några skrattanfall och vi har även stött på läskiga grannar, konstiga människor på stan och folk som säljer öl efter stängningstiderna.

Men nu har Agnes dragit till Sverige igen, hon lämnade mig och Barcelona för jobbet. En riktig karriärskvinna med andra ord. Dock syns vi väldigt snart igen då jag flyttar tillbaka till Sverige igen den 20:de december, vi har redan planerat in en fika den 21:a.

Men ja, summan av kardemumman: Agnes, du är saknad. Jag hatar dig lite för att du åkte, men Anna fyller upp hålet helt okej. Vi syns den 21:a. Vi hörs på Skype, jag älskar dig.





 
 
 
 
 
 
 

mammastunder

 Min mamma har varit här och hälsat på, åh så underbart det har varit! Hon kom i lördags och stannade tills onsdagen (21 november). Vi har i tre ord sammanfattat spenderat tiden med att: äta och dricka. Vi har ätit på den underbara pastabaren som finns här, vi hamnade på en UNDERBAR cavabar, där man skriker och lämnar över pengar och sedan får man tillbaka cava och massa pengar som blev över, det är hemskt billigt där.
 
Vi har gått runt väldigt mycket, suttit nere vid stranden, ätit mycket tapas, druckit vin och kramats och umgåtts. Det har varit helt underbart roligt och jag saknar henne redan. Men snart kommer pappsen, bror och farfar (igen!) hit och då ska jag kramas med dem istället.
Snart vill jag kramas med anton också, längesedan vi träffades (tycker jag), men snart är det jul ju!
 

mamma hemma i vår lägenhet och lånar datorn


Vi gick och kollade på den magiska fontänen första kvällen, mamma tyckte det var magiskt!


Vi åt jättegod tapas med stark sås till, mamma var vacker som vanligt.


Tapas, halft uppäten


Vi köpte med oss frukost och åkte upp till Mont Jüic, jättegott och mysigt!


Jag boddde på hotell med mamsen under de fem dagar hon var här, det var mysigt


Vi åt på Rosa Raval och blev bjudna på mojitos av Somi (bartendern)


Jag tog med mamma till Cosmo där vi åt frukost, strax efter det åt vi även världens godaste cupcake!


På den underbara cavabaren, mamma med ostboll och cava i händerna. Precis som det var!


Fina mamma med nyinköpt tröja på El Colectivo


Där åt vi go´frukost, jag åt müsli med yoghurt och bananer, mamma åt varm macka

Vi promenerade in i Ciutadellaparken och såg fina fontänen
 

Vi såg en mysig garnaffär, All You Knit Is Love.

 
Sedan var det slut på mammasemestern! Puss och kram på henne.
 



Paris Pitchfork

Jag gjorde en parisfilm under festivalen 1-3 november. Hoppas den förklarar bra vad vi gjorde under de tre dagarna!
 
Låt: Florence and the Machines - The Dog Days are Over


Artiserna som jag filmat är bland annat Robyn, M83, Grizzly Bears, Japandroids, Jessie Ware, Animal Collective, Fuck Buttons, Bretón och massa massa fler! 
Vi hade ett spelschema som vi följde efter och det hade jag ritat av och gjort mycket finare!
I Paris, när vi inte festivalade, så promenerae vi runt och såg på saker. Vi åt mat och crêpes, vi var uppe i montmartre, vi var till notre dame, men mestadels så var vi på festivalområdet och DANSADE!

Svenska stunder

Okej, jag har varit hemsk dålig på att uppdatera, men ska jag vara helt ärlig så har jag inte haft tid eller, för den delen, velat skriva något heller.
Det var helt underbart att få träffa Anton igen, obeskrivlig lycka. Jag fick även träffa mor och far, vilket också kändes bra inombords. Några vänner träffades också och det kändes hemskt bra att få krama om dem samtidigt som man sniffar dem lite i håret.
 
Det var hemskt kallt, när jag klev på planet i Barcelona så var det cirkus 20 grader och när jag klev av planet kl 23.15 i Nyköping så fick jag en CHOCK! Det var så himla kallt! Och det fortsatte att vara kallt hela vistelsen (förutom när jag åkte till paris dvs.), men det kändes bra att få linda in sig i en varm och stor halsduk, ta på sig mocka handskar och trä en mössa över nytvättat hår så det inte skulle frysa och gå itu i kylan.
 
För att beskriva vad jag gjort nu i nästan två veckor i Sverige så har jag framför allt fikat och umgåtts med folk, mest anton, men även annat folk. Jag har varit på konsert på Berns, där Beach House spelade - det var hemskt bra! Kollat på bäddsoffa med Helene, spelat tv-spel, ätit brunch med sarah och julia, fikat på Gildas med johanna.
Jag har ätit på en tapasrestaurant på söder, jag har varit på spanskt-tema-fest (där jag till slut blev en pirat), jag har pluggat och även: tagit det lungt.
 
Det finns inte så mycket annat att framföra, jag levde mitt vanliga liv när jag var på "semester" i Sverige, nu lever jag mitt ovanliga, spanska liv i Barcelona igen. Jag ska berätta om Parisfestivalen också, men det kommer senare. Blir så mycket bilder annars.
 
Men nu är jag tillbaka, det känns helt okej bra! Mor kommer på lördag, det känns väldigt bra.
 
Puss
 

Jag träffade Lukas på flygplatsen i Barcelona, han skulle flyga hem till Sverige. Kul med en flygkompis!

Mycket fikastunder på Esaias, bland annat croissants och capuccinos

Jag har myst i vår lägenhet, här får ni se hur underbart fin den är!

Jag har varit på tefika hos Helene, hon bjöd på citronte och gifflar.

Jag har virkat mig en halsduk, en stor en! Här hade jag precis börjat på den.

En Helene som inte ville vara med bild

Jag och Anton har varit ute på höstpromenader där man både fryser och är varm

En skitsöt Johanna som jag tog världens längsta, och världens godaste, lunch med!

RSS 2.0